ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Επιτέλους μία σωστή πρόταση για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Επιτέλους μία σωστή πρόταση για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Επιτέλους μία σωστή πρόταση για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ο Κ. Νικολακόπουλος χαιρετίζει μέσα από το blog του στο gazzetta τη μοναδική πρόταση που μπορεί να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Με μεγάλη μου χαρά διάβασα πριν λίγο την ανακοίνωση της ΕΠΣ Ηρακλείου με τις θέσεις της για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αυθόρμητα σκέφθηκα, «επιτέλους μία σωστή πρόταση για το ελληνικό ποδόσφαιρο»!

Τι λέει λοιπόν ο Τζώρτζογλου, πρόεδρος της ΕΠΣ και παράγοντας που χρόνια ασχολείται με το ποδόσφαιρο; Τρία πολύ σωστά πράγματα.

Ένα. Να κάτσουν σε ένα τραπέζι όλοι οι φορείς (Υφυπουργείο Αθλητισμού, Διεθνείς Ομοσπονδίες, ΕΠΟ, μεγάλες ΠΑΕ, Super League 1, Super League 2, Football League και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο) και να συμφωνήσουν από κοινού σε μια διακήρυξη αρχών και αξιών. Κι αν αυτό μοιάζει κάπως φιλολογικό και αόριστο πάμε στα άλλα δύο.

Δύο. Να μπει πρόεδρος στην ΕΠΟ μία προσωπικότητα κοινής αποδοχής, αδέσμευτος κι ανεξάρτητος. Με μία διοίκηση επίσης κοινής αποδοχής από ανεξάρτητα πρόσωπα, όλων των τάσεων και χωρίς αμφισβήτηση στο πρόσωπο τους.

Τρία. Να μπει αρχιδιαιτητής ξένος, αλλά εγνωσμένης αξίας, πλαισιωμένος από Έλληνες παλιούς διαιτητές με κύρος και ήθος. Και με ξένο υπεύθυνο και με εμπειρία για το VAR.

Μακάρι η Fifa κι η Uefa με τον Αυγενάκη να σκύψουν πάνω στην πρόταση αυτής της μικρής ΕΠΣ και να κάνουν κάτι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο και να πάψει αυτή η γελοιότητα και το αίσχος, μαζί, που επικρατούν εδώ και τρία χρόνια και είναι ακόμη χειρότερο απ΄ ότι επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια! Διότι αποδείχθηκε, δυστυχώς πανηγυρικά, ότι σαφώς κι υπήρχε πιο κάτω για το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Πιστεύει κανείς σε αυτή τη χώρα, εκτός ίσως του ΠΑΟΚ, φαντάζομαι και της Ξάνθης…, ότι μπορεί το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να πάει μπροστά με τη διοίκηση Γραμμένου;

Θεωρεί κανείς, εκτός των ίδιων…, ότι μπορεί να υπάρξει κανονικό πρωτάθλημα και Κύπελλο με αρχιδιαιτητή τον Περέϊρα κι αυτόν τον Μάριν, με τους Κουκουλάκη και Τριτσώνη, σύμφωνα πάντοτε με όσα βλέπουμε εδώ και τρία χρόνια;

Υπάρχει έστω ένας που να έχει την ψευδαίσθηση ότι και στις επόμενες εκλογές της ΕΠΟ δεν θα συμβούν τα όργια που είχαν συμβεί σε δεκάδες Ενώσεις πριν την τελευταία εκλογική διαδικασία;

Η πρόταση από το Ηράκλειο της Κρήτης μοιάζει με μονόδρομο για το ελληνικό ποδόσφαιρο: διοίκηση κοινής αποδοχής, με ισομερή εκπροσώπηση των μεγάλων ομάδων και καινούργια, άφθαρτη ΚΕΔ.

Ώστε να μην έχει κανείς το «πάνω χέρι»…