Μονακό: Ρατσιστικές επιθέσεις από τους οπαδούς της Σπάρτα Πράγας (vid)

Μονακό: Ρατσιστικές επιθέσεις από τους οπαδούς της Σπάρτα Πράγας (vid)

Κώστας Τόπας
Μονακό: Ρατσιστικές επιθέσεις από τους οπαδούς της Σπάρτα Πράγας (vid)

bet365

Αποδέκτης ρατσιστικής επίθεσης έγινε ο σκόρερ του πρώτου τέρματος της Μονακό, Ορελιέν Τσουαμενί, από τους οπαδούς της Σπάρτα στην Πράγα.

Η Μονακό κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο κόντρα στην Σπάρτα στην Πράγα με 2-0 και με αυτό το αποτέλεσμα να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League.

Το σκορ άνοιξε ο Τσουαμένι, στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης, ο οποίος βέβαια αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος, μπήκε στο στόχαστρο των οπαδών των γηπεδούχων. Συγκεκριμένα, ο Τσουαμενί έτρεξε προς τον πάγκο και διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή για το γεγονός ότι άκουγε αποδοκιμασίες με ρατσιστικό περιεχόμενο από τις εξέδρες και πως οι οπαδοί της Σπάρτα τον αποκαλούσαν «μαϊμού».

Ο ρέφερι ζήτησε από τον παρουσιαστή του σταδίου να υπενθυμίσει στους φιλάθλους πως σε περίπτωση που συνεχίσουν την ανάρμοστη συμπεριφορά τους, τότε θα εφαρμόσει το πρωτόκολλο της UEFA και θα αναγκαστεί να διακόψει το ματς.

Ωστόσο, το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά αλλά οι ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές αρχές θα εξετάσουν το θέμα μόλις οι δύο σύλλογοι παρέχουν άλλα στοιχεία.

Πάντως ο Νίκο Κόβατς, μετά το τέλος του αγώνα, στις δηλώσεις του τόνισε πως εκτός από την πολύτιμη νίκη με 2-0, κατάφεραν και νίκησαν και τον ρατσισμό.

«Με την νίκη αυτή, κερδίσαμε τον ρατσισμό. Ήταν σημαντική η αντίδραση μας μετά τα όσα έγιναν μετά το πρώτο μας γκολ. Οι παίκτες μου διατήρησαν την ψυχραιμία τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα