Γιαννακόπουλος: «Η Εθνική δεν είχε σκάουτερ για να δει τον αντίπαλο!»

Γιαννακόπουλος: «Η Εθνική δεν είχε σκάουτερ για να δει τον αντίπαλο!»

Gazzetta team
Γιαννακόπουλος: «Η Εθνική δεν είχε σκάουτερ για να δει τον αντίπαλο!»

bet365

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στην εκπομπή «ο δρόμος προς το Euro2020» κι αναφέρθηκε στην κατάσταση της Εθνικής ομάδας.

Build A Bet στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Ηταν ο βοηθός του Αγγελου Αναστασιάδη. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στην εκπομπή του ΑNT1 «ο δρόμος προς το Euro2020».

Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Για να μην πλατειάζουμε και λέμε πολλά, το θέμα είναι να γίνει κάτι για να μπει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μια σωστή τροχιά και για να γίνει αυτό πρέπει όλοι να συμπλεύσουν σε μια κατεύθυνση για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σίγουρα κάθε ομάδα κοιτάζει τα δικά της θέματα. Κάθε ιδιοκτήτης θέλει η δική του ομάδα να πηγαίνει καλά, επενδύει και πολύ καλά κάνει. Αλλά από εκεί και πέρα το άμεσο συμφέρον για όλες τις ομάδες και κατ' επέκταση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την εθνική ομάδα, είναι να γίνουν βήματα μπροστά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το καλύτερο παράδειγμα είναι οι ποδοσφαιρικά προηγμένες χώρες, από τις οποίες θα μπορούσαμε να «κλέψουμε» στοιχεία και να τοποθετήσουμε στο δικό μας ποδόσφαιρο. Είναι πολύ εύκολο και θα μπορούσε να γίνει εάν όλοι συμπλεύσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Για το αν η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο επηρεάζει την εθνική ομάδα:
«Σίγουρα επηρεάζει. Βέβαια, η εθνική ομάδα είναι ένα άλλο κομμάτι. Αρκετοί ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στο εξωτερικό, οπότε ίσως αυτούς να μην τους αγγίζουν τόσο πολύ τα όσα συμβαίνουν. Αγγίζουν όμως αυτούς που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν είναι λίγοι. Και σίγουρα, όσον αφορά τη συνοχή της ομάδας και με όλη αυτήν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπάρχει, σίγουρα έχει έναν αρνητικό αντίκτυπο για το ποδόσφαιρο μας. Από εκεί και πέρα όλοι παρακαλάμε και όλοι θέλουμε να γίνει επιτέλους κάτι, να μπούνε τα πράγματα σε μια σειρά για να επιστρέψει κι ο κόσμος στα γήπεδα και να δούμε επιτέλους φιλοξενούμενους φιλάθλους να πηγαίνουν να βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα. Αυτό δηλαδή που γίνεται παντού».

Για τον «όμιλο του θανάτου» του Euro 2020:
«Όλα θα φανούν στο γήπεδο. Τα ονόματα είναι σίγουρα πολύ βαριά. Και οι τρεις φανέλες (σ.σ Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία) είναι πολύ βαριές. Θεωρώ ότι ίσως η Γερμανία έχει ένα μικρό προβάδισμα, κυρίως λόγω έδρας. Αυτό όμως θα πρέπει να αποδειχθεί στο γήπεδο. Παίζει ρόλο το φορμάρισμα ή το ντεφορμάρισμα συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, το πόσο φρέσκια θα παρουσιαστεί η κάθε ομάδα και τυχόν προβλήματα τραυματισμών που δεν τα θέλουμε, διότι όσο περισσότεροι παίκτες λείπουν τόσο φτωχότερο είναι το θέαμα. Οπότε είναι και θέμα timing».

Ποιες ομάδες θεωρεί φαβορί:
«Είναι καλό που θα μπορούν να προκριθούν και τρεις (σ.σ Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία). Υπάρχει βέβαια και μια μεγάλη δύναμη που λέγεται Ολλανδία, που κατά την άποψη μου είναι η νούμερο ένα υποψήφια για να κατακτήσει το Euro. Παίζει ένα ποδόσφαιρο που είναι παρόμοιο με αυτό της Λίβερπουλ. Βλέπουμε όλοι πώς αγωνίζεται η Λίβερπουλ και πώς τα πάει φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Ολλανδία έχει παίκτες που αγωνίζονται στη Λίβερπουλ και σίγουρα επηρεάζουν και το παιχνίδι της εθνικής ομάδας».

Για το «διαζύγιο» με την ΕΠΟ:
«Δεν θα ήθελα να επεκταθώ πολύ σε αυτό. Σίγουρα μας πίκρανε ο τρόπος με τον οποίο μας συμπεριφέρθηκε η ομοσπονδία και όχι η εθνική ομάδα, την οποία εμείς έχουμε πάρα πολύ ψηλά και πάντα θα την έχουμε. Ανεξάρτητα από το αν δουλεύουμε σε αυτήν. Το σίγουρο είναι ότι είχαμε και έχουμε πάρα πολλά να δώσουμε. Όχι μόνο εμείς. Όλα τα παιδιά που θα θέλανε να ασχοληθούν με την εθνική ομάδα και να τη βοηθήσουν. Δυστυχώς δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να το κάνουμε. Αυτό είναι το πιο στενάχωρο της όλης υπόθεσης που δεν καταπίνεται εύκολα. Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο να διαρκεί μια συνεργασία για τρία ή τέσσερα παιχνίδια. Ενώ στο πρώτο παιχνίδι θα μπορούσα να είμαι δίπλα στον κόουτς, μου ανατέθηκε μια αποστολή που δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα. Η εθνική ομάδα δεν είχε σκάουτερ να πάει να δει την αντίπαλη ομάδα και εκτέλεσα χρέη σκάουτερ εγώ. Ουσιαστικά, έκατσα δίπλα στον κόουτς σε τρία παιχνίδια. Και μέσα σε αυτά τα μόλις τρία παιχνίδια, η ομοσπονδία πρόλαβε να κρίνει ότι είμαστε όλοι ακατάλληλοι, ότι δεν κάνουμε για την εθνική ομάδα, ότι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή κτλ. Αυτά τα πράγματα, λυπάμαι που το λέω, δεν αρμόζουν σε μια σοβαρή ομοσπονδία, η οποία θα έπρεπε να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα σε ένα τόσο σημαντικό κομμάτι όπως είναι η εθνική ομάδα».

Πώς βλέπει το μέλλον της εθνικής:
«Μαζί με τον νέο προπονητή, ήρθαν και κάποια νέα πρόσωπα. Αυτά τα παιδιά τα είχαμε δει εμείς και είχαμε κάνει τη δική μας έκθεση για τον καθένα ξεχωριστά. Ο νέος προπονητής, πολύ απλά, πήρε τη δική μας έκθεση και την εφαρμόζει. Το καλό είναι ότι υπάρχουν θετικά αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις. Το ευχάριστο για μας είναι ότι μπορούσαμε να διακρίνουμε ποιοι παίκτες έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει, ποιοι έχουν προοπτική, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Αυτό αποδεικνύεται μέσα στο γήπεδο βέβαια. Θα πρέπει να περιμένουμε δούμε κάτω από διαφορετικές συνθήκες, όταν θα υπάρχει πίεση δηλαδή, πώς θα ανταποκριθούν τα παιδιά αυτά. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Ήδη το ξεκίνημα είναι πολύ ελπιδοφόρο. Μακάρι η εθνική να συνεχίσει έτσι και να μπορέσουμε να τη δούμε σε ένα μεγάλο τουρνουά. Έχουμε επαφή με τα παιδιά που έχουν αναλάβει τώρα. Δεν υπάρχει κανένα κόμπλεξ μεταξύ μας. Η ουσία είναι ότι η εθνική είναι μία και πρέπει όλοι μας να βοηθάμε όπως μπορούμε»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα