ΠΑΟΚ: Πρόκριση για το πρεστίζ και τα εκατομμύρια

ΠΑΟΚ: Πρόκριση για το πρεστίζ και τα εκατομμύρια

ΠΑΟΚ: Πρόκριση για το πρεστίζ και τα εκατομμύρια

bet365

Το διακύβευμα του «τελικού» με τη Ριέκα και τα πολλαπλά οφέλη που αποκομίζει ο ΠΑΟΚ παίρνοντας το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa Conference League.

Το κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ήταν ισχυρό από κάθε άποψη. Στο «Stadion Rujevica» οι «ασπρόμαυροι» έπαιζαν για τον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς, για το πρεστίζ του συλλόγου, για την ηρεμία τους. Υπάρχει και ένα ακόμη ισχυρό κίνητρο: Το οικονομικό.

Με την πρόκριση σε ευρωπαϊκούς ομίλους για ένατη φορά τα δώδεκα τελευταία χρόνια, ο «Δικέφαλος» εξασφαλίζει ένα ποσό που ανέρχεται στα 2.940.000 ευρώ. Αυτό είναι το πριμ της UEFA στις 32 ομάδες που πέρασαν στους ομίλους του φετινού Europa Conference League.

Για τους Κυπελλούχους Ελλάδας το ποσό θα ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια, καθώς θα πάρει όλο το ελληνικό «market pool», μετά τους αποκλεισμούς της ΑΕΚ και του Άρη από τη διοργάνωση. Επιπλέον, με βάση την κατάταξη τους στην UEFA, οι ομάδες θα λάβουν έξτρα χρήματα, που αντιστοιχούν σε 44.500 ευρώ για την τελευταία ομάδα της λίστας και 1.420.000 για τον πρώτο των ομίλων του Europa Conference League

Στη φάση των ομίλων για κάθε νίκη θα μπαίνουν 500.000 ευρώ στο ταμείο των ομάδων και για κάθε ισοπαλία 166.000 ευρώ. Ο νικητής του ομίλου θα εισπράξει μπόνους 650.000 ευρώ και ο δεύτερος 325.000 ευρώ.

Σε περίπτωση αποκλεισμού ο ΠΑΟΚ θα έφευγε από τη διοργάνωση με έσοδα μόλις 750.000 ευρώ.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα