Εκλογές ΕΠΟ: Oι θέσεις των ομάδων της Superleague 1 στο gazzetta.gr

Gazzetta team
Εκλογές ΕΠΟ: Oι θέσεις των ομάδων της Superleague 1 στο gazzetta.gr

bet365

Μία ημέρα πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΠΟ, το Gazzetta.gr καταγράφει τις θέσεις των ομάδων της Superleague 1, όπως αυτές μας κατατέθηκαν.

Οχι, αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει κάλπη σαν κι αυτή της φωτογραφίας για τις εκλογές της ΕΠΟ. Η πανδημία του κορονοϊού επέφερε και το απαγορευτικό στις αρχαιρεσίες με φυσική παρουσία, συνεπώς αύριο το πρωί όλα θα γίνουν διαδικτυακά, για πρώτη φορά στην ιστορία της ομοσπονδίας.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας Κωνσταντίνος Νίκας είναι οι δυο υποψήφιοι πρόεδροι στη θέση του απερχόμενου Βαγγέλη Γραμμένου, ενώ οι τέσσερις πρώην πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 (Αγγελος Χαριστέας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παντελής Καφές και Γιούρκας Σεϊταρίδης) τα καινούρια "προβεβλημένα" πρόσωπα ως υποψήφιοι για την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ.

Το Gazzetta.gr ζήτησε την άποψη των 14 ομάδων της Superleague 1 σε δύο ερωτήματα:

α) Τι προσδοκάτε από τις εκλογές και τη νέα ηγεσία της ΕΠΟ και ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης, όποια κι' αν είναι αυτή;

β) Ποια η άποψή σας για την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη ως υποψήφιου προέδρου και των τεσσάρων πρωταθλητών του Euro 2004 (Χαριστέα, Καφές, Παπαδόπουλος, Σεϊταρίδης) ως υποψήφιων για την ΕΕ της ΕΠΟ;

Δεν απάντησαν όλες οι ομάδες. Κάποιες αρνήθηκαν και ασφαλώς είναι δικαίωμά τους. Το Gazzetta.gr είχε δημοσιογραφική υποχρέωση να απευθυνθεί σε όλες τις ομάδες και να καταγράψει όλες τις απαντήσεις τους, ακόμα κι' εκείνες που θα ήταν αρνητικές. Και αύριο (Σάββατο, 26/3) θα καλύψει όλες τις πτυχές των εκλογών, καταγράφοντας τον απόηχο και τις αντιδράσεις, αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, «η κάλπη είναι γκαστρωμένη» όπως έλεγε και ο Χαρίλαος Φλωράκης. Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις εκ των προτέρων το αποτέλεσμα, παρά μόνο να κάνεις προγνωστικά και να "σκιαγραφείς" το τοπίο που διαμορφώνεται στο εκλογικό σώμα, στο οποίο εκτός από τις ΕΠΣ, μετέχουν και οι ομάδες της Superleague 1. Aναλυτικά λοιπόν...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν θέλησε να απαντήσει.

ΑΡΗΣ

Δεν θέλησε να απαντήσει.

ΠΑΟΚ

Δεν θέλησε να απαντήσει.

ΑΕΚ

«H AEΚ θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του εκλεκτορικού σώματος με την ελπίδα να αναδειχθεί από τις ποδοσφαιρικές ενώσεις της χώρας η διοίκηση εκείνη που θα οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην επόμενη μέρα με τις καλύτερες προϋποθέσεις».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

α) «Δεν προσδοκούμε απολύτως τίποτα αν δεν εκλεγεί ο Θοδωρής Ζαγοράκης με τους άλλους τέσσερις πρωταθλητές Ευρώπης. Σε αντίθετη περίπτωση θα παραμείνει η κυριαρχία και ο έλεγχος των ΕΠΣ από διαφορετικές ομάδες κάθε φορά. Για εμάς εκεί αρχίζει και τελειώνει η διαφθορά. Oι προσδοκίες μας είναι η ΕΠΟ να ακολουθήσει τις επιταγές της ολιστικής μελέτης της UEFA για την ελληνική κυβέρνηση με βασικότερο θέμα τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης επιτροπής ποδοσφαίρου στην οποία θα συμμετέχουν οι επαγγελματικές ομάδες, οι εκπρόσωποι της διαιτησίας και των ποδοσφαιριστών και θα διοικείται από τεχνοκράτη διευθυντή. Τα πράγματα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα: Οι επαγγελματίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και οι ερασιτέχνες στο ερασιτεχνικό”

β) «Η μόνη ελπίδα για να ξεφύγει οριστικά το ελληνικό ποδόσφαιρο από την διαφθορά είναι η εκλογή του Θοδωρή Ζαγοράκη και των άλλων τεσσάρων πρωταθλητών του EURO 2004».

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

α) “Αυτό που προσδοκούμε ως Αστέρας, από τη νέα διοίκηση - όποια κι αν είναι αυτή - να βοηθήσει στο να δούμε ένα καλύτερο αύριο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχει πέσει πάρα πολύ κι αυτό αποτυπώνεται από τη θέση που έχει η χώρα μας στο ranking της UEFA. Φυσικά, εμείς, θα στηρίξουμε την όποια προσπάθεια. Το βασικό μέλημα της νέας ΕΠΟ θα πρέπει να είναι να πετύχει πραγματική συναίνεση γιατί αλλιώς θα τρέφουμε φρούδες ελπίδες ότι κάτι θα μπορεί να αλλάξει. Η οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να έρθει, θα επιτευχθεί μόνο αν έξω από τον αγωνιστικό χώρο πηγαίνουμε όλοι μαζί, αλλιώς σαν Αστέρας δεν προσδοκούμε τίποτα, ανεξάρτητα από το ποια διοίκηση θα ψηφιστεί”.

β) “Είναι θετικό ότι ο Ζαγοράκης θέλει να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον στηρίζουμε κι αυτόν και τα άλλα παιδιά. Πραγματικά ελπίζουμε σε μια πολύ καλύτερη επόμενη μέρα. Ωστόσο πρέπει να τονίζουμε ότι αυτό θα συμβεί μόνο αν επέλθει ομοβροντία”.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Δεν θέλησε να απαντήσει.

ΒΟΛΟΣ

Α) «Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Θοδωρή Ζαγοράκη για την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναμφίβολα αποτελεί μια θετική εξέλιξη και μια ευκαιρία για το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, μια σημαντική προσωπικότητα του χώρου, έχει όλα τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις να επιτύχει στο έργο που προτίθεται να αναλάβει, αρκεί να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές και επιλογές με αποφασιστικότητα, χωρίς ταλαντεύσεις και κυρίως χωρίς να υποκύψει στις αναμενόμενες από γνωστούς και μη εξαιρετέους παράγοντες του χώρου που το μόνο που τους ενδιαφέρουν είναι τα ιδιοτελή μικροσυμφέροντα των ομάδων τους.

Εύχομαστε και ελπίζουμε ότι ο Θόδωρος Ζαγοράκης δεν θα υποπέσει στα λάθη των προκατόχων του και σε κάθε περίπτωση του εύχομαι κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας».

* Παραπέμπει στη θέση που είχε εκφράσει ο Αχιλλέας Μπέος σε ανακοίνωσή του.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

“Η ΠΑΕ Ατρόμητος κοιτάζει τις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ με αισιοδοξία για το μέλλον αναμένοντας να δημιουργηθεί ένα Δ.Σ. στην Ομοσπονδία που θα έχει ως βασικό γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου και τον αδιαπραγμάτευτο κανόνα της εξέλιξης του σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Αναμένουμε μια Ομοσπονδία θεματοφύλακα των βασικών προβληματισμών και αναγκών όλων των ομάδων και περιμένουμε να έχουμε μια αγαστή συνεργασία με τη νέα διοίκηση”.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

α) “Την άμεση ανακοπή της πορείας του ελληνικού ποδοσφαίρου προς τα πίσω που οδηγεί στην υποβάθμιση και την περιθωριοποίησή του. Το πρόβλημα το γνωρίζουμε οι περισσότεροι. Την λύση ελάχιστοι. Την τόλμη για τη λύση ουδείς έχει δείξει μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η προσδοκία και φυσικά και η βασική προτεραιότητα”.

β) “Ο κ. Ζαγοράκης αν μπορέσει να προβάλει το θράσος που επέδειξε ως ποδοσφαιριστής ίσως έχει ελάχιστες πιθανότητες να επιτύχει κάτι. Όσο για τους ποδοσφαιριστές, πρωταθλητές του Euro 2004 που είναι υποψήφιοι, τους δίνεται η ευκαιρία να επιστρέψουν κάτι από όσα απλόχερα τους έχει προσφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

ΟΦΗ

α) “Ο ΟΦΗ λειτουργεί πάντα με γνώμονα το γενικό καλό του αθλήματος και στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε σημαντικό να υπάρχουν κριτήρια για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα και κανόνες οι οποίοι να τηρούνται και να ισχύουν για όλους. Σκοπός (και) της νέας ηγεσίας της ΕΠΟ πρέπει να είναι αποκλειστικά η προστασία του ποδοσφαίρου εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων. Δεν θα πρέπει φυσικά να ξεχνάμε ότι ο «πνεύμονας» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, στο οποίο επίσης θα πρέπει να δοθεί το ειδικό βάρος που του αναλογεί.

β) “Ο σεβασμός μας, προς τους πρωταθλητές του Euro 2004 που τίμησαν τη χώρα μας με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, είναι δεδομένος. Από τη στιγμή όμως που μιλάμε για μια εκλογική διαδικασία, θεωρούμε ότι δεν είναι σωστό να κατατεθεί οποιαδήποτε άποψη”.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

α) «Αυτό που προέχει είναι να δοθεί όραμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να βοηθήσουμε όλοι μαζί ώστε να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον. Στα χέρια μας υπάρχει ήδη η ολιστική μελέτη των FIFA και UEFA, που πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό για την επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και μέσω αυτής τίθενται οι κανόνες που πρέπει να υπάρξουν».

β) «Είμαστε θετικοί προς την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη. Τον γνωρίζουμε από το παρελθόν οπότε συνεργαστήκαμε μαζί του στο διάστημα που κατείχε άλλες διοικητικές θέσεις στο ποδόσφαιρο και πιστεύομε πως θα προσφέρει και θα βοηθήσει τον χώρο. Ευρύτερα είμαστε της άποψης ότι η πετυχημένη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, ακόμη και αν έχει συνδυαστεί με πολλούς και σημαντικούς τίτλους, δεν εξασφαλίζει σε κάποιον πως θα πετύχει και σε διοικητικό ή οργανωτικό επίπεδο. Στην προκειμένη περίπτωση το ζητούμενο είναι το όραμα που διαθέτει κάποιος. Βέβαια όλα τα παιδιά που κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Ευρώπης του 2004 είναι γνώστες του ποδοσφαίρου. Εμείς ως Παναιτωλικός είμαστε τυχεροί και συνεργαστήκαμε με τους Αγγελο Χαριστέα και Δημήτρη Παπαδόπουλο κατά τη διάρκεια της καριέρας τους και γνωρίζουμε τις απόψεις τους, τις αντιλήψεις τους και το πώς σκέφτονται, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα δουλέψουν, εφόσον εκλεγούν, για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

ΛΑΜΙΑ

Θα τοποθετηθεί δημοσίως μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

ΑΕΛ

α) «Προσδοκούμε επιτέλους να εξαφανίσουν μέσα από την ΕΠΟ την παράγκα του 1996 του Θωμά του Μητρόπουλου, του διαδόχου του του Γιάννη του Παπαδόπουλου και όλων των παιδιών των προέδρων των ΕΠΣ που ήταν και είναι συνεργάτες της παράγκας και έχουν καταλάβει τις κυρίαρχες θέσεις με μισθούς προέδρων της Δημοκρατίας, κατασπαταλώντας τα 11 εκατομμύρια που παίρνουν κάθε χρόνο από την Σούπερ Λίγκα. Και το δεύτερο, επιτέλους, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είτε να αποκοπεί τελείως από την ΕΠΟ είτε να έχει κυρίαρχη θέση όπως έχει παγκοσμίως σε όλες τις Ομοσπονδίες, Δεν είναι δυνατόν οι Θωμαΐδηδες, οι Παπαχρήστοι, οι Λεουτσάκοι, οι Βακάληδες και όλοι αυτοί που δεν έχουν διοικήσει ούτε σωματείο στην ζωή τους, μέσω της παρουσίας τους στην εκτελεστική να κρατάνε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τόσο χαμηλά. Αφού ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια ότι απόφαση και να παίρνει η Σούπερ Λίγκα η Εκτελεστική την καταργεί».

β) «Είναι μονόδρομος η υπερψήφιση και του Θοδωρή Ζαγοράκη και των τεσσάρων πρωταθλητών του 2004 και η κατάληψη από αυτούς κυριαρχικών θέσεων στην ΕΠΟ. Γιατί αποκλείεται να είναι χειρότεροι από όλους αυτούς τους ανεπάγγελτους και τους υπαλλήλους χρωματοπωλείων, ΚΤΕΟ που αυτή την στιγμή κάνουν κουμάντο στην Εκτελεστική Επιτροπή και την ΕΠΟ».

SUPERLEAGUE 2/FOOTBALL LEAGUE

«Η είδηση της υποψηφιότητας για την προεδρία της ΕΠΟ του αρχηγού της Εθνικής ποδοσφαίρου που υπέγραψε το 2004 τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, είναι κάτι περισσότερο από συμβολική για όσους αγωνιζόμαστε καθημερινά για την πρόοδο του αθλήματος.
Αποτελεί για όλους μας μια μεγάλη ευκαιρία να αφήσουμε στην άκρη όσα μας χωρίζουν και να αναδείξουμε όσα μας ενώνουν. Και πάνω από όλα να αγωνιστούμε ενωμένοι για να κερδίζει ο Έλληνας φίλαθλος το ποδόσφαιρο και το σεβασμό που δικαιούται.
Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, θα είναι αρωγός κάθε προσπάθειας προόδου του ελληνικού ποδοσφαίρου και για αυτό χαιρετίζουμε την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη για την προεδρία της ΕΠΟ ως ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για το χώρο μας».
* Παραπέμπει στην επίσημη δήλωση του προέδρου της, Λεωνίδα Λεουτσάκου.
 

Τελευταία Νέα