Ντάνι Μακέλι: Ο διαιτητής που «βράζει» όλη η Ευρώπη μαζί του πλην των Άγγλων (vids)

Κώστας Τόπας
Ντάνι Μακέλι: Ο διαιτητής που «βράζει» όλη η Ευρώπη μαζί του πλην των Άγγλων (vids)
Ο Ντάνι Μακέλι βρέθηκε στο στόχαστρο των οπαδών για τις διαιτητικές του αποφάσεις στον ημιτελικό αγώνα του Euro, μεταξύ Αγγλίας και Δανίας.

Ο 38χρονος Ολλανδός ρέφερι έγινε αντικείμενο συζήτησης για δύο επίμαχες φάσεις στον αγώνα της Αγγλίας με τη Δανία. Αρχικά, για την απόφαση του να μην σταματήσει τη φάση, όταν υπήρχαν δύο μπάλες στο γήπεδο, αλλά και για το αμφισβητούμενο πέναλτι που καταλόγισε υπέρ της Αγγλίας.

Φυσικά πρόκειται για διαιτητή γνώριμο στο ελληνικό κοινό, καθώς φέτος ήταν η «σφυρίχτρα» στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2, στο παιχνίδι Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0 και πέρυσι ήταν ο ρέφερι στα παιχνίδια ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0 στα Play Off και Άρης - ΑΕΚ 2-2 για το Κύπελλο. Μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι ήταν στο ματς Ολυμπιακός - Ομόνοια 2-0 για τα προκριματικά του Champions League. Ο Μακέλι είναι διεθνής επί μια δεκαετία και την περασμένη χρονιά διηύθυνε τον τελικό του Europa League.

Ο Μακέλι, ο οποίος πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με την διαιτησία ήταν αστυνομικός στη Βόρεια Ολλανδία, είχε διευθύνει το περιβόητο ματς Σερβία - Πορτογαλία (2-2) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και δεν είχε μετρήσει το πεντακάθαρο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μάλιστα, λίγες ημέρες αργότερα αποκάλυψε ότι απολογήθηκε στον Φερνάντο Σάντος.

«Τον έψαξα για να του ζητήσω συγγνώμη, είναι πολύ άσχημο να βρισκόμαστε εμείς οι διαιτητές στις ειδήσεις για τόσο κραυγαλέα περιστατικά», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Ολλανδός ρέφερι προχώρησε στην αντικατάσταση απ' τη διαιτητική του ομάδα ενός βοηθού του, του Μάριο Ντικς, καθώς θεώρησε πως εκείνος φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την ακύρωση του γκολ του Ρονάλντο, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, ενόψει του Euro.

 

EURO Τελευταία Νέα