Κοπεγχάγη: Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ έχει... εκρήξεις και αδυναμίες!

Κοπεγχάγη: Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ έχει... εκρήξεις και αδυναμίες!

bet365

Η εμπειρία της αδιαμφισβήτητη, ταλέντο, ενθουσιασμός και έδρα είναι σύμμαχοι, όμως η Κοπεγχάγη ακόμα δεν έχει βρει την ταυτότητά της. Θα επηρεάσουν την αντίπαλο του ΠΑΟΚ οι απουσίες;

Ομάδα που εντυπωσιάζει στη διοργάνωση η Κοπεγχάγη, αφού από τη φάση των προκριματικών μέχρι και τη 2η αγωνιστική κάνει διαδοχικά πάρτι! Το σύνολο του Θόρουπ είναι εκρηκτικό, ταχύτατο, δημιουργεί πολλούς χώρους, στο επιθετικό τρίτο της έχει πολλούς παίκτες κι αν βρει ευάλωτο τον αντίπαλό της, τότε παίρνει αυτό που θέλει. Ενδεικτικά και τα λόγια του Ραζβάν Λουτσέσκου λίγες ώρες πριν τη σέντρα (21/10-19.45).

«Πρέπει να θυσιαστούμε για κάθε μπάλα, θέλω να έχω 100% υπευθυνότητα από όλους τους ποδοσφαιριστές. Είναι θέμα //αυτοπεποίθησης για να έχουμε την κατοχή και να αντιδράσουμε σωστά όταν δεν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας». -

Η κορυφαία ομάδα της Δανίας δαπάνησε αρκετά για να επιστρέψει στην κορυφή της χώρας, αλλά και να κάνει μια αξιόλογη ευρωπαϊκή πορεία. Εχει την εμπειρία, διαθέτει τον ενθουσιασμό, όμως ακόμα δεν έχει πείσει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Πάρτι στο Conference League: Η περσινή 4η θέση που τερμάτισε στη Δανίας ήταν από τις χειρότερες θέσεις που έχει πάρει στη σύγχρονη ιστορίας της. Ετσι, μπήκε από νωρίς στα δύσκολα για να βρεθεί στους ομίλους του Conference. Αρχικά, οι Δανοί, απέκλεισαν την Τορπέντο, έπειτα την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ και ακολούθως την Σίβασπορ.

Σε αυτά τα έξι παιχνίδια σημείωσαν συνολικά 21 γκολ, εξασφαλίζοντας επί της ουσίας την πρόκριση με εντυπωσιακό τρόπο. H εξαιρετική παρουσία συνεχίζεται και στους ομίλους! Εύκολο 3-1 στη Μπρατισλάβα κόντρα στη Σλόβαν, με το ίδιο σκορ νίκησε εντός τη Λίνκολν. Εντός συνόρων η πορεία είναι καλύτερη από την περσινή, αφού βρίσκεται στο -3 από την κορυφή.

Ετσι παίζει η Κοπεγχάγη: Από τον θρύλο της Στάλε Σολμπάκεν στον Γιες Θόρουπ που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει. Ο Θόρουπ εγκατέλειψε το 4-4-2 και παρουσιάζει την ομάδα με 3-5-2. Η Κοπεγχάγη αρέσκεται στον έλεγχο του παιχνιδιού, στην κατοχή και στην κυριαρχία. Ομάδα που δεν θα πανικοβληθεί, με ψυχραιμία στο παιχνίδι της. Η Κοπεγχάγη πιέζει ψηλά, στόχος της να κυκλοφορεί γρήγορα τη μπάλα μπροστά, όταν παίρνει κατοχή. Εξαιρετική στο σκοράρισμα, έχει την καλύτερη επίθεση με 26 γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά και την κορυφαία στο τουρνουά που συμμετέχει (27 μαζί με τα προκριματικά).

Οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά: Εξαιρετικός στην άμυνα ο Ολλανδός μπακ, Κέβιν Ντικς. Ο 25χρονος αφίχθη στην Κοπεγχάγη από τη Φιορεντίνα και κάνει ήδη τη διαφορά. Μάλιστα, έχει σκοράρει ήδη έξι γκολ και από τα πόδια του δεξιού μπακ θα ξεκινήσουν πολλές προσπάθειες.

Ο μέσος Πεπ Μπιέλ κάνει την καλύτερή του σεζόν. Ο 25χρονος είναι ο πρώτος σκόρερ της Κοπεγχάγης με δέκα γκολ. Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, με τον Θόρουπ να του δίνει την ευκαιρία και τον Ισπανός να την πιάνει από τα μαλλιά. Παίκτης που βοηθά τόσο στο σκοράρισμα όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να τον «εγκλωβίσει» τότε θα έχει αποσυνδέσει τον κινητήριο μοχλό της αντιπάλου.

Ο επιθετικός Γιόνας Βιντ θα προκαλέσει αρκετούς «πονοκεφάλους» αν ο «Δικέφαλος» δε βρει λύσει στο μαρκάρισμά του. Παρά τα 22 του χρόνια, είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στο πρωτάθλημα της Δανίας. Μπορεί να παίξει τόσο στην κορυφή όσο και ως δεύτερο φορ. Ο Βιντ έχει πετύχει οκτώ γκολ μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν και ήδη έχει προσελκύσει αρκετά μεγάλα κλαμπ.

Απουσίες και αδυναμίες: Ο Θόρουπ καλείται να βρει λύσεις μετά τους δυο σοβαρούς τραυματισμούς. Ο αρχηγός της ομάδας, Ζέκα, θα είναι εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν λόγω ρήξης χιαστού, όπως και ο παρτενέρ του στα χαφ, Ράσμους Φαλκ, ο οποίος δύσκολα θα προλάβει κάποια ματς. Παίκτες – κλειδιά, συνδετικοί κρίκοι για την άμυνα και την επίθεση. Παράλληλα, o Καμίλ Βίλτσεκ, ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ του πρωταθλήματος δεν είναι ακόμα έτοιμος, δεν αγωνίστηκε απέναντι στη Σοντέρισκε (1-1) και δύσκολα θα πάρει λεπτά συμμετοχής. Ο αριστερός μπακ Κρίστιανσεν και ο χαφ Στάγκε θα προλάβουν την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Μπορεί ο ρυθμός της να κάνει άνω – κάτω τον αντίπαλο, αλλά η άμυνά της κάνει… δώρα! Η αμυντική τριπλέτα δεν έχει βρει ακόμα σταθερότητα, κάνει εύκολα λάθη και δίνει την εντύπωση πως ακόμα δεν έχει δέσει.

Το σερί και το… ρεκόρ: Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στην Κοπεγχάγη και τον ΠΑΟΚ. Οι Δανοί έχουν κερδίσει τα δυο τελευταία ματς με ελληνικές ομάδες, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι αήττητος στα τρία πιο πρόσφατα με συλλόγους από τη Δανία.

Η Κοπεγχάγη έχει κερδίσει τα πέντε τελευταία ματς της σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά ποτέ δεν είχε καλύτερο σερί στην Ευρώπη. Εχει πετύχει συνολικά 17 τέρματα κι έχει δεχθεί 5 σε αυτή την πορεία!

Η Κοπεγχάγη στις δυο πρώτες στροφές έχει δεχθεί μόλις δυο σουτ εντός στόχου, τα λιγότερα από οποιαδήποτε ομάδα στο UEFA Conference League! Βέβαια, αυτά τα δυο σουτ αποδείχθηκαν μοιραία, μιας και οι Δανοί δέχθηκαν ισάριθμα τέρματα.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα