Βεζένκοβ: Το τελευταίο δίμηνο τον βάζει σε τροχιά MVP (vid)

Βεζένκοβ: Το τελευταίο δίμηνο τον βάζει σε τροχιά MVP (vid)

Βεζένκοβ: Το τελευταίο δίμηνο τον βάζει σε τροχιά MVP (vid)
Το Gazzetta αναλύει με τη βοήθεια της InStat το εκπληκτικό τελευταίο δίμηνο του Σάσα Βεζένκοβ στην Euroleague.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί μία καταπληκτική σεζόν. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παίζει εντυπωσιακό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν και με το πλεονέκτημα έδρας ετοιμάζεται να μπει στα playoffs.

Ο πλουραλισμός είναι ένα σημαντικό «όπλο» στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Σίγουρα υπάρχουν ρόλοι, όμως πολλά ήταν τα βράδια στα οποία η ομάδα πήρε βοήθεια από παίκτες που δεν άνηκαν στους «συνήθεις ύποπτους». Από την άλλη όμως υπάρχουν κι αυτοί που ηγούνται της προσπάθεια και παραμένουν σταθεροί στην απόδοσή τους.

Βραβείο αγωνιστικής συνέπειας δεν υπάρχει, αλλά ο Σάσα Βεζένκοβ κάλλιστα θα μπορούσε να το διεκδικεί. Μέχρι τώρα έχει μείνει σε αυτό του MVP Φεβρουαρίου και είναι υποψήφιος μαζί με άλλους τέσσερις (Μίροτιτς, Ταβάρες, Τζέιμς, Λάρκιν) για το βραβείο του «Πολυτιμότερου Παίκτη» της regular season.

Με όσα κάνει πάντως και τον Μάρτιο δεν αποκλείεται να πάρει το βραβείο και του κορυφαίου παίκτη για τον Μήνα Μάρτιο. Ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού διάγει ένα εξωπραγματικό αγωνιστικό δίμηνο αφού στα τελευταία 11 παιχνίδια προσφέρει 17 πόντους με 35.8% στα τρίποντα, 5/9 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και 1.2 λάθη.

Τα στατιστικά του Βεζένκοβ τους δύο τελευταίους μήνες

Stats

Το shot chart του Βεζένκοβ τους δύο τελευταίους μήνες

shot chart