Ζαγοράκης για «ψηφιακή επανάσταση με κανόνες»

Gazzetta team
Ζαγοράκης για «ψηφιακή επανάσταση με κανόνες»

bet365

Ένα αυστηρότερο πλαίσιο για την προστασία των δικαιωμάτων αναμετάδοσης αθλητικών εκδηλώσεων θεωρεί ως ζητούμενο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θεόδωρος Ζαγοράκης, ο οποίος το ανέφερε σε δήλωσή του με την ιδιότητα του Ευρωβουλευτή!

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες υπερψήφισε σχετικό ψήφισμα «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων στο ψηφιακό περιβάλλον», στο οποίο γίνεται εκτενής ανάλυση των αρνητικών επιπτώσεων αλλά και των ευκαιριών που προσφέρει το νέο ψηφιακό περιβάλλον, εστιάζοντας στην διαδικτυακή πειρατεία.

Στην δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρει: «Τα τηλεοπτικά δικαιώματα αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή εισοδήματος για τον αθλητισμό στην Ευρώπη. Την περίοδο της πανδημίας ίσως και την μόνη πηγή εισοδήματος για πολλές ομάδες. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η όποια αναδιανομή πόρων γίνεται στον μαζικό αθλητισμό εξαρτάται άμεσα από τα έσοδα από τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης του αθλητισμού. Η ψηφιακή επανάσταση που όλοι βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά μας μπορεί να ενισχύσει με ασύλληπτο τρόπο την αθλητική εμπειρία. Αρκεί να βάλουμε τα όρια και τους κανόνες που απαιτούνται».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα