Σπαρβ στο Gazzetta για Ερικσεν: «Το μόνο που έχει σημασία είναι ο Κρις»

Σπαρβ στο Gazzetta για Ερικσεν: «Το μόνο που έχει σημασία είναι ο Κρις»
Ο αρχηγός της Εθνικής Φιλανδίας έζησε από κοντά τα όσα συγκλονιστικά συνέβησαν χθες στο Parken, όπου οι αρχικοί φόβοι για το χειρότερο μετατράπηκαν σε ελπίδα για τη ζωή.

Η 12η Ιουνίου θα μείνει στη μνήμη όλων μας, καθώς τα όσα έγιναν στη Κοπεγχάγη ανέδειξαν τη δύναμη της ζωής. Ο Κρίστιαν Ερικσεν συγκλόνισε τον κόσμο όταν προς στιγμήν «κατέρρευσε» στο ματς της Δανίας με τη Φινλανδία, αλλά ευτυχώς ο 29χρονος μεσοεπιθετικός της Ιντερ ντρίμπλαρε το θάνατο και σημείωσε το ομορφότερο και σπουδαιότερο γκολ της ζωής του.

Οι στιγμές που διαδραματίστηκαν θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη όλων, καθώς η υφήλιος προσεύχονταν ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα και άπαντες βρίσκονταν νοερά στο πλευρό του. Το Parken έγινε το κέντρο του κόσμου και ο Τιμ Σπαρβ έζησε από κοντά τα όσα συνέβησαν. Ο αρχηγός των Φινλανδών που κόσμησε πέρσι τα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα της ΑΕΛ μίλησε στο Gazzetta για τα όσα διαδραματίστηκαν και μας καθήλωσαν. «Ηταν μία ιδιαίτερη ημέρα για όλους μας. Φοβηθήκαμε, καθώς στην αρχή δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Βλέπαμε τις αντιδράσεις που υπήρχαν και φοβόμασταν για το χειρότερο. Ευτυχώς ο Κρίστιαν είναι καλά. Αυτό έχει σημασία», μας είπε χαρακτηριστικά και από τον τόνο της φωνής του γίνονταν εύκολα αντιληπτό πως ακόμη στο μυαλό του ήταν όσα συνέβησαν.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε ύστερα από πολύωρη διακοπή και όταν οι Δανοί μίλησαν με τον Ερικσεν που είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο και είδαν πως ανέκτησε τις αισθήσεις του και η κατάστασή του βελτιώνονταν. Μάλιστα οι Φινλανδοί ποδοσφαιριστές τους «υποδέχθηκαν» στον αγωνιστικό χώρο με ένα «ζεστό» χειροκρότημα, σε ένα στιγμιότυπο που δεν θα ξεχαστεί. «Μιλούσαμε με τους παίκτες της Δανίας, εγώ σαν αρχηγός με τον Κάσπερ (σ.σ. Σμάιχελ) και όλα τα παιδιά, για να δούμε πως ένιωθαν και φυσικά αν ο Κρίστιαν ήταν καλά. Είχαμε επικοινωνία και με τους διαιτητές. Και τα μέλη της Ομοσπονδίας μας ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την Ομοσπονδία της Δανίας. Θέλαμε να τους βοηθήσουμε ψυχολογικά. Καταλάβαινα πως ένιωθαν, είχαν την οικογένειά τους και φίλους τους στην εξέδρα όπως και εγώ. Τα συναισθήματά της ήταν έντονα. Θα θυμάμαι για πάντα τα όσα έγιναν. Μας μετέφεραν πως είναι καλά και η κατάστασή του είναι σταθερή. Μόνο αυτό έχει σημασία», υπογράμμισε ο 34χρονος χαφ.

Την ίδια στιγμή η «περιπέτεια» του Ερικσεν «ένωσε» και τους φίλους των δύο ομάδων που βρίσκονταν στην εξέδρα. Δανοί και Φιλανδοί φώναζαν ρυθμικά και εναλλάξ το όνομά του και έγιναν «ένα». «Ολοι μας προσευχόμασταν για εκείνον. Ετσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Να ενώνει τον κόσμο. Ηταν πολύ ‘δυνατές’ στιγμές. Οι φίλαθλοι φώναζαν ρυθμικά το όνομά του και ήταν πολύ όμορφο. Βιώσαμε μία τρομακτική στιγμή και το σημαντικότερο είναι ο Κρίστιαν να είναι καλά. Αυτό ευχόμαστε και μόνο αυτό έχει σημασία. Το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η ζωή. Δεν έχει σημασία, μόνο να είναι καλά».

Οσο για την Εθνική του ομάδα που ξεκίνησε νικηφόρα το τουρνουά, όταν τον ρωτήσαμε αν μπορεί να είναι η «Ελλάδα του 2004», ως 100% επαγγελματίας και άνθρωπος χαμηλών τόνων απάντησε χαμογελώντας. «Θα δούμε…»

 

EURO Τελευταία Νέα