Γκάρεθ Μπέιλ: Σε mode... δράκου (vids)

Γκάρεθ Μπέιλ: Σε mode... δράκου (vids)
Αφού η έναρξη έβγαλε αλώβητη την Ουαλία, ο Μπέιλ... ζέστανε τις μηχανές και έκανε τη διαφορά κόντρα στους Τούρκους. Έβγαλε έναν πολύ διαφορετικό εαυτό από αυτόν που ο ίδιος έχει κάνει τον κόσμο να πιστεύει για εκείνον...

Δυο ασίστ, ένα χαμένο πέναλτι, έφτιαξε άλλες δυο μεγάλες ευκαιρίες για τον Άαρον Ράμσεϊ πριν το γκολ του χαφ της Γιουβέντους και στο φινάλε πήρε και το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης με τους Τούρκους.

Κόντρα στα νεύρα των αντιπάλων του, τον εκνευρισμό του Γιλμάζ που δεν του έβγαιναν οι φάσεις και δεν μπορούσε να σκοράρει, ο Γκάρεθ Μπέιλ κατάφερε να σπρώξει την Ουαλία προς την επιτυχία και να την βάλει σε εξαιρετική θέση για την πρόκριση στα νοκ-άουτ και του φετινού Euro.

Μόνος του απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες!

Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι απαραίτητος για τους «δράκους» αν θέλουν να καταγράψουν μια πορεία ανάλογη αυτής από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016, όταν τότε η εθνική ομάδα της Ουαλίας είχε καταφέρει να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να φτάσει στα ημιτελικά του τουρνουά. Εκεί, αποκλείστηκε από την μετέπειτα Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία, με το τελικό 2-0.

Το απόγευμα της Τετάρτης στο Μπακού στο ματς με τους Τούρκους, έφτιαξε συνολικά 7 φάσεις για την εθνική ομάδα της πατρίδας του, ωστόσο, οι 5 εξ αυτών χαρακτηρίζονται καθαρές στιγμές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε γκολ. Στις τρεις παρτενέρ του ήταν ο Άαρον Ράμσεϊ που σκόραρε στην τρίτη και... φαρμακερή, μέχρι να έρθει και η ασίστ στον Ρόμπερτς στο φινάλε με τρομερή ενέργεια πάνω στην γραμμή του άουτ.

Οι 5 μεγάλες φάσεις που ξεκίνησαν από τον σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι περισσότερες από κάθε άλλη... ομάδα στο φετινό Euro! Μόνος του, είχε μεγαλύτερη δημιουργία καθαρών ευκαιριών για τέρμα, από κάθε άλλο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που συμμετέχει στον θεσμό! Φυσικά η ατομική του επίδοση είναι η κορυφαία στην ιστορία της διοργάνωσης της UEFA!

Μαζί με τον Ράμσεϊ τραβούν το κουπί του σκοραρίσματος

Προφανώς είναι οι δύο ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες εμπειρίες τοπ ποδοσφαιρικού επιπέδου, απόντος και του Άσλεϊ Γουίλιαμς που αποφάσισε ν' αποσυρθεί στο φινάλε της σεζόν, έχοντας καταφέρει λίγο πριν ρίξει τους τίτλους τέλους να πάρει το Κύπελλο Αγγλίας με την Λέστερ.

Οι Μπέιλ και Ράμσεϊ συνεργάστηκαν άψογα απέναντι στους Τούρκους και είναι απολύτως φυσιολογικό για το ουαλικό έθνος να στηρίζεται πάνω τους. Εκείνοι, τουλάχιστον στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του φετινού Euro, τα κατάφεραν περίφημα.

Με τον Μπέιλ να έχει το μάτι του στην πορεία της κούρσας που ήξερε ότι θα κάνει ο συμπαίκτης του ώστε να του πετάξει τις μπαλιές, ο χαφ της Γιουβέντους πέτυχε το ένα από τα δυο γκολ της πρώτης νίκης των «δράκων» στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αυτό ήταν το 17ο τέρμα του Ράμσεϊ με τη φανέλα με το εθνόσημο, με τον Μπέιλ να χάνει την ευκαιρία από την άσπρη βούλα, μένοντας στα 33 τέρματα. Οι δυο τους, έχουν σκοράρει σε σύνολο 50 φορές για την Ουαλία. Ολόκληρη η αποστολή της εθνικής ομάδας που βρίσκεται στο Euro, έχει 72 γκολ! Μόνοι τους 50 και οι υπόλοιποι 24 έχουν μονάχα 22 τέρματα!

Η ελευθερία κινήσεων και ο χαρακτήρας μετά την αστοχία

Στην πρεμιέρα περιορίστηκε. Για την ακρίβεια, οι Ελβετοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν άφησαν ιδιαίτερα τη μπάλα στους Ουαλούς και κάπως έτσι οι Μπέιλ και Τζέιμς που κινούνται στις πτέρυγες των «δράκων» δεν πήραν πολλές προσπάθειες. Ευτυχώς υπήρχε ο Κίφερ Μουρ με μια κεφαλιά να δώσει έναν παντελώς ανέλπιστο βαθμό στο σύνολο του Πέιτζ. Απέναντι στην Τουρκία, η Ουαλία ήταν αρκετά πιο πειστική. Πολύ καλύτερη από το πρώτο της ματς στο τουρνουά.

Ο Μπέιλ φαίνεται πως είχε πιο καθαρό μυαλό για να πάρει πάνω του προσπάθειες, να κόψει πιο κεντρικά παίζοντας ξανά από δεξιά για να μπορεί να έχει τις επιλογές του σουτ ή τα γεμίσματα με το καλό του, αριστερό πόδι. Με αυτό τον τρόπο, δηλαδή, που έβγαλε τις μεγάλες φάσεις για τον Ράμσεϊ, με αυτό τον τρόπο που απείλησε και ο ίδιος στις καθυστερήσεις πατώντας περιοχή από αριστερά και με αυτό τον τρόπο που απλά «σέρβιρε» στον Ρόμπερτς στο φινάλε για το 2-0.

Ο τρόπος που αντέδρασε μετά το χαμένο πέναλτι αποτύπωσε την ιδανική νοοτροπία που τον διακατείχε στην αναμέτρηση και αυτή την οποία τόσο πολύ έχει ανάγκη η Ουαλία, αλλά πολύ περισσότερο ο ίδιος για να διορθώσει τις εντυπώσεις. Εκείνος τις χάλασε, εκείνος οφείλει να κάνει ξανά το διαφορετικό.

Παρά την αστοχία του από την άσπρη βούλα, την πρώτη μετά τον Νοέμβρη του 2010 (!), ο Μπέιλ έβγαλε πείσμα και προσωπικότητα και συνέχισε με τρόπο που θα εξασφάλιζε στους «δράκους» τη νίκη. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την ομάδα του Πέιτζ και για τη συνέχεια που έπεται στη διοργάνωση...

 

EURO Τελευταία Νέα