Ουκρανία - Αγγλία 0-4: Τρόμαξε την Ευρώπη και πήγε ημιτελικό Euro!

Η Αγγλία έδωσε παράσταση... κούπας στο Ολίμπικο, διέλυσε με 4-0 την Ουκρανία κι επιστρέφει στο Νησί για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Τι και αν έφυγε για πρώτη φορά από το Νησί, τι και αν μπήκε φρένο στους χιλιάδες Βρετανούς οπαδούς, η Αγγλία ήταν... τρομακτική και βρέθηκε στα ημιτελικά του EURO. Στην αρένα του Ολίμπικο έδωσε τη δική της παράσταση, διέλυσε με 4-0 την Ουκρανία και στις 7 Ιουλίου επιστρέφει στο Γουέμπλεϊ για να παίξει κόντρα στους Δανούς το εισιτήριο για τον τελικό! Ο Χάρι Κέιν πέτυχε δυο γκολ, ο Πίκφορντ κράτησε για πέμπτο ματς την εστία του ανέπαφη και οι Βρετανοί τραγουδούν... It's coming home
It's coming Football's coming home!

Ξεκίνημα με γκολ η Αγγλία

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Σάουθγκεϊτ, αφού μόλις στο 4ο λεπτό ήρθε το γκολ! Ο Στέρλινγκ έκανε την ασίστ και ο Κέιν με άνετο τελείωμα πέτυχε το 1-0. Αυτό το δίδυμο μαγεύει και το λένε οι αριθμοί. Ο αρχηγός έχει συμμετοχή σε 26 γκολ στις 26 τελευταίες συμμετοχές, ενώ ο Στέρλινγκ σε 22 γκολ στα 21 πιο πρόσφατα με την Αγγλία.

Η Ουκρανία άφησε στην άκρη το... συντηρητικό πλάνο, πήρε μέτρα μετά το 15', κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα και στο 17' είχε την πρώτη καλή φάση, όταν από λάθος του Γουόκερ, ο Γιάρεμτσουκ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Πίκφορντ.

Οι Άγγλοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, κρατούσαν περιορισμένους για το επόμενο διάστημα τους Ουκρανούς και προσπαθούσαν να πετύχουν το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε τεράστιο προβάδισμα. Μάλιστα, στο 33' ο Ράις δεν μπόρεσε με ωραίο σουτ να βρει δίχτυα. Η ομάδα του Σεβτσένκο ανέβασε απόδοση στο τελευταίο δεκάλεπτο, χωρίς όμως να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία. Το ημίχρονο έκλεισε με την Αγγλία να κρατάει εύκολα το μηδέν και τον Πίκφορντ να μπαίνει στο κλειστό κλαμπ των γκολκίπερ που δεν έχουν δεχθεί γκολ σε 400 αγωνιστικά λεπτά στο EURO (ανάμεσά τους και ο Αντώνης Νικοπολίδης).

Τρεις κεφαλιές και φουλ για κούπα!

Κι αν στο πρώτο ημίχρονο η Αγγλία ήταν καλή, στο δεύτερο ήταν... καταιγιστική! Τα «Τρία Λιοντάρια» έκαναν πάρτι πρόκρισης και ο Σεβτσένκο με τους παίκτες του απλά... παρακολουθούσαν! Μόλις στο 47' ο Σο έκανε υπέροχη ασίστ και ο Μαγκούιρ με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 2-0. Ο... εφιάλτης των Ουκρανών μόλις είχε αρχίσει! Στο 50' ήρθε το τρίτο γκολ. Υπέροχη πάσα του Στέρλινγκ με τακούνι, ο Σο έκανε νέα εξαιρετική σέντρα και ο Κέιν με κεφαλιά πέτυχε το 3-0, φτάνοντας τα εννέα σε μεγάλα τουρνουά.

Οι Άγγλοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, όλα λειτουργούσαν ρολόι και ο Σάουθγκεϊτ δικαιώθηκε και στην αλλαγή του. Στο 58' ο Χέντερσον πήρε τη θέση του Ράις και στο 63' βρήκε δίχτυα. Ο Μάουντ σέρβιρε και ο αρχηγός των Reds πέτυχε το 4-0 με καρφωτή κεφαλιά! Οι Αγγλοι εκτός από τη θριαμβευτική πρόκριση έγραψαν και ιστορία, μιας και για πρώτη φορά σε EURO πέτυχαν τρεις κεφαλιές. O Σάουθγκεϊτ έκανε αλλαγές, η ομάδα του δεν άφησε τους Ουκρανούς να διεκδικήσουν κάτι και συνέχισαν το απίστευτο σερί.

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεβ, Ζαμπάρνι, Κριφτσόβ (36' Tσιγκάνκοβ), Ματβιένκο, Μικολένκο, Σίντορτσουκ (64' Μακαρένκο), Ζιντσένκο, Σαπαρένκο, Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο (65' Τρίπιερ), Ράις (57' Χέντερσον), Φίλιπς, Μάουντ, Σάντσο, Στέρλινγκ (65' Ράσφορντ), Κέιν

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα