Εθνική Ελπίδων: Με Κουρφαλίδη η αποστολή για τους αγώνες με Κύπρο και Πορτογαλία

Εθνική Ελπίδων: Με Κουρφαλίδη η αποστολή για τους αγώνες με Κύπρο και Πορτογαλία

Εθνική Ελπίδων: Με Κουρφαλίδη η αποστολή για τους αγώνες με Κύπρο και Πορτογαλία
Ο Γιώργος Σίμος κάλεσε τον μέσο της Κάλιαρι, Χρήστο Κουρφαλίδη, στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων για τα παιχνίδια με Κύπρο και Πορτογαλία.

Στα φιλικά της Εθνικής Ανδρών απέναντι σε Ρουμανία και Μαυροβούνιο ο Γκουστάβο Πογιέτ είχε κάνει την έκπληξη με το να καλέσει στην αποστολή τον 19χρονο χαφ της Κάλιαρι, Χρήστο Κουρφαλίδη. Ο νεαρός δεν χρησιμοποιήθηκε, βέβαια, και τώρα ήταν η σειρά του προπονητή της Ελπίδων, Γιώργου Σίμου, να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για τους αγώνες με Κύπρο (6/6) και Πορτογαλία (11/6), στο πλαίσιο του 4ου προκριματικού ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21.

Οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι κλήθηκαν για την πρώτη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30/05 στην Αθήνα, είναι οι ακόλουθοι:

Τερματοφύλακες: Παπαδόπουλος Σ., Ταλιχμανίδης Χρ., Τζολάκης Κ.

Αμυντικοί: Αντζουλάς Γ., Βαγιαννίδης Γ., Βήχος Μ., Διαμαντής Απ., Ζαγαρίτης Β., Λύρατζης Λ., Μιχελής Ν., Κίτσος Φ., Χριστόπουλος Γ.

Μέσοι: Κανελλόπουλος Γ., Κουρφαλίδης Χρ., Κουτσουπιάς Ι., Λιάσος Α., Λώλης Α., Μπελεβώνης Χρ., Μπότος Γ., Σουρλής Β., Τσιγγάρας Χ.

Επιθετικοί: Γρίβας Φρ., Κοσίδης Μ., Κούτσιας Γ., Τζόλης Χρ., Χριστόπουλος Ε.

Η βαθμολογία

1. Πορτογαλία 19 (7 ματς)
2. Ελλάδα 17 (8 ματς)
3. Ισλανδία 9 (7 ματς)
4. Λευκορωσία 9 (7 ματς)
5. Κύπρος 8 (7 ματς)
6. Λιχτενστάιν 0 (8 ματς)

* Οι αγώνες των προκριματικών για το 2023 UEFA European Under-21 Championship, που θα γίνει από 9 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2023 σε Γεωργία και Ρουμανία, θα διεξαχθούν μέχρι τις 14 Ιουνίου.
* Οι 53 ομάδες διεκδικούν 14 θέσεις, ώστε η τελική 16άδα να συμπληρωθεί μαζί με τις συνοικοδεσπότριες Γεωργία και Ρουμανία.
* Οι εννέα πρώτοι των ομίλων και η δεύτερη καλύτερη ομάδα (δεν μετρούν τα αποτελέσματά της απέναντι στις ομάδες που τερμάτισαν στην έκτη θέση) θα περάσουν απευθείας στα τελικά του Euro.
** Οι άλλοι οκτώ δεύτεροι θα συμμετάσχουν τον Σεπτέμβριο σε play offs για τα άλλα τέσσερα εισιτήρια.

@Photo credits: INTIME
 

EURO Τελευταία Νέα