ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Οι προτάσεις Τζώρτζογλου

Οι προτάσεις Τζώρτζογλου

Οι προτάσεις Τζώρτζογλου

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου έστειλε επιστολή σε όλους τους αρμόδιους φορείς

Τις δικές του προτάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο κατέθεσε ο Νίκος Τζώρτζογλου, πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, μέσω επιστολής του σε όλους τους αρμόδιους φορείς. 
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ 
«Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη
Πρόεδρο FIFA κ. Τζιάνι Ινφαντίνο
Γενική Γραμματέα FIFA κ. Φατμά Σαμούρα
Πρόεδρο UEFA κ. Αλεξάντερ Σέφεριν
Γενικό Γραμματέα UEFA κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη
κ. Ζόραν Λάκοβιτς
κ. Μάριο Γεωργίου
κ. Άντζελο Ρηγόπουλο
Εντεταλμένο εκπρόσωπο των FIFA/UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ
Πρόεδρο Ε.Π.Ο κ. Ευάγγελο Γραμμένο
Εκτελεστική Επιτροπή Ε.Π.Ο
Super League 1
 
Super League 2
Football League
Ποδοσφαιρικές Ενώσεις όλης της Ελλάδος
 
Αγαπητοί κύριοι
Για πολλοστή φορά η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τον έντονο προβληματισμό της σχετικά με τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τα όσα συμβαίνουν στο προσκήνιο αλλά και ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ.
 
Ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες παρακολουθούμε έναν ανηλεή ΠΟΛΕΜΟ, με εμπρηστικά δημοσιεύματα, σφοδρές αντιπαραθέσεις, τοξικές δηλώσεις. Γεγονότα που προκαλούν ΑΗΔΙΑ και ΑΠΕΧΘΕΙΑ στον αγνό φίλαθλο του ποδοσφαίρου, γεγονότα που διώχνουν τον κόσμο από το γήπεδο.
 
Μετά τις αλλεπάλληλες επιστολές μας, αποτελώντας ουσιαστικά έναν από τους ελάχιστους φορείς του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα που προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να προτείνει λύσεις, ως πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου πήρα την πρωτοβουλία στις 8 Οκτωβρίου να ταξιδέψω για μια ακόμη φορά στην Νιόν της Ελβετίας στην έδρα της UEFA όπου είχα την τιμή να συναντηθώ με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.
 
Συζητήσαμε αρκετά και διεξοδικά όλους τους προβληματισμούς που έχουμε εκφράσει πολλάκις μέσω των επιστολών μας αλλά και των συναντήσεων μας κατά το παρελθόν. Ενώ σαν αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης θα μπορούσα εν κατακλείδι να αναφέρω ότι διαπίστωσα ότι υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων όσο αφορά τις αγωνίες αλλά και για τα προβλήματα που ταλανίζουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς επίσης και για τις πρωτοβουλίες και προσπάθειες που καταβάλουν καθημερινά για την εξεύρεση λύσεων στον πολύπαθο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
 
Θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου που αποδέχτηκαν το αίτημα μου για αυτές
τις συναντήσεις στην Νιόν και οι οποίες μου έδωσαν το δικαίωμα να ελπίζω αυτή τη φορά στην πιθανή στήριξη των Διεθνών Συνομοσπονδιών έτσι ώστε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηράκλειου και εγώ προσωπικά να ξεκινήσουμε αυτήν την νέα προσπάθεια.
Με οδηγό αυτές τις συναντήσεις, ως Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου ζητάμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα και οι αποφάσεις για να υπάρξει ομαλότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΙ ότι αυτό μπορεί να γίνει φτάνει ΚΥΡΙΩΣ η Πολιτεία, αλλά και η FIFA και η UEFA να εκφράσουν ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ την βούληση να το κάνουν.
 
Ο ένας τρόπος είναι αυτός που εδώ και καιρό και πολλές φορές η ΕΠΣ Ηρακλείου έχει προτείνει, να βρεθούν σε ένα τραπέζι όλοι οι φορείς, Υφυπουργείο Αθλητισμού, Διεθνείς Ομοσπονδίες, ΕΠΟ, μεγάλες ΠΑΕ, Super League 1, Super League 2, Football League και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ώστε να συμφωνήσουν όλοι από κοινού σε μια ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ και ΑΞΙΩΝ και σε έναν πρόεδρο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ κοινής αποδοχής ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ (όχι απαραίτητα από τον χώρο των Ενώσεων) και επίσης σε μια διοίκηση κοινής αποδοχής από πρόσωπα ανεξάρτητα, που θα προέρχονται από όλες τις τάσεις του ποδοσφαίρου αλλά που να μην χωρούν αμφισβήτησης για το ήθος, τη γνώση, το μεράκι και την όρεξη τους για δουλειά.
 
Κάτι ανάλογο φυσικά είναι απαραίτητο και για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, με έναν ξένο πιθανότατα αρχιδιαιτητή εγνωσμένης αξίας, πλαισιωμένο από Έλληνες εγνωσμένου κύρους και ήθους διαιτητές και με έναν επίσης ξένο υπεύθυνο με την μεγαλύτερη δυνατή εμπειρία για το VAR…
Ελπίζουμε ότι μέσω μιας τέτοιας συνάντησης να τα καταφέρουν και με την συνδρομή της FIFA, της UEFA και της Πολιτείας, την οποία κρίνουμε απαραίτητη και σημαντική, να υπάρξει πιθανότατα κάποιο θετικό αποτέλεσμα…
Τι θα γίνει όμως αν δεν τα καταφέρουν;
 
Εμείς επιμένουμε ότι λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρχει ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ και ΒΟΥΛΗΣΗ για ένα καλύτερο αύριο.
 
Όμως ένα ποδοσφαιρικό GREXIT στο οποίο τόσες πολλές φορές έχουν αναφερθεί οι Διεθνείς Ομοσπονδίες θα είναι καταστροφικό ΑΛΛΑ μόνο τότε θα καταλάβουν που έχουν οδηγήσει το ποδόσφαιρο της Ελλάδος.
Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις επί των προτάσεών μας ενώ θα ήταν χαρά και τιμή μας να φιλοξενήσουμε στο νησί μας αυτή την πιθανή συνάντηση για την Διακήρυξη ΑΡΧΩΝ και ΑΞΙΩΝ ή οπουδήποτε αλλού κριθεί από εσάς ως καταλληλότερος τόπος
 
ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ»