Mόιζε Κιν: Τι συνδέει το νέο αστέρι της Ιταλίας με την Ελλάδα!

Γιώργος Ντυμένος
Mόιζε Κιν: Τι συνδέει το νέο αστέρι της Ιταλίας με την Ελλάδα!

bet365

Ο μεγάλος αδερφός του νέου «αστεριού» της «Σκουάντρα Ατζούρα» έχει παίξει στη χώρα μας και παραλίγο να τον φέρει στα μέρη μας, όταν ήταν μόλις 14 ετών
Σε next big think του ιταλικού ποδοσφαίρου έχει πλέον αναγορευτεί ο Μόιζε Κιν, ο οποίος κόντρα στις ΗΠΑ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έχει γεννηθεί στο millenium και φόρεσε τη φανέλα της «Σκουάντρα Ατζούρα».
Ο 18χρονος επιθετικός έχει συμβόλαιο με τη Γιουβέντους, ανήκει στο πελατολόγιο του Μίνο Ραϊόλα και κοστολογείται αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, κάτι που αποτυπώνει ανάγλυφα τα δεδομένα γύρω από την περίπτωσή του. Το gazzetta.gr θα σας πει μία ιστορία για εκείνον και θα γυρίσει τον χρόνο λίγο πίσω, σε μία τρανή απόδειξη πως στη ζωή, άρα και στην μπάλα, οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Βρισκόμασταν στη σεζόν 2013/14 και ο Κισσαμικός συμμετείχε τότε για πρώτη φορά στην Γ' Εθνική. Μεταξύ των πρώτων αποκτημάτων του ήταν ο Τζιοβάνι Κιν, που δεν έχει απλά το ίδιο επίθετο με τον «ήρωά» μας, αλλά πρόκειται για τον μεγάλο του αδερφό. Γεννημένος εκείνος το 1993, στα 20 του βρέθηκε στην Κρήτη και το νησί αμέσως τον «κέρδισε».
Ετσι μετέφερε στο περιβάλλον του την επιθυμία του να έρθει στην Ελλάδα και ο μικρός Μόιζε, που τότε ήταν «σκάρτα» 14 ετών και ουδείς φαντάζονταν την πορεία που θα ακολουθούσε. Μάλιστα έγιναν και σχετικές επαφές, ώστε να αναζητηθεί φόρμουλα να μείνει μόνιμα στη χώρα μας και να εγγραφεί σε κάποια εκ των ομάδων της περιοχής, δηλαδή στα τμήματα υποδομής τους.
Ωστόσο η χρονιά δεν κύλησε όπως περίμενε ο μεγάλος της οικογενείας, μετά τον Φλεβάρη έπαιξε ελάχιστα και το θέμα του «πάγωσε», αφού όλα έδειχναν πως σύντομα θα αποχωρούσε από τον Κισσαμικό. Οπως και συνέβη στο φινάλε της χρονιάς, μετά από 17 συμμετοχές (μόλις 9 βασικός) και 1 γκολ. Ετσι ο μικρός Μόιζε δεν έγινε ποτέ κάτοικος Ελλάδος, μία εξέλιξη που ίσως να άλλαζε το ρου της ιστορίας.

 

Τελευταία Νέα