Κροατία - Ισπανία: Ο Μόντριτς... απειλεί τους Ιβηρες

Κροατία - Ισπανία: Ο Μόντριτς... απειλεί τους Ιβηρες
O Λούκα Μόντριτς έστειλε την Κροατία στους «16» και κόντρα στην Ισπανία στην Κοπεγχάγη θέλει να κάνει την υπέρβαση.

Κροατία εναντίον Ισπανίας στη φάση των «16» και οι δυο ομάδες στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης θα επιδιώξουν να βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στα προημιτελικά του EURO.

Ο Λούκα Μόντριτς το πήρε πάνω του, από το δεξί του πόδι ξεκίνησε η αντεπίθεση και η Κροατία με τη νίκη επί της Σκωτίας βρέθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι Κροάτες δεν έπεισαν με την εικόνα τους, δεν είναι η ομάδα του 2018, ωστόσο έχει την εμπειρία, αλλά και τον τρόπο να κάνει τη διαφορά. Στο 6ο της τουρνουά, η Κροατία έχει βρεθεί τέσσερις φορές στη νοκ άουτ φάση, ωστόσο απέτυχε και τις τρεις προηγούμενες φορές να κάνει την υπέρβαση, μιας και αποκλείστηκε στο πρώτο ματς μετά τους ομίλους. Βέβαια, από το Μουντιάλ του 2018 κι έπειτα η Κροατία απέτυχε να σκοράρει μόλις μια φορά στα 10 ματς σε μεγάλα τουρνουά. Ο Λούκα Μόντριτς έγινε ο γηραιότερος Κροάτης που σκοράρει σε EURO, ενώ ο Ιβάν Πέρισιτς είναι αυτός που έχει συμμετοχή σε έξι γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια για την Κροατία σε μεγάλα τουρνουά (4 γκολ, 2 ασίστ). Ωστόσο, ο τελευταίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και τέθηκε σε καραντίνα, τεράστιο πλήγμα για την Χρβάτσκα.

Η Ισπανία ξέσπασε κόντρα στη Σλοβακία (5-0) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, παίρνοντας τη 2η θέση. Επέστρεψαν τα χαμόγελα μετά από δύο μέτριες εμφανίσεις και απώλειες βαθμών, απέναντι σε Σουηδία (0-0) και Πολωνία (1-1), που προκάλεσαν έντονη απογοήτευση. «Η Κροατία δεν είναι μόνο ο Μόντριτς, είναι πολύ παραπάνω» τόνισε ο Ολμο. Ο Μπουσκέτς επέστρεψε μετά από Covid, βοήθησε αισθητά στην εικόνα της ομάδας και παραμένει στην ενδεκάδα. Mετά την κατάκτηση του ΕURO το 2012, η Ισπανία έχει αποκλειστει δυο διαδοχικές φορές στη φάση των «16». Εξι διαφορετικούς σκόρερ έχουν οι Ιβηρες σε αυτό το EURO, ενώ έχουν σημειωθεί και δυο αυτογκόλ.

 

EURO Τελευταία Νέα