Ιταλία - Αγγλία: Ο Σάουθγκεϊτ είναι έτοιμος για κούπα!

Ιταλία - Αγγλία: Ο Σάουθγκεϊτ είναι έτοιμος για κούπα!
Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αποθέωσε την Ιταλία του Μαντσίνι, είναι σίγουρος για την ομάδα του κι έτοιμος ν' ακούσει...Football's Coming Home.

H Βασίλισσα της Αγγλίας και ο Πρωθυπουργός της χώρας αποθέωσαν τον Γκάρεθ Σαουθγκέιτ και τους παίκτες του, με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό να τονίζει πως είναι έτοιμος για κούπα.

«Ήταν υπέροχο να έχουμε μια επιστολή στήριξης και ευγνωμοσύνης από τη Βασίλισσα και τον Πρωθυπουργό. Είμαστε στον Τελικό και είμαστε εδώ για να κερδίσουμε.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξαν πολλά εμπόδια στον δρόμο μας, αντιμετωπίσαμε πολλές προκλήσεις. Η ανθεκτικότητα και οι εμπειρίες που αποκτήσαμε ως ομάδα έχουν προετοιμάσει καλά τους παίκτες γι αυτή τη στιγμή» τόνισε.

Ο Σάουθγκεϊτ πήρε θέση και το αγαπημένο σύνθημα των Αγγλων "Football's Coming Home", τονίζοντας πως μόνο... αλαζονικό δεν είναι «Δεν ήθελα να το ακούσω για 15 χρόνια γιατί ήταν πολύ οδυνηρό για μένα! Πρέπει να καταλάβετε το αγγλικό χιούμορ, το οποίο είναι μοναδικό, αλλά σίγουρα δεν είναι αλαζονικό. Οι στίχοι διασκεδάζουν όλα αυτά τα πράγματα που πήγαν στραβά για την ομάδα.

Είμαστε πολύ ήρεμοι, έχουμε μεγάλη πίστη σε αυτήν την ομάδα και έχουμε εξελιχθεί σε αυτό το τουρνουά. Ο πρώτος στόχος ήταν να προκριθούμε στα νοκ άουτ και μείναμε ήρεμοι μετά το παιχνίδι της Σκωτίας, όταν υπήρχε κριτική. Είμαστε συνεπείς σχετικά με τον τρόπο που κάναμε τη δουλειά μας».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των Άγγλων μίλησε και για την παρουσία χιλιάδων οπαδών λέγοντας: «Για μας, το γήπεδο στα τελευταία δύο παιχνίδια μας έδωσε απίστευτη ενέργεια και γνωρίζω ότι θα υπάρχουν πολύ περισσότεροι Ιταλοί στο γήπεδο την Κυριακή. Ετσι, θα είναι μια θαυμάσια ατμόσφαιρα για όλους.

Η παρουσία του κόσμου δεν θα μας δημιουργήσει πίεση, είναι κάτι θετικό. Όλοι πριν από το τουρνουά έλεγαν ότι θα υπάρχει περισσότερη πίεση και μεγαλύτερες προσδοκίες επειδή θα δίναμε πολλά παιχνίδια στην Αγγλία, αλλά για εμάς ήταν προνόμιο να μπορούμε να παίξουμε στο Wembley.

Οσο για την Ιταλία, ο Σάουθγκεϊτ στάθηκε στην εξαιρετική δουλειά του Μαντσίνι, αλλά και στο μοντέρνο στυλ της αντιπάλου

«Η Ιταλία είναι μια εξαιρετική ομάδα δίχως αμφιβολία, οι δύο καλύτερες ομάδες του τουρνουά προκρίθηκαν στον τελικό και πλέον τα πάντα θα κριθούν στο ποιος θα είναι καλύτερος την Κυριακή.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Έχουν έναν ξεκάθαρο τρόπο παιχνιδιού, ένα υπέροχο πνεύμα, πολύ καλή ομάδα τακτικά, όπως όλες οι ιταλικές, αλλά το στυλ παιχνιδιού της είναι διαφορετικό με αυτό των ιταλικών ομάδων από όταν ήμουν νεότερος, είναι πιο μοντέρνο στυλ».

 

EURO Τελευταία Νέα