Τα Special χαστούκια στην Ευρώπη

Τα Special χαστούκια στην Ευρώπη

Τα Special χαστούκια στην Ευρώπη

bet365

Με αφορμή την «εξάρα» που δέχθηκε η Ρόμα από την Μπόντο Γκλιμτ, Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις επόμενες πέντε πιο βαριές ήττες του Ζοσέ Μουρίνιο στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 4-1 (Champions League 2012-13)

Ήταν η χειρότερη βραδιά στην καριέρα του Ζοσέ Μουρίνιο στην Ευρώπη, μέχρι τη χθεσινή. Και γι’ αυτό, είχε φροντίσει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός επιθετικός αγωνιζόταν ακόμη στην Ντόρτμουντ τότε και με την εμφάνισή του ουσιαστικά έστειλε τους Βεστφαλούς στον τελικό του Champions League. Στον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα σε Μπορούσια και Ρεάλ, ο «Λέβα» πέτυχε τέσσερα τέρματα, διαλύοντας την άμυνα της ομάδας του Μουρίνιο. Το τελικό αποτέλεσμα έγραψε 4-1 (είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ρονάλντο), σε ένα σκορ που δεν κατάφερε η «βασίλισσα» να ανατρέψει στον επαναληπτικό.

Λειψία – Τότεναμ 3-0 (Champions League 2019-20)

Είναι το τελευταίο παιχνίδι – μέχρι σήμερα – του Πορτογάλου τεχνικού στο Champions League. Από το πρώτο κιόλας ματς της φάσης των «16», φάνηκε ότι η πρόκριση και η πλάστιγγα έγερναν προς το μέρος των Γερμανών. Η Λειψία είχε επικρατήσει με 1-0 στο Λονδίνο, όμως στον επαναληπτικό έστησε κυριολεκτικά πάρτι. Με δύο γκολ του Σάμπιτσερ και ένα του Φόρσμπεργκ, οι «ταύροι» έλιωσαν την Τότεναμ με 3-0 και έστειλαν... σπίτι του τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Τότεναμ 3-0 (Europa League 2020-21)

Η συγκεκριμένη ήττα και ο ταπεινωτικός αποκλεισμός για τους «πετεινούς» ουσιαστικά σήμαναν και την απομάκρυνση του Πορτογάλου προπονητή από την τεχνική ηγεσία των Λονδρέζων. Στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16», η Τότεναμ είχε επικρατήσει με 2-0 στην έδρα της και όλα έδειχναν πως ο επαναληπτικός θα ήταν τυπική διαδικασία. Ωστόσο, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ εμφανίστηκε ψυχωμένη στο γήπεδό της, δίνοντας ένα... Special χαστούκι στον Μουρίνιο. Ο Όρσιτς πέτυχε δύο γκολ στην κανονική διάρκεια, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, όπου σημείωσε ένα ακόμα για τη νίκη-πρόκριση των Κροατών με 3-0.

Τσέλσι – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 (Champions League 2013-14)

Στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων, στο Βιθέντε Καλντερόν, ο Μουρίνιο είχε κατηγορηθεί πως έστησε... πούλμαν μπροστά στην εστία της ομάδας του, προκειμένου να μη δεχθεί γκολ. Ο Πορτογάλος κατάφερε να κρατήσει το ματς στο μηδέν και δεν τον απασχολούσαν καθόλου οι επικριτές. Ωστόσο, στον επαναληπτικό του Λονδίνου, ο ίδιος πλήρωσε το... αντιποδόσφαιρο. Αυτή τη φορά αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να επικρατεί με σκορ 1-3 στο Στάμφορντ Μπριτζ και να παίρνει πανηγυρικά το εισιτήριο για τον τελικό.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-2 (Champions League 2010-11)

Το συγκεκριμένο σκορ μπορεί να μην ήταν βαρύ, όμως είχε ιδιαίτερη σημασία και πόνεσε πολύ τον Πορτογάλο τεχνικό. Κι αυτό γιατί πάντα ένα “clasico” σημαίνει πολλά περισσότερα, ενώ τότε ήταν η περίοδος της μεγάλης κόντρας του Μουρίνιο με τον Γκουαρδιόλα. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αναμετρήθηκαν στον πρώτο ημιτελικό του Champions League, με τον Special One να καταφέρνει να τους σταματήσει όλους, εκτός από έναν. Ο λόγος για τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ των «μπλαουγκράνα» στο Μπερναμπέου, δίνοντας στην ομάδα του την πρόκριση από το πρώτο ματς.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα