Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Football 360 Summit 2021

Gazzetta team
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Football 360 Summit 2021

bet365

Μια μέρα με εξαιρετικό περιεχόμενο από κορυφαίες προσωπικότητες της ποδοσφαιρικής σκηνής.

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κοινού στο πρώτο διαδικτυακό Συνέδριο Football 360 Summit που πραγματοποιήθηκε στις 13-15 Μαΐου από τη BOUSSIAS και το Marketing Week. Περισσότερα από 450 συμμετέχοντες και 25 κορυφαίοι ομιλητές από 12 χώρες παρευρέθηκαν, προκειμένου να συζητήσουν τις νέες τάσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν ο ρόλος της ακαδημίας για την δημιουργία, ανάπτυξη και ανάδειξη νέων ταλέντων. Έλληνες και ξένοι ομιλητές ανέλυσαν τη σπουδαιότητα του μέντορα - προπονητή, τις αυξημένες αρμοδιότητες των συνεργατών του, καθώς και το τρόπο λειτουργίας των ελίτ ακαδημιών.

Στο συνέδριο δυναμικό «παρών» έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής ποδοσφαιρικής σκηνής όπως ο Αργύρης Γιαννίκης, ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Νίκος Νταμπίζας, ο Γιώργος Σίμος, ο Δημήτρης Μαυρογενίδης και άλλοι καταξιωμένοι προπονητές και επιστημονικοί συνεργάτες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Τις ενότητες του συνεδρίου συντόνισαν μεγάλα ονόματα της αθλητικής δημοσιογραφίας όπως ο Αντώνης Σαούλης, ο Βασίλης Σαμπράκος και ο Αλέξανδρος Σπυρόπουλος.

Σημεία «κλειδιά» του συνεδρίου ήταν η πολυαναμενόμενη συνέντευξη για το επιθετικό ποδόσφαιρο με τον Αργύρη Γιαννίκη. Ο ίδιος δεν δίστασε, μάλιστα, να αναφερθεί στο πως ασκεί τον τρόπο επιθετικής λειτουργίας της ομάδας του (ΠΑΣ Γιάννινα) και να αναλύσει τις νέες τάσεις στο ποδόσφαιρο, όπως αυτής της εξειδικευμένης προπόνησης του πλαγίου άουτ. Το ενδιαφέρον αναπόλησε η συνέντευξη με το νεαρό άσο της Μίλαν, Νίκο Μιχελή, ο οποίος έθιξε τη σημαντικότητα των ακαδημιών για τη βελτίωση των παιχτών, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, το μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αλλά και τη τύχη ως καθοριστικό παράγοντα για την ανίχνευση των ταλέντων από τις μεγάλες ομάδες.

Κομβικό σημείο της συζήτησης ήταν η πρόταση για τη δημιουργία U21, U23 και β' ομάδων, η οποία, κατά κοινή ομολογία όλων των συμμετεχόντων, θα βοηθούσε στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και στην αξιοποίηση των νέων ταλέντων.

Τέλος, η ενότητα για το Euro 2004 με τους Αντώνη Νικοπολίδη, Νίκο Νταμπίζα και Βασίλη Σαμπράκο, είχε χαρακτήρα αξιολόγησης για την αξιοποίηση ή μη της επιτυχίας αυτής, καθώς επίσης και για το πως μπορεί να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο προς το καλύτερο.

Χάρη στα workshop του συνεδρίου, το κοινό είχε τη δυνατότητα να αποκτήσει πρακτικές γνώσεις από τρείς διεθνείς καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. Οι Adam Owen, Edgar Cardoso, Κυριάκος Παναγιώτου ανέπτυξαν τρία καίρια θέματα, όπως αυτό της φυσικής κατάστασης μέσα από τα παιχνίδια συγκεκριμένων συνθηκών, του τρόπου λειτουργίας ελίτ επιπέδου ακαδημιών και της βίντεο ανάλυσης στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης ήταν η Hudl, το live streaming πραγματοποιήθηκε από την Coneq. Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου ήταν οι Gazetta.gr, Liquid Media και Talentabout.gr.

 

Τελευταία Νέα