ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Μαντσίνι: «Δικό μας το Euro, είτε φέτος, είτε του χρόνου»!

Μαντσίνι: «Δικό μας το Euro, είτε φέτος, είτε του χρόνου»!

Μαντσίνι: «Δικό μας το Euro, είτε φέτος, είτε του χρόνου»!

Υπέρμετρα αισιόδοξος για την παρουσία της Εθνικής Ιταλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σκουάντρα Ατζούρα, Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Η αναβολή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος φαντάζει σχεδόν δεδομένη και αυτό θα ζητήσει από την UEFA την Τρίτη (17/3) η ιταλική ομοσπονδία. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι περιμένει την απόφαση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, αλλά δεν δείχνει να τον απασχολεί ιδιαιτέρως πότε θα γίνει το Euro, αφού βλέπει την Ιταλία ως το μεγάλο φαβορί.

«Θα το κερδίζαμε φέτος, θα το κερδίσουμε του χρόνου» είπε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας, η οποία προκρίθηκε πανηγυρικά στον όμιλο της Ελλάδας, όπου είχε δέκα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Μιλώντας πιο σοβαρά, αναφερόμενος στις άλλες εθνικές ομάδες, ξεχώρισε την Γαλλία («είναι αυτή που θα ξεκινήσει με στόχο την κατάκτηση του τίτλου και βρίσκεται λίγο πιο πάνω»), τις Ισπανία και Ολλανδία («είναι ίσως λίγο πιο μπροστά από εμάς»), αλλά και την Αγγλία («είναι μια αρκετά νεανική ομάδα, αλλά προέρχεται από ένα σπουδαίο Παγκόσμιο Κύπελλο»).

«Την Τρίτη θα ξέρουμε περισσότερα και για το πως θα τελειώσει αυτή η σεζόν» πρόσθεσε ο Μαντσίνι, επισημαίνοντας ότι «το πιο σημαντικό είναι να φροντίσουμε την υγεία όλων. Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σενάρια, ακόμα και τον Νοέμβριο».

Ο 55χρονος τεχνικός θέλησε να στείλει το δικό του, αισιόδοξο μήνυμα, τονίζοντας ότι «είμαι σίγουρος πως όταν θα επαναρχίσουμε, όλα θα είναι ακόμα πιο όμορφα, γιατί θα ανακτήσουμε την ελευθερία και είμαι πεπεισμένος ότι όλοι θα κάνουμε ακόμα περισσότερα. Αυτές οι καταστάσεις σε κάνουν να κατανοήσεις τόσα πράγματα και να γίνεις καλύτερος, ελπίζω να γίνει και τώρα».