Μπαπέ: ο Γάλλος έδωσε εξηγήσεις σχετικά με την επιθυμία για αποχώρηση από την Εθνική

Μπαπέ: ο Γάλλος έδωσε εξηγήσεις σχετικά με την επιθυμία για αποχώρηση από την Εθνική

Newsroom
Μπαπέ: ο Γάλλος έδωσε εξηγήσεις σχετικά με την επιθυμία για αποχώρηση από την Εθνική
Ο ρατσισμός που δέχθηκε μετά το χαμένο πέναλτι στο ματς με την Ελβετία ήταν ο λόγος που σκέφτηκε να αποχωρήσει από τους «τρικολόρ».

Ο πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρετ, αποκάλυψε ότι ο Κιλιάν Μπαπέ είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από την Εθνική Γαλλίας μετά από το Euro 2020 κι ο λόγος ήταν η μη στήριξή του από τους ανθρώπους του γαλλικού ποδοσφαίρου. Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν όμως, διευκρινίζει, ότι παρεξηγήθηκαν τα λόγια του από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και πως αν για κάτι παραπονέθηκε και σκέφτηκε να αποχωρήσει, δεν ήταν το χαμένο πέναλτι, αλλά η ρατσιστική κακοποίηση εξαιτίας της αστοχίας του.

«Θεωρούσε ότι η Ομοσπονδία δεν τον υπερασπίστηκε μετά το χαμένο πέναλτι και την κριτική στα δίκτυα. Συναντηθήκαμε για πέντε λεπτά στο γραφείο μου. Ήταν θυμωμένος, και δεν ήθελε να παίξει άλλο για τη Γαλλία, κάτι που προφανώς δεν υποστήριζα. Ξέρετε πώς είναι, είναι νικητής, ήταν πολύ απογοητευμένος, όπως όλοι μας, από τον αποκλεισμό. Είναι ένας υπέροχος τύπος, πολύ πιο γενναιόδωρος από όσο νομίζετε», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ωστόσο ο Μπαπέ κατηγορεί τώρα τον Λε Γκρετ πως αγνοεί τον ρατσισμό και παρεξήγησε όσα του είπε. «Του εξήγησα καλά ότι πάνω από όλα τα υπόλοιπα ήταν λόγω του ρατσισμού και ΟΧΙ για το πέναλτι», έγραψε στα social media. «Ωστόσο νόμιζε ότι δεν υπάρχει ρατσισμός...», πρόσθεσε.

Τι είπε ο Μπαπέ στο παρελθόν για το περιστατικό;

Μιλώντας εκείνη την εποχή, ο σταρ της Παρί είχε ξεκαθαρίσει ότι θα αποχωρούσε από την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν αν θεωρούνταν ποτέ «πρόβλημα». Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του είχε τονίσει πως:

«Δεν έχω πάρει ποτέ ούτε ένα ευρώ για να παίξω με τη γαλλική εθνική ομάδα και θα παίζω πάντα για την εθνική μου ομάδα δωρεάν. Πάνω απ' όλα, δεν ήθελα ποτέ να γίνω πρόβλημα. «Αλλά από τη στιγμή που ένιωσα ότι άρχισα να γίνομαι πρόβλημα και ότι οι άνθρωποι ένιωθαν ότι ήμουν πρόβλημα… Έλαβα το μήνυμα, ότι ο εγωισμός μου ήταν αυτό που μας έκανε να χάσουμε, ότι ήθελα να πιάσω πολύ χώρο, και ότι χωρίς εμένα, επομένως, μπορεί να είχαμε κερδίσει.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η Εθνική Γαλλίας και αν η Εθνική Γαλλίας είναι πιο χαρούμενη χωρίς εμένα, [θα φύγω]. Συναντήθηκα με τον πρόεδρο και το συζητήσαμε. Αυτό για το οποίο πήγα να του παραπονεθώ ήταν ότι με προσέβαλαν και με αποκάλεσαν «μαϊμού» επειδή έχασα ένα πέναλτι. Αυτό δεν είναι το ίδιο πράγμα. Δεν θα παραπονεθώ ποτέ για πέναλτι. Το πέναλτι, εγώ το έχασα».

 

EURO Τελευταία Νέα