Αλβανία: Ο Σιλβίνιο παίρνει στην εθνική δύο «διαμάντια» της Γερμανίας (vids)

Αλβανία: Ο Σιλβίνιο παίρνει στην εθνική δύο «διαμάντια» της Γερμανίας (vids)

silvinho
Στη Γερμανία με σκοπό να μιλήσει με τους εκπροσώπους των Γκρούντα και Βέιπερ που αγωνίζονται με τις μικρές εθνικές ομάδες της «Μάνσαφτ» βρέθηκε ο Σιλβίνιο, με σκοπό να τους πείσει να αλλάξουν... στρατόπεδο εν όψει Euro.

Όλο και πιο ανεβασμένο παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια το ποδόσφαιρο της Αλβανίας. Οκτώ χρόνια μετά την παρθενική της πρόκριση σε Euro, η Αλβανία το έκανε ξανά και μάλιστα αυτή τη φορά έφτασε στο μεγάλο επίτευγμα, ούσα πρώτη στον προκριματικό της όμιλο, απέναντι σε Τσεχία και Πολωνία.

Με αρχιτέκτονα τον Σιλβίνιο, οι γείτονες κάνουν συνεχώς βήματα μπροστά, έχοντας ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο Βραζιλιάνος ωστόσο βλέπει ήδη το μέλλον, καθώς σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των Αλβανών προσπαθεί να ντύσει στα «κοκκινόμαυρα» δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια η Γερμανία.

Πάει για το μεγάλο κόλπο ο Σιλβίνιο, θέλει στην Αλβανία δύο μεγάλα ταλέντα της Γερμανίας

Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές της Μάιντς, τους Νέλσον Βέιπερ και Μπράιαν Γκρούντα. Ο 18χρονος επιθετικός και ο 19χρονος εξτρέμ είναι από τα πιο hot πρότζεκτ της Μάιντς τα τελευταία χρόνια και αμφότεροι αγωνίζονται με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας. Και οι δύο ωστόσο έχουν διπλή υπηκοότητα, καθώς αμφότεροι έχουν μητέρες που κατάγονται από την Αλβανία.

Σύμφωνα με τα δημοσίευματα από τη γείτονα χώρα, ο Σιλβίνιο βρέθηκε στον αγώνα της Μάιντς με την Άιντραχτ. Κανείς εκ των δύο ποδοσφαιριστών δεν αγωνίστηκε, ωστόσο ο Βραζιλιάνος τεχνικός είχε την ευκαιρία να τους συναντήσει και να τους μιλήσει για τα πλάνα του εν όψει μάλιστα και του Euro στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο Βέιπερ που αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης μετράει φέτος τέσσερις συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Μάιντς, ενώ συνολικά έχει αγωνιστεί 23 φορές με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας.

Ο Γκρούντα που αγωνίζεται ως εξτρέμ έχει συμπληρώσει φέτος 16 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Μάιντς, έχοντας σκοράρει μάλιστα και ένα γκολ στην Bundesliga. Συνολικά έχει φορέσει τη φανέλα της Γερμανίας 17 φορές με τις μικρότερες εθνικές ομάδες.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EURO Τελευταία Νέα