Ντεσάν: «Οσα είπε ο Λαπόρτ για μένα είναι ψέματα, μπορούσε να παίξει με τη Γαλλία»

Κώστας Τόπας
Ντεσάν: «Οσα είπε ο Λαπόρτ για μένα είναι ψέματα, μπορούσε να παίξει με τη Γαλλία»
Ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας Ντιντιέρ Ντεσάν, κατηγόρησε τον Εμερίκ Λαπόρτ πως είπε ψέματα, μετά την απόφασή του να αλλάξει την υπηκοότητά του και να αγωνιστεί με την εθνική Ισπανίας.

Ο κεντρικός αμυντικός της Σίτι είχε εκπροσωπήσει τους «τρικολόρ» μόνο σε επίπεδο u-21 και δεν κατάφερε ποτέ του να κάνει το ντεμπούτο του με την εθνική ανδρών. Έτσι, πρόσφατα αποφάσισε να αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνικής Ισπανίας, λαμβάνοντας σχετική κλήση κι από τον Λουίς Ενρίκε για το Euro.

Ο Λαπόρτ σε δηλώσεις του ανέφερε πως έστειλε μήνυμα στον Ντεσάν για αυτό το θέμα, αλλά ποτέ του δεν πήρε απάντηση και αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να εκπροσωπήσει την Ισπανία. Ωστόσο, κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό των Γάλλων, δεν ισχύει.

«Αυτό που με ενοχλεί είναι πως ότι έχει πει, είναι ψέματα. Το μοναδικό μήνυμα που έχω λάβει απ’ τον ίδιο ήταν τον Οκτώβριο, για να συζητήσουμε τον τραυματισμό που είχε τον Σεπτέμβριο. Βεβαίως και είχε αυτή την επιλογή, να μην παίξει μαζί μας. Θα μπορούσε να επιλέξει κι εμάς, αρκούσαν μόνο δέκα δευτερόλεπτα για να μιλήσουμε. Πάντα ήταν στη λίστα μας, αλλά υπήρχε ανταγωνισμός γύρω απ’ το όνομά του», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντεσάμπ στην εφημερίδα «La Provence»,

 

EURO Τελευταία Νέα