ΕΠΟ: Εβδομάδα με UEFA Grassroots

Δημήτρης Τομαράς
ΕΠΟ: Εβδομάδα με UEFA Grassroots

bet365

Με μια σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών, προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας και παγκοσμίως λόγω του Covid-19, θα εορταστεί η Εβδομάδα Αναπτυξιακών Δράσεων της UEFA (UEFA Grassroots Week) στο διάστημα 23-30/9/2020, που είναι κοινό για όλες της Ομοσπονδίες μέλη της.
Μεταξύ άλλων, η Τεχνική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και η Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης προγραμματίζουν την αποστολή ενημερωτικού υλικού προς όλες τις ΕΠΣ για το σύνολο των εκπαιδευτικών, κοινωνικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων της Ε.Π.Ο. & την αποστολή αθλητικού υλικού σε σχολικές μονάδες της χώρας. Επίσης την ενημέρωση του κοινού για τα αποτελέσματα επιστημονικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του βραβευμένου (Bravo Sustainability Awards 2019) Πανελληνίου Πρωταθλήματος για την Ψυχική Υγεία, σχετικά με τα οφέλη του ποδοσφαίρου, καθώς επίσης εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Ειδικά Κέντρα Κράτησης Νέων.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ GRASSROOTS

Το πρόγραμμα Grassroots αφορά στο μη επαγγελματικό και προβεβλημένο ποδόσφαιρο. Αφορά, κυρίως, αλλά δεν περιορίζεται σε αυτά, στο παιδικό, σχολικό, ερασιτεχνικό και γυναικείο ποδόσφαιρο, στο ποδόσφαιρο για άτομα με ειδικές ανάγκες και στο ποδόσφαιρο για άτομα μεγάλης ηλικίας (πηγή: www.uefa.com). Είναι κοινώς αποδεκτό ότι τo άθλημα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την κοινωνία στο σύνολό της, καθώς δεν αφορά μόνο στο ίδιο το παιχνίδι, αλλά στην ενδυνάμωση αξιών και στην ανάδειξη ωφελημάτων όπως η ομαδική συνεργασία, η κοινωνικοποίηση, η υγεία και ευρωστία, η φυσική κατάσταση και η προσωπική ολοκλήρωση. Επομένως, αποτελεί μέσο για εκπαιδευτική, αθλητική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.
Με βάση τα παραπάνω, η Ε.Π.Ο. επενδύει, με την πολύτιμη αρωγή της UEFA μέσω του Grassroots Charter, σε μεγάλο βαθμό στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, προκειμένου να διασφαλίσει το ισότιμο παιχνίδι και να δώσει σε όλους την ευκαιρία της συμμετοχής, μέσα σ' ένα ποιοτικό περιβάλλον και μακριά από οιασδήποτε μορφής διαχωρισμό.

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ Ε.Π.Ο.

Σε αυτό το πλαίσιο και έχοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τοποθετηθεί στην ανώτατη βαθμίδα αξιολόγησης (gold medal) από την UEFA για τα αναπτυξιακά-κοινωνικά προγράμματά της, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υλοποιεί έξι κεντρικά προγράμματα grassroots:
Pass to School
Hello Football Friend
Play-Enjoy-Learn
It’s a Woman’s Game
Same Field
Football is Medicine
Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί, ότι κατά την περυσινή Grassroots Week συμμετείχαν σε δεκάδες εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας ανά την επικράτεια πάνω από 10.000 άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνικότητας και δεξιοτήτων.
 

Τελευταία Νέα