Βέλγιο – Πορτογαλία 1-0: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παρέδωσε το στέμμα (vids)

Επειτα από πέντε χρόνια στην κορυφή της Ευρώπης, Πορτογαλία και Ρονάλντο αποκλείστηκαν νωρίς, με το Βέλγιο να νικάει 1-0 και να πηγαίνει στο μεγάλο ραντεβού των “8” με την Ιταλία.

Μία βασιλεία που δεν κράτησε τέσσερα, μα πέντε χρόνια. Η Πορτογαλία όμως δεν θα μπορέσει να παλέψει για να κρατήσει το στέμμα της. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το παρέδωσε, δίχως ακόμα βέβαια να γνωρίζουμε τον νέο πρωταθλητή Ευρώπης. Αυτοί θα μπορούσαν να είναι οι Βέλγοι, οι οποίοι δεν ήταν καλοί επιθετικά, στάθηκαν και τυχεροί και με το γκολ του Τοργκάν Αζάρ πηγαίνουν για ακόμα μία τεράστια κόντρα, καθώς συναντούν στον προημιτελικό του Μονάχου την Παρασκευή (2/7, 22:00) την Ιταλία.

Αλλαγή αγωνιστικών ρόλων

Ηταν μία παράδοξη αναμέτρηση, καθώς οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν ο ένας με τη λογική του άλλου. Το Βέλγιο περιμέναμε να είναι φουλ επιθετικό, αλλά συνέβη το αντίθετο. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έστησε την ομάδα του ανασταλτικά, να δίνει χώρους, να περιμένει και να βγαίνει όποτε μπορεί σε μακρινά σπριντ. Οπότε, φάσεις δεν έχτισε, αλλά και μέχρι το φινάλε, όταν οι Πορτογάλοι τα έδωσαν όλα, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Ο Ζότα ήταν εκείνος που στο 6' και στο 58' είχε κάποια καλά σουτ, μα το καλύτερο τελείωμα του ματς ανήκε στον Τοργκάν Αζάρ. Ο μικρός αδερφός του Εντέν, που τον ξεπέρασε κιόλας σε γκολ στη διοργάνωση (2-1), έπιασε μία βολίδα έξω από την περιοχή, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα, ξεγέλασε τον Ρουί Πατρίσιο και αυτό ήταν το μοναδικό και αναπάντητο τέρμα του αγώνα.

Η ατυχία με το δοκάρι

Στο 83' οι Ιβηρες άγγιξαν την ισοφάριση με το δοκάρι του Γκερέιρο, μα μέχρι το τέλος δεν βρήκαν γκολ, έχοντας και τον Κριστιάνο μπλοκαρισμένο, να μην καταφέρνει να ξεπεράσει το ρεκόρ σκοραρίσματος του Αλί Νταεΐ, συγκατοικώντας πλέον με τον Ιρανό στα 109 γκολ. Κάπως έτσι οι Πορτογάλοι επιστρέφουν νωρίς σπίτι τους και οι Κόκκινοι Διάβολοι που θα παίξουν προημιτελικά για τέταρτη φορά στην ιστορία τους, εξακολουθούν να ονειρεύονται ότι θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής. Και γιατί όχι; Ηδη απέκλεισαν τους πρωταθλητές...

Υπήρξαν βέβαια και σοβαρές απώλειες, με τους Ντε Μπρόινε, Αζάρ να αποχωρούν τραυματίες, δίχως να είναι γνωστή η σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν!

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Τίλεμανς, Βίτσελ, Μενιέ, Τ. Αζάρ (90'+5 Ντεντόνκερ), Ε. Αζάρ (87' Καράσκο), Ντε Μπρόινε (47' Μέρτενς), Λουκάκου

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Πέπε, Νταλότ, Γκερέιρο, Παλίνια (78' Ντανίλο), Ζοάο Μουτίνιο (56' Μπρούνο Φερνάντες), Ρενάτο Σάντσες (78' Ολιβέιρα), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπ. Σίλβα (56' Ζοάο Φέλιξ), Ζότα (70' Αντρέ Σίλβα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα