Το τέλος και η αρχή του ονείρου του Αλέξανδρου Τζιόλη

Gazzetta team
Το τέλος και η αρχή του ονείρου του Αλέξανδρου Τζιόλη

bet365

Ό Αλέξανδρος Τζιόλης μίλησε για το ξεκίνημα της καριέρας του, τις σημαντικές εμπειρίες που αποκόμισε, τον Πανιώνιο, τον Παναθηναϊκό τον ΠΑΟΚ, το εξωτερικό αλλά και για την απόφασή του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

O Αλέξανδρος Τζιόλης των 11 ομάδων σε 9 χώρες μίλησε στο AthleteStories για την πλούσια καριέρα του στα γήπεδα τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και με το εθνόσημο.

Στις 23 Μαΐου του 2020, σε ηλικία 35 ετών ο Τζιόλης αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του χορτασμένος από ποδόσφαιρο και μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε έκανε αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της πορείας του στο άθλημα.

Μεταξύ άλλων μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε το ταξίδι του στο ποδόσφαιρο, τον Πανιώνιο, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ αλλά και για τις εμπειρίες του στο εξωτερικό. Με το εθνόσημο ο Αλέξανδρος Τζιόλης έγραψε 75 συμμετοχές (και 2 γκολ). Συνολικά το κοντέρ του σταμάτησε στις 505 επαγγελματικές συμμετοχές. Σε 9 διαφορετικές χώρες… Εκλεισε την καριέρα του με 21 γκολ. Ένα νταμπλ στην Ελλάδα, ένα πρωτάθλημα στην Κύπρο κι ένα Κύπελλο Γερμανίας.

«"Θέλουμε τον Αλέξη στον Πανιώνιο…" ήταν η πρώτη ατάκα, την οποία άκουσε ο πατέρας μου, Παναγιώτης. Και πώς θα μπορούσε να αρνηθεί; Σε ηλικία 17 ετών. Από ποδοσφαιριστής του Α’ τοπικού στην Πιερία, βρέθηκα ξαφνικά στην Αθήνα, στην Α’ Εθνική και τον Πανιώνιο. Δεν φοβήθηκα στιγμή», ανέφερε αρχικά για το ξεκίνημα του στον Πανιώνιο για να αναφερθεί στη συνέχεια στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα του Ροναλντίνιο.

«Σκεφτόμουν πως ενάμιση χρόνο πριν ήμουν στο χωριό μου στην Κατερίνη και ξαφνικά πατούσα το χορτάρι του πιο ιστορικού γηπέδου της Ευρώπης. Μπήκα ως αλλαγή στο 72′. Θυμάμαι να κοιτάω γύρω μου τις επιβλητικές κερκίδες, τους παίκτες-σταρ της Μπαρτσελόνα και να αναρωτιέμαι, αν αυτό, το οποίο ζούσα τότε σε ηλικία 18 ετών, ήταν πραγματικότητα».

«9/8/2005: Το ντεμπούτο μου με τον Παναθηναϊκό. Αγώνας προκριματικής φάσης για το Champions League με τη Βίσλα, στην Πολωνία. Μπήκα στο 63′ στη θέση του Μπίτσκαν. Εκείνη τη σεζόν, έπαιξα συνολικά σε 26 αγώνες. Εκπληρώνοντας ένα ακόμα όνειρό μου. Να αγωνιστώ στους ομίλους του Champions League. Το πρώτο μου παιχνίδι ήταν απέναντι στη μετέπειτα ομάδα μου, τη Βέρντερ. Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή...», τόνισε χαρακτηριστικά για τον Παναθηναϊκό ενώ για την πορεία του στον ΠΑΟΚ δήλωσε:

«Πάντα θα θυμάμαι με νοσταλγία τη στιγμή, όταν έμπαινα στην Τούμπα, για να παίξω. Τη στιγμή, κατά την οποία βγαίναμε από τη φυσούνα».

 

Τελευταία Νέα