Τα 20+1 πιο περίεργα και αστεία κουρέματα σε Euro (pics)

Κώστας Τόπας
Τα 20+1 πιο περίεργα και αστεία κουρέματα σε Euro (pics)

Το ποδόσφαιρο είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα άθλημα. Μία από τις πτυχές του «κάτι πολύ περισσότερο» είναι και το θέαμα.

Πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν αντιληφθεί τον ρόλο που παίζουν ως πρωταγωνιστές του θεάματος, ειδικά σε μεγάλους αγώνες με αποτέλεσμα να περιποιούνται λίγο παραπάνω την εξωτερική τους εμφάνιση προκειμένου να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους.

Αυτή την Παρασκευή (11/06) το Euro κάνει σέντρα στο «Ολίμπικο» της Ρώμης με τον αγώνα Τουρκία – Ιταλία. Eναν ολόκληρο μήνα (από τις 11/06 μέχρι τις 11/07) θα παρακολουθήσουμε τις 24 κορυφαίες εθνικές ομάδες της Ευρώπης να διεκδικούν το θρόνο της Ευρώπης.

Το Gazzetta συγκέντρωσε τα 20+1 πιο περίεργα αλλά και... αστεία κουρέματα που έχουμε δει στα χρονικά του Euro.

Γκερντ Μίλερ

Γκερντ Μίλερ

Πολ Μπράιτνερ

Πολ Μπράιτνερ

Κέβιν Κίγκαν

Κέβιν Κίγκαν

Πολ Γκασκόιν

Πολ Γκασκόιν

Κάρελ Πομπόρσκι

Κάρελ Πομπόρσκι

Μπερνάρντ Λαμά

Μπερνάρντ Λαμά

Άλαν Νίλσεν

Άλαν Νίλσεν

Χένρικ Λάρσον

Χένρικ Λάρσον

Αμπέλ Σαβιέρ

Αμπέλ Σαβιέρ

Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ντέιβιντ Μπέκαμ

Φραντσέσκο Τότι

Φραντσέσκο Τότι

Κριστιάνο Ρονάλντο

Κριστιάνο Ρονάλντο

Τζιμπρίλ Σισέ

Τζιμπρίλ Σισέ

Ντάντο Πρσο

Ντάντο Πρσο

Μάριο Μπαλοτέλι

Μάριο Μπαλοτέλι

Ίβαν Πέρισιτς

Ίβαν Πέρισιτς

Ίβαν Πέρισιτς

Ίβαν Πέρισιτς

Μαρουάν Φελαϊνί

Μαρουάν Φελαϊνί

Ντιβόκ Ορίγκι

Ντιβόκ Ορίγκι

Πολ Πογκμπά

Πολ Πογκμπά

Ας ξεκινήσουμε με το Euro 1972 και μια εμφάνιση που σηματοδότησε μια εποχή. Είναι αυτό του Γκερντ Μίλερ, ενός από τους σπουδαιότερους επιθετικούς όλων των εποχών. Σε εκείνο το Euro, που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο και κέρδισε η Γερμανία χάρη στα γκολ του Μίλερ, ο μεγαλύτερος «γκολτζής» όλων των εποχών εμφανίστηκε με μακριά μαλλιά και φαβορίτες, ενώ στη συνέχεια άφησε και το... περιβόητο μουστάκι.

Ένας άλλος συμβολικός παίκτης της Γερμανίας της δεκαετίας του 1970. Ηταν σχεδόν αδύνατον για κάποιον να μην τον αναγνωρίζει από τις εξέδρες, λόγω της κόμης του. Στο Euro του '72, εμφανίστηκε με αφάνα και με μία μεγάλη φαβορίτα να κατεβαίνει στα μάγουλα του.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980, που διοργανώθηκε στην Ιταλία και το οποίο κέρδισε ξανά η Γερμανία, ο Κέβιν Κίγκαν τόλμησε να προσθέσει όγκο στα μαλλιά του με αποτέλεσμα να του χαρίσει μια ξεχωριστή εμφάνιση εντός γηπέδου.

Στο Euro του 1996, ο θρυλικός σπουδαίος μέσος της δεκαετίας 1985-95, με προσωπικότητα και τεχνική κατάρτιση, Πολ Γκασκόιν, συγκέντρωσε τα φώτα πάνω του για την εντυπωσιακή αλλαγή που είχε κάνει στα μαλλιά του, καθώς είχε αποφασίσει να τα πάρει κοντά αλλά και να τα βάψει ξανθά. Ενας από τους πρώτους...

Ο Κάρελ Πομπόρσκι έκλεψε τις παραστάσεις όταν εμφανίστηκε στα γήπεδα του Euro '96. Ενας από τους πλέον αναγνωρίσιμους ποδοσφαιριστές στη δεκαετία του '90 όχι μόνο για την τεχνική του κατάρτιση (την οποία πάντως δεν κατάφερε να δείξει σε Αγγλία και Ιταλία) αλλά και για την εντυπωσιακή του χαίτη στα μαλλιά.

Αν και οι Ολλανδοί είναι αυτοί οι οποίοι, μας έχουν απασχολήσει για τις πλεξούδες τους όλα αυτά τα χρόνια, ο Γάλλος τερματοφύλακας Μπερνάντ Λάμα έκανε τη διαφορά. Έφτασε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1996, με κοντά μαλλιά στα πλάγια και μακριά στο κέντρο, συγκεντρωμένα όλα σε μία μεγάλη πλεξούδα.

Ο πρωταγωνιστής της Δανίας τόσο στο Euro '96 όσο και στην επόμενη διοργάνωση, δεν πέρασε απαρατήρητος. Εμφανίστηκε με πολύ μακριά ξανθά μαλλιά, όπου τα μισά τα είχε μαζεμένα σε μια πλεξούδα.

Στο Euro 2000, ένα τουρνουά που κέρδισε η Γαλλία, ο Χένρικ Λάρσον κέρδισε τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Σουηδός επιθετικό έκανε πολύ σπουδαία καριέρα με μαλλί-ράστα. Ήταν σήμα κατατεθέν του για πολλά χρόνια, τον ακολουθούσε στο μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του διαδρομής, ιδιαίτερα στην Σέλτικ.

Το Euro 2000 ήταν επίσης το τουρνουά που έκανε τον Αμπέλ Σεβιέρ διάσημο. Οχι τόσο για τις παραστάσεις του στο γήπεδο, αλλά κυρίως για την εμφάνισή του. Κυματιστά ξανθά μαλλιά, με μπούκλες στους πλάι και παχιά γενειάδα. Μια εμφάνιση που τον χαρακτήρισε καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ στο Euro 2000 αποφάσισε να τα πάρει με την... ψιλή και να αποχωριστεί τα ξανθά μακριά μαλλιά του. Με την ίδια εμφάνιση αγωνίστηκε και στο Euro 2004.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004, που διοργανώθηκε στην Πορτογαλία και το οποίο κατέκτησε η εθνική Ελλάδας, ήταν το τουρνουά στο οποίο ο Φραντσέσκο Τότι, εμφανίστηκε με την πιο «ακραία» εμφάνιση της καριέρας του. Φρέσκος από μια από τις καλύτερες εποχές, ο εμβληματικός καπιτάνο της Ρόμα αποφάσισε να κάνει μερικές περίεργες πλεξούδες. Ωστόσο, δεν του έδωσαν ιδιαίτερη τύχη...

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει αλλάξει πολλά λουκ τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, αυτό που θα ήθελε πιθανότατα να ξεχάσει είναι αυτό του 2004. Τότε που ηττήθηκε με την εθνική του ομάδα στον τελικό της Λισαβόνας από την Ελλάδα και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Οχι μόνο αυτό αλλά ο «CR7» είχε γίνει αρνητικό αντικείμενο συζήτησης πολλών για το μαλλί του, καθώς οι ξανθιές ανταύγειες και τα “μακαρόνια” που υπήρχαν σε κάποια σημεία στο τριχωτό της κεφαλής του ήταν το χαρακτηριστικό του Πορτογάλου τότε.

Μπορεί να μην αγωνίστηκε ούτε λεπτό στο Euro 2004, αλλά ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φίλους του Παναθηναϊκού, ξεχώρισε για το τολμηρό κούρεμά του.

Είναι επίσης δύσκολο να ξεχάσουμε την... θρυλική αλογοουρά του Ντάντο Πρσο. Ο Κροάστης μέσος είχε κλέψει τις εντυπώσεις στο Euro 2004, όχι για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες αλλά για το ιδιαίτερο μαλλί του.

Δεν μπορούσε να λείπει από τη συγκεκριμένη λίστα ο Μάριο Μπαλοτέλι. Εκκεντρικός σε όλα, εκκεντρικός και στην εμφάνιση ο Ιταλός φορ. Στο Euro 2012 ο «Super Mario» τα πήρε όλα στο κεφάλι του, εκτός από μία λεπτή λωρίδα στο κέντρο, την οποία μάλιστα της έδωσε και χρώμα...

Στο Euro του 2016 έκανε την πρώτη τολμηρή αλλαγή στο μαλλί του. Από τα αριστερά σχημάτισε το νούμερο «4» το οποίο φοράει στην εθνική Κροατίας και από την δεξιά σχημάτισε σε σχέδιο τη χώρα του.

Κι όμως. Ο Πέρισιτς βρίσκεται ξανά στη συγκεκριμένη λίστα με τα πιο περίεργα κι αστεία κουρέματα που έχουμε δει σε Euro. Ο 32χρονος άσος μετά την πρώτη αλλαγή στα μαλλιά του αποφάσισε να τα βάψει στη συνέχεια στα χρώματα της εμφάνισης της εθνικής Κροατίας.

Στο Euro 2016 η εθνική ομάδα του Βελγίου είχε στο ρόστερ της τον Μαρουάν Φελαϊνί. Μια από τις γνωστότερες αφάνες του παγκόσμιου αθλητισμού.

Οπως ο Φελαϊνί έτσι και ο Ντιβόκ Ορίγκι είχε ξεχωρίσει στη συγκεκριμένη διοργάνωση του '16. Ο 26χρονος πλέον επιθετικός είχε αφήσει μια ξανθιά μοϊκάνα στο πάνω μέρος της κεφαλής του, ενώ στο πλάι είχε σχηματίσει έναν κεραυνό.

Ο Πολ Πογκμπά έχει τρέλα με το μαλλί του. Σχεδόν κάθε μέρα αλλάζει πάντα του στιλ του. Ετσι είχε κάνει και στο Euro 2016, που είχε φιλοξενήσει τότε η χώρα του. Ο μέσος της Γιουνάιτεντ, είχε βάλει... τριχρωμία στο κεφάλι του. Ένα πραγματικό έργο τέχνης. Ξύρισμα, χρώμα, σχεδιάκια. Τι άλλο θέλετε δηλαδή;

Το Euro 2016 το είχε κατακτήσει η Πορτογαλία, έχοντας πολλά αστέρια στα ρόστερ της. Εν από αυτά ήταν και ο Ρικάρντο Κουαρέσμα. Τότε, ενόψει του τελικού με την Γαλλία, είχε σχηματίσει ένα φύλλο και το έβαψε με ξανθιά απόχρωση, με το σχέδιο να είναι αρκετά προσεγμένο και να ξεκινάει από το αριστερό αυτί μέχρι το πίσω μέρος του κεφαλιού.