Όταν στην Ελλάδα παίζαμε ποδόσφαιρο Ιούλιο και Αύγουστο! (vid)

Gazzetta team
Όταν στην Ελλάδα παίζαμε ποδόσφαιρο Ιούλιο και Αύγουστο! (vid)

bet365

Το τελευταίο επίσημο ματς της σεζόν 2010/11 δόθηκε την 1η Αυγούστου 2011, μόλις 26 ημέρες πριν ξεκινήσει η επόμενη χρονιά

Καλοκαίρι με φουλ αγωνιστική δράση ενδέχεται να είναι αυτό που περιμένουμε να έρθει. Με την ευχή όλων μας η πανδημία του κορονοϊού να περάσει και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας, υπάρχει σε εκκρεμότητα τι θα συμβεί στα πρωταθλήματα που διακόπηκαν. Μία σκέψη είναι, σε περίπτωση που οι καταστάσεις το επιτρέψουν, να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο και αν θεωρείτε… τραβηγμένο το παραπάνω σενάριο ελέω καιρικών συνθηκών (πάνω από όλα να ξεπεραστεί το πρόβλημα με τον Cov 19), να σας θυμίσουμε πως στην Ελλάδα έχουμε παίξει μπάλα και 1η Αυγούστου. Οχι για τη σεζόν που ξεκινούσε τότε, ούτε για κάποιο ευρωπαϊκό ματς, αλλά για την προηγούμενη περίοδο!

Ηταν το 2010/11, όταν για μήνες… αιωρούνταν το πότε και αν θα γίνουν τα πλέι οφ της Β’ Εθνικής, ώστε να ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα ακολουθήσει Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα στη μεγάλη κατηγορία. Ενστάσεις, προσφυγές σε πολιτικά και μη δικαστήρια, αλλά και αντεγκλήσεις συνέθεταν το σκηνικό, με αφορμή τις αδειοδοτήσεις των ΠΑΕ. Η ατμόσφαιρα ήταν «καυτή» και τελικά, μετά από σειρά διαβουλεύσεων, αποφασίστηκε να γίνουν τα πλέι οφ και μάλιστα στην Αθήνα, ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις, να μην υπάρξει επιβάρυνση και να τελειώσουν πιο γρήγορα. Είχαμε ήδη φτάσει μέσα Ιουλίου και για όσους θυμούνται, μόνο ο Λεβαδειακός συνέχιζε τις προπονήσεις!

Ο ΟΦΗ συγκέντρωσε όσους παίκτες του ρόστερ του δεν είχαν υπογράψει αλλού, η Δόξα Δράμας κατέβηκε με 12 ποδοσφαιριστές από τις… παραλίες, ενώ ο Διαγόρας Ρόδου που πήρε τη θέση των Τρικάλων (ήταν 4α στην κανονική διάρκεια, αλλά δεν τους δόθηκε δικαίωμα συμμετοχής) παρατάχθηκε ως επί το πλείστον με την Κ20.

Οι αναμετρήσεις διεξήχθησαν στα γήπεδα της Νέας Σμύρνης, της Φυλής και της Καλλιθέας, οι αγώνες ήταν διπλοί (τυπικά εντός και εκτός έδρας), ενώ οι Κρητικοί ξεκίνησαν με 4 βαθμούς, οι Βοιωτοί με 2, οι Δραμινοί με 1 και οι Ροδίτες με 0, «προίκα» από τη συγκομιδή τους στην κανονική διάρκεια.

Στην πρεμιέρα είχαμε το ντέρμπι Λεβαδειακός – ΟΦΗ (οι «πράσινοι» γηπεδούχοι) και οι «φιλοξενούμενοι» κέρδισαν στη Νέα Σμύρνη με 1-0, χάρις σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καλάιτζιτς, Στο άλλο παιχνίδι οι «Μαυραετοί» επικράτησαν του Διαγόρα με 1-0 και αυτόματα οι Ηρακλιώτες έγιναν τα «αφεντικά» του γκρουπ. Το 3-3 τους με τη Δόξα στο «Ελ Πάσο» που ακολούθησε έδωσε άλλο ενδιαφέρον, όμως το 1-1 με τον Λεβαδειακό της 4ης αγωνιστικής, ουσιαστικά «τελείωσε» την υπόθεση άνοδο. Στη συνέχεια η Δόξα τέθηκε νοκ άουτ και δεν συνέχισε στο τουρνουά αφού λόγω μυϊκών προβλημάτων είχε μείνει με 7-8 διαθέσιμους παίκτες και το τελευταίοι επίσημο παιχνίδι της σεζόν διεξήχθη την 1η Αυγούστου του 2011 στη Νέα Σμύρνη, όπου ο ΟΦΗ επικράτησε 2-1 του Διαγόρα και τερμάτισε πρώτος στα πλέι οφ. Αυτόματα εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τη μεγάλη κατηγορία, ενώ σύντομα θα τον ακολουθούσαν Λεβαδειακός και Δόξα, οι οποίες αντικατέστησαν Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.

Αλλά η ιστορία έγραψε.. Η αγωνιστική περίοδος 2010/11 έληξε 26 ημέρες πριν ξεκινήσει η επόμενη (στις 27 Αυγούστου ο ΟΦΗ υποδέχθηκε τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ).

 

Τελευταία Νέα