Euro 2020, Ιταλία - Αγγλία: Οι υποψήφιοι «καταραμένοι» και «ευλογημένοι» των δύο τελικών σε 43 μέρες

Euro 2020, Ιταλία - Αγγλία: Οι υποψήφιοι «καταραμένοι» και «ευλογημένοι» των δύο τελικών σε 43 μέρες
Δύο τελικοί σε χρονική απόσταση 43 ημερών. Παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι μπορούν να θεωρηθούν το βράδυ της 11ης Ιουλίου «καταραμένοι» ή «ευλογημένοι» ανάλογα με την έκβαση του τελικού του Euro, ανάμεσα σε Αγγλία και Ιταλία.

Ο πρώτος τελικός διεξήχθη το βράδυ της 29ης Μαΐου. Ο δεύτερος θα διεξαχθεί το βράδυ της 11ης Ιουλίου (22:00, ANT1, Live Gazzetta). Το χρονικό διάστημα των 43 ημερών που μεσολαβεί είναι ικανό, ανάλογα με την έκβαση του ματς της Κυριακής, να χωρίσει τους «καταραμένους» των δύο διαδοχικών αποτυχιών, από τους «ευλογημένους» των δύο διαδοχικών επιτυχιών.

Οι «καταραμένοι»

Από τη μία εκείνοι, οι οποίοι απέτυχαν να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο, καθώς γνώρισαν την ήττα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό με την Τσέλσι και έχασαν το τρόπαιο του Champions League.

Μπορεί το βράδυ της Τετάρτης (7/7) να πανηγύρισαν την πρόκριση με την εθνική Αγγλίας στον τελικό του Euro, αλλά σε περίπτωση που οι Κάιλ Γουόκερ, Τζoν Στόουνς, Ραχίμ Στέρλινγκ και Φιλ Φόντεν δεν κατακτήσουν το τρόπαιο στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» με αντίπαλο την Ιταλία την Κυριακή (11/7, 22:00, ANT1, Live Gazzetta) θα βάλουν τα ονόματά τους σε ένα... καταραμένο «κλειστό» κλαμπ παικτών.

Εκείνων, δηλαδή, που θα έχουν χάσει τελικούς Champions League και Euro την ίδια χρονιά. Άλλοι δύο την έχουν... πατήσει στο παρελθόν. Ο Μίκαελ Μπάλακ αγωνίστηκε με τη Γερμανία στον τελικό του «Ερνστ Χάπελ» της Βιέννης το 2008, αλλά έχασε το τρόπαιο από την Ισπανία και το γκολ του Φερνάντο Τόρες.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν αγωνίστηκε με τη Γαλλία στον τελικό του Παρισιού το 2016 - στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην πατρίδα του - αλλά έχασε το τρόπαιο από την Πορτογαλία και το γκολ του Έντερ.

Οι «ευλογημένοι»

Από την άλλη εκείνοι που σήκωσαν το τρόπαιο του Champions League το βράδυ της 29ης Μαΐου. Στην πλευρά των Μπλε του Λονδίνου, των νικητών, βρέθηκαν από αγγλικής πλευράς οι Μέισον Μάουντ, Μπεν Τσίλγουελ και Ρις Τζέιμς. Από ιταλικής πλευράς στην Τσέλσι ανήκουν οι Ζορζίνιο και Έμερσον Παλμιέρι.

Οι πέντε προαναφερθέντες κυνηγούν την απόλυτη ευτυχία σε διάστημα 43 ημερών. Την κατάκτηση δύο ευρωπαϊκών κορυφών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα