Under 21: Ελλάδα - Κύπρος 0-0

Under 21: Ελλάδα - Κύπρος 0-0

Gazzetta team
Under 21: Ελλάδα - Κύπρος 0-0

bet365

Σε ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις και ιδιαίτερη ποιότητα, η Εθνική Ελλάδος U21 έμεινε στο 0-0 κόντρα στην Κύπρο στην πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Εθνική Ελπίδων αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) με την Κύπρο στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στα προκριματικά του Euro U21. Ο Φώτης Ιωαννίδης είχε δοκάρι στο 9'.

Η Εθνική παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-3. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μανδάς, δεξιός μπακ ο Λύρατζης, αριστερός ο Τσαούσης και οι Μιχαηλίδης - Διαμαντής στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Αλεξανδρόπουλος, Τσιγκάρας και Θυμιάνης και στη γραμμή κρούσης ήταν οι Εμμανουηλίδης - Μαχαίρας (άκρα) και Ιωαννίδης (κορυφή).

Η Κύπρος του Γιάννη Οκκά κατέβηκε με 4-4-2. Στα γκολπόστ ο Κίτος. Δεξιός μπακ ο Σεργίου, αριστερός ο Νικολάου και οι Κερκέζ - Κυπριανού κεντρικοί αμυντικοί. Στη μεσαία γραμμή από δεξιά προς τα αριστερά οι Kωστή, Χρυσοστόμου, Παναγιώτου και Ναούμ, ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Κακουλή και Κατσαντώνης.

Η Εθνική μας ομάδα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 9ο λεπτό έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία της, όταν το σουτ του Ιωαννίδη σταμάτησε στο δοκάρι. Όσο περνούσε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι πήραν το κέντρο, κυκλοφόρησαν τη μπάλα και στο 36ο έχασαν δύο καλές ευκαιρίες. Αρχικά ο Μανδάς νίκησε σε τετ α τετ τον Ναούμ και λίγο μετά ο Καουλή που βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αστόχησε.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κύπριοι έφτασαν κοντά στο 0-1, όταν ο χαφ του Λεβαδειακού Ιωάννης Κωστή (ανήκει στον Ολυμπιακό) έκανε το σουτ, το οποίο «έβγαλε» ο Μανδάς. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απάντησε στο 54' με κεφαλιά του Διαμαντή από σέντρα του Εμμανουηλίδη, που κατέληξε λίγο άουτ. Η σπουδαία ευκαιρία για τη «γαλανόλευκη» χάθηκε στο 66', όταν από εκτέλεση κόρνερ του Τσιγκάρα από δεξιά, ο Ιωαννίδης έκανε το πλασέ στην κίνηση. Ο Κίτος ενστικτωδώς κράτησε την εστία του απαραβίαστη.

Από το 60ό λεπτό μέχρι το τέλος η Εθνική Ελπίδων κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Στα τελευταία λεπτά η ελληνική ομάδα έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, το οποίο ωστόσο δεν ήρθε ποτέ. Στο 88' ο Πινακάς έκανε το σουτ από κοντά στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 90' το σουτ του Ζαγαρίτη μέσα από την περιοχή και αριστερά πέρασε κι αυτός άουτ.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιάννης Γκούμας): Μανδάς, Λύρατζης, Διαμαντής, Μιχαϊηλίδης, Τσαούσης (64' Ζαγαρίτης), Αλεξανδρόπουλος (64' Κούτσιας), Τσιγγάρας, Θυμιάνης, Εμμανουηλίδης (79' Πινακάς), Μαχαίρας (64' Χριστόπουλος), Ιωαννίδης.

ΚΥΠΡΟΣ (Γιάννης Οκκάς): Κίτος, Τ. Νικολάου (75' Γαβριήλ), Κυπριανού, Κερκέζ, Σεργίου, Ναούμ, Παναγιώτου, Χρυσοστόμου (65' Ηλία), Κωστή (84' Αβραάμ), Κατσαντώνης (75' Λουκά), Κακουλή (64' Παρούτης)

* Η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται στο ίδιο γκρουπ με Πορτογαλία, Ισλανδία, Λευκορωσία και Λιχτενστάιν.

Επόμενη αγωνιστική (2η):

05/06: Λιχτενστάιν - Ελλάδα και Λευκορωσία - Κύπρος

 

Τελευταία Νέα