«Πεντάσφαιρη» η Εθνική U21 στο ντεμπούτο του Σίμου (vid)

«Πεντάσφαιρη» η Εθνική U21 στο ντεμπούτο του Σίμου (vid)

«Πεντάσφαιρη» η Εθνική U21 στο ντεμπούτο του Σίμου (vid)
Σαρωτική ήταν η Εθνική U21 στο ντεμπούτο του Γιώργου Σίμου, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να επικρατεί εκτός έδρας του Λιχτενστάιν με 5-0 στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αγωνία μέχρι το 39' για την Εθνική μας ομάδα στην αναμέτρηση με το Λιχτενστάιν για την 2η αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21. Από την στιγμή που στο λεπτό αυτό ο Χριστόπουλος έκανε με κεφαλιά το 0-1, όλα τελείωσαν. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διέλυσε με 5-0 τον αντίπαλό του, φτάνοντας τους 4 βαθμούς στον όμιλο (στην πρεμιέρα είχε αναδειχθεί ισόπαλο χωρίς τέρματα με την Κύπρο).

Ένα ιδανικό ντεμπούτο για τον Γιώργο Σίμο που στο πρώτο του παιχνίδι στο πάγκο της Εθνικής ομάδας, είδε τους παίκτες του να παίζουν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο πετυχαίνοντας 5 γκολ, ενώ έχασαν και πολλές ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα.

Δεν έμπαινε η μπάλα μέσα στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που όπως και συνολικά το ματς ανήκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η Εθνική μας μπήκε δυνατά και στο 28' να χάνει την πρώτη σπουδαία ευκαιρία με τον Πινακά να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι των γηπεδούχων. Δύο λεπτά αργότερα ο Αλεξανδρόπουλος μόνος απέναντι από τον Φόσερ πλάσαρε άουτ , ενώ στο 36' ο Μπότος έκανε το σουτ αναγκάζοντας το Φόσερ να διώξει με εξαιρετική ενέργεια.

Η τρομερή πίεση μετά το 25' καρποφόρησε στο 39'. Ο Ζαγαρίτης εκτέλεσε το φάουλ και ο Χριστόπουλος με κεφαλιά έκανε το 0-1 ανοίγοντας το σκορ. Μετά το 0-1 η πίεση της Εθνικής έγινε ακόμα μεγαλύτερη, αλλά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν μπόρεσε να πετύχει ακόμα ένα τέρμα χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες.

Σαρωτική στο δεύτερο και άνετο 0-5

Την ευστοχία που δεν είχε στο πρώτο η Εθνική, την είχε και με το παραπάνω στο δεύτερο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ασταμάτητο πετυχαίνοντας ακόμα 4 τέρματα. Αρχικά στο 55' μετά από ωραία σέντρα του Μπότου ο Μαχαίρας με απευθείας σουτ έκανε το 0-2, ενώ 6 λεπτά αργότερα, ο Μπότος από δημιουργός έγινε σκόρερ για το 0-3.

Παρότι που έριξε λίγο τον ρυθμό η ομάδα του Γιώργου Σίμου δεν σταμάτησε να σκοράρει και στο 64' ο Ζαγαρίτης με απευθείας διαγώνιο σουτ έκανε το 0-4, σε ένα εντυπωσιακό δεκάλεπτο. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σαρδέλης που πριν τρία λεπτά είχε μπει ως αλλαγή, με τον παίκτη της ΑΕΚ να κάνει με σουτ στο 73' το 0-5. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζολάκης στο δεύτερο ημίχρονο δεν ακούμπησε ούτε μία φορά την μπάλα με την Εθνική να παίζει στο μισό γήπεδο το Λιχτενστάιν.

Λιχτενστάιν: Φόζερ, Ουντεράινερ, Ντούτσακ (69΄ Μπούχελ), Χίλτι, Τζέγκερ, Κραντζ (80΄ Νέουζους), Μπεκ, Λούτσινγκερ, Χάσλερ (65΄ Τσουπ), Νέτζερ (80΄ Ριτς), Γκάσνερ (69΄ Εντενμπέργκερ).

Ελλάδα: Τζολάκης, Λυρατζής, Διαμάντης, Χριστόπουλος Ι., Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (80΄ Σουρλής), Τσιγγάρας (Ευθ. Χριστόπουλος), Ιωαννίδης, Μπότος (80΄ Λόλης), Μαχαίρας (62΄ Εμμανουηλίδης), Πινακάς (69΄ Σαρδέλης).

 

EURO Τελευταία Νέα