Ο ΠΑΟΚ νίκησε, καλό είναι να το θυμόμαστε

Ο ΠΑΟΚ νίκησε, καλό είναι να το θυμόμαστε

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για ακόμη ένα διπλό του ΠΑΟΚ που έζησε στην Ευρώπη, σχολιάζοντας όλα όσα του έκαναν μεγάλη εντύπωση την ώρα της αναμέτρησης, αλλά και λίγο μετά…

Θριαμβευτική βραδιά! Άλλη μία μεγάλη εκτός έδρας ευρωπαϊκή βραδιά για τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του. Ένα ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι μέσα στην πραγματικά καλή έδρα, της πολύ δυνατής Κοπεγχάγης!

Ο ΠΑΟΚ νίκησε…

Το πρώτο δεδομένο είναι ότι το 1-2 είναι πολύ μικρό για να καταδείξει τη διαφορά απόδοσης των δύο ομάδων, όπως και τη διαφορά στις μεγάλες ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε με έξυπνο-ποδοσφαιρικό τρόπο και μέσα από ένα συγκεκριμένο πλάνο, 16 τελικές (οκτώ στον στόχο) μεταξύ των οποίων 5-6 πολύ μεγάλες και κλασσικές ευκαιρίες.

Το ματς σημαδεύτηκε από την αποβολή του αντίπαλου τερματοφύλακα, η οποία προήλθε μέσα από μία εκ των δέκα τουλάχιστον κόντρα-επιθέσεων που έβγαλε ο ΠΑΟΚ. Αυτή η εικόνα του Δικεφάλου να διασύρει την αντίπαλη άμυνα και να φθάνει σε φάση για γκολ κάθε… πέντε λεπτά από το 1΄ μέχρι και το 60΄ ΔΕΝ ήταν μόνο αποτέλεσμα της αποβολής. Η Κοπεγχάγη έτσι παίζει, ο ΠΑΟΚ το ήξερε, την περίμενε και την εξέθεσε με τις γρήγορες μεταβάσεις του που ξεκίνησαν ΠΡΙΝ την αποβολή και θα συνεχίζονταν ακόμη και στο 11 εναντίον 11. Το 0-1 στο 19΄ έπαιξε και αυτό τον δικό του ρόλο στην εικόνα της αναμέτρησης που ήταν εντυπωσιακή για τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ ο οποίος κέρδισε, για να μην το ξεχνάμε!

Όπως και με το Βόλο, έτσι και χθες, η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν άστοχη. Ήταν σίγουρα… αναποτελεσματική μπροστά και όπως την Κυριακή, έτσι και χθες, με αυτή την αστοχία άφησε τον αντίπαλο να πιστεύει ότι κάποια στιγμή… ίσως και να το γύριζε. Ο ΠΑΟΚ ήταν οργανωμένος, πολύ καλά διαβασμένος, ο Εσίτι έπαιξε σε έναν αγώνα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, όλη η ομάδα αμύνθηκε εξαιρετικά και δυστυχώς έλειψε το γκολ στις μεγάλες φάσεις για να τελειώσουν όλα πολύ πιο εύκολα.

Ναι αλλά… ο ΠΑΟΚ κέρδισε και να το τονίσουμε γιατί κοντέψαμε να το ξεχάσουμε βγαίνοντας από το γήπεδο.

Μετά το 64΄ ο Λουτσέσκου άρχισε τις αλλαγές. Στο 74΄ τις συνέχισε! Δεν έπρεπε να φρεσκάρει την ομάδα του; Έκανε κάτι τρελό μέσα στο γήπεδο; Και όμως… Οι αλλαγές όχι μόνο δεν βγήκαν, αλλά δημιούργησαν μία άλλη, κακή εικόνα, η οποία οδήγησε τους Δανούς σε μία αίσθηση ότι μπορεί και να τα καταφέρουν. Δεν μπήκαν καθόλου καλά στο γήπεδο οι αλλαγές. Αυτό, ξεκίνησε πριν το γκολ και επιδεινώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Παρολ’ αυτά να τονίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε και μάλιστα με σκορ που… τιμάει τους γηπεδούχους!

Καταπληκτικός και χθες ο Ζίβκοβιτς. Αρχίζει να κάνει τη διαφορά στην πολύπαθη μεσοεπιθετική γραμμή. Εξαιρετικός, στο καλύτερό του ματς με τον ΠΑΟΚ ο Εσίτι! Έκοβε τα πάντα και τους πάντες με μοναδικό τρόπο. Ο Μπίσεσβαρ καθοδήγησε τον ΠΑΟΚ σε μεγάλο διάστημα του αγώνα, ενώ πολύ σταθεροί ήταν Πασχαλάκης και οι τέσσερις της άμυνας. Όσοι ήρθαν από τον πάγκο… δεν έδωσαν λύσεις και συνδύασαν την παρουσία τους με το κακό διάστημα του ΠΑΟΚ!

Ο οποίος κέρδισε με 1-2 μέσα στην Κοπεγχάγη, μέσα στην έδρα του φαβορί σε αυτό τον όμιλο! Η νίκη βέβαια δεν τελειώνει τίποτα. Όπως γράφαμε και μετά το 1-1 με τη Σλόβαν… «ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει στο κυνήγι της πρωτιάς, αν πάρει 4 ή 6 πόντους από τους Δανούς».

- Α… Και να μην ξεχάσουμε! «Για την αλλαγή εικόνας του ΠΑΟΚ μετά το 70΄ έφταιγαν οι μεταγραφές που δεν έγιναν, όπως έφταιγαν και για το ότι το 4-1 με το Βόλο έγινε 4-4!!» Φοβερά πράγματα… Οκ όμως! Ας δείξουμε σεβασμό στην άποψη των… ταλεγαμενάκηδων που πρέπει να δικαιωθούν και θα το πάνε έτσι μέχρι… τέλους! (Λες και είπε κανείς κάτι αντίθετο για τις μεταγραφές… Άλλο όμως τι έγινε και άλλο αυτό να χρησιμοποιείται σε κάθε στραβή).

* Και γιατί γράφω και ξαναγράφω ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε, όχι όποιο κι’ όποιο παιχνίδι, αλλά ένα τέτοιο ματς ομίλου απέναντι στον θεωρητικά ισχυρό και μέσα στην έδρα του;

Μου έκανε και χθες το βράδυ τεράστια εντύπωση η αντιμετώπιση του έκτου συνεχόμενου διπλού που έβγαλε ο ΠΑΟΚ! Ο κόσμος της ομάδας δεν χαίρεται! Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων προέτασσε τα λίγα αρνητικά της βραδιάς, γιατί… έτσι είναι η μόδα! Αρρώστια πραγματική να μην χαίρεσαι όταν κερδίζει η ομάδα σου και να βάζεις ΠΑΝΤΑ σε προτεραιότητα τα όποια κακώς κείμενα!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας ΚΑΙ την Κοπεγχάγη και πάει… παρακάτω. Τα προβλήματα έχουν καταγραφεί, οι αδυναμίες είναι γνωστές και γι’ αυτό δουλεύει η ομάδα να τις καλύψει. Από εκεί και πέρα όμως, από την απλή καταγραφή, στο να φθάσουμε στη αρρώστια του να… μην χαιρόμαστε τις νίκες σκεπτόμενοι… πώς θα γίνει να δικαιωθούμε που… «εμείς τα λέγαμε», υπάρχει μία τεράστια και πολύ αρρωστημένη απόσταση.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε (όχι τυχαία) και είναι πρώτος στην Ευρώπη και… κατά τύχη, από ένα θαύμα, δεύτερος στην Ελλάδα!

Ο Οργανισμός του ΠΑΟΚ θα πρέπει να αρχίσει την πολύ σοβαρή αναζήτηση των αιτιών που φέρνουν τέτοια… αρρώστια στο μυαλό των φίλων του. Γιατί το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στα παιχνίδια. Υπάρχουν και άλλες, πολλές-πολλές προεκτάσεις.

Μήπως έχει άδικο ο προπονητής να λέει χθες το βράδυ για την εντός έδρας αναποτελεσματικότητα: «Μήπως δεν φταίει και η εικόνα του γηπέδου μας που δεν είναι γεμάτο;».

Και ξανά…

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Κοπεγχάγη! Ας το χαρούμε και όσοι είναι μέσα στην ομάδα ας δουλέψουν καλύτερα ώστε ο ΠΑΟΚ στην πορεία να εμφανιστεί ακόμη πιο δυνατός.

Μέχρι ώσπου να έρθει η στιγμή όπου ΟΛΟΙ θα χαίρονται πραγματικά για τις επιτυχίες του…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.