UEFA: Μπαράζ αλλαγών σε Euro και Nations League

UEFA: Μπαράζ αλλαγών σε Euro και Nations League

Νίκος Κικίδης
UEFA: Μπαράζ αλλαγών σε Euro και Nations League
Μια σειρά από αλλαγές σε Nations League και Euro ανακοίνωσε η UEFA μετά το τέλος της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής. 

Αλλαγές στη δομή του Nations League, καθώς και της προκριματικής φάσης του Euro ανακοίνωσε η UEFA μετά το τέλος της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής.

Την ημέρα (25/1) που από τα κεντρικά της Νιόν γνωστοποίησαν τη διεξαγωγή δυο τελικών σε ελληνικό έδαφος, ανακοινώθηκαν επίσης και ορισμένες τροποποιήσεις που θα εφαρμοστούν στις δυο διοργανώσεις μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2024.

Νέος γύρος στο Nations League

Το UEFA Nations League θα αποκτήσει έναν νέο γύρο για να γεμίσει το κενό του Μαρτίου, δημιουργώντας έτσι έναν συνδετικό κρίκο μεταξύ της φάσης των ομίλων που τελειώνουν τον Νοέμβριο και της τελικής φάσης που διεξάγεται Ιούνιο.

Οι νικητές και οι δεύτεροι των ομίλων της League A θα παίζουν σε διπλούς προημιτελικούς, με τους νικητές να προκρίνονται στο Final 4.

Αντίστοιχα, οι τρίτοι της League A και οι δεύτεροι της League B, καθώς και οι τρίτοι της League B με τους δεύτερους της League C θα παίξουν αγώνες νοκ - άουτ με διακύβευα την άνοδο ή τον υποβιβασμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι νικητές των ομίλων σε League B, League C και League προβιβάζονται αυτόματα στο επόμενο γκρουπ, ενώ οι ουραγοί υποβιβάζονται άνευ μπαράζ.

Αυξάνονται οι όμιλοι για τα προκριματικά του Euro

Αλλαγές ωστόσο είχαμε και στη δομή της φάσης των προκριματικών του Euro. Όπως ανακοινώθηκε από την UEFA, οι προκριματικοί όμιλοι αυξάνονται από τους δέκα στους δώδεκα με γνώμονα την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και των πιθανοτήτων πρόκρισης για όλες τις εθνικές ομάδες.

Από τη στιγμή που οι συμμετέχουσες χώρες παραμένουν 55 ή 54 ανάλογα με την έκβαση της υπόθεσης της Ρωσίας, κάθε όμιλος θα απαρτίζεται από τέσσερις και πέντε ομάδες, με αποτέλεσμα η αγωνία για τα εισιτήρια πρόκρισης να παραμένει στις περισσότερες περιπτώσεις μέχρι την τελευταία «στροφή».

 

EURO Τελευταία Νέα