Με την εθνική Ισπανίας στο Euro ο Λαπόρτ

Με την εθνική Ισπανίας στο Euro ο Λαπόρτ

bet365

Με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας θ' αγωνιστεί στην τελική φάση του Euro ο Αϊμερίκ Λαπόρτ. Είχε αγωνιστεί με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας, όχι όμως και με την Ανδρών.

Το όνομα του Αϊμερίκ Λαπόρτ θα έχει περίοπτη θέση στη λίστα του Λουίς Ενρίκε για την αποστολή της εθνικής Ισπανίας στο Euro. Ο προπονητής της «φούρια ρόχα» ζήτησε από τους ανθρώπους της ομοσπονδίας να διερευνήσουν τη δυνατότητα να φορέσει ο κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας.

Η απάντηση του 26χρονου ήταν θετική και μένει, πλέον, το τυπικό σκέλος της έγκρισης από τη FIFA. O Λαπόρτ γεννήθηκε στην Αζέν (Γαλλία) και έχει φορέσει τη φανέλα των «μπλε» σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα (Κ17, Κ18, Κ19, Κ21), δεν έχει αγωνιστεί όμως σε κάποιο ματς των Ανδρών.

Πληροί έτσι όλα τα κριτήρια για να κληθεί στην εθνική Ισπανίας και ν' αγωνιστεί. Ρόλο στην απόφασή του έπαιξε και το γεγονός ότι δεν βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των επιλογών του Ντιντιέ Ντεσάν. Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται με τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League (29/5) με αντίπαλο την Τσέλσι.

Η Ισπανία στον πέμπτο όμιλο μαζί με Σουηδία, Σλοβακία και Πολωνία.

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία Νέα