Τα νέα πρόσωπα που «φρεσκάρουν» την Εθνική (pics)

Τα νέα πρόσωπα που «φρεσκάρουν» την Εθνική (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Τα νέα πρόσωπα που «φρεσκάρουν» την Εθνική (pics)

bet365

Με τους Κούτρη, Μασούρα και Βλαχοδήμο για πρώτη φορά, καθώς και τους Σιόβα και Σάμαρη να κάνουν «come-back», ο Άγγελος Αναστασιάδης επέλεξε να ανανεώσει το προσκλητήριο της Εθνικής με Φινλανδία (15/11) και Εσθονία (18/11) και τα πρόσωπα να κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

'Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Το UEFA Nations League ολοκληρώνεται και βρίσκει την Εθνική απογοητευμένη κι εν μέσω σημαντικών αλλαγών, των πρώτων κατά τα τελευταία τρία χρόνια. Σε αυτό το διάστημα που παρέμεινε ο Μίκαελ Σκίμπε υπήρξε σταθερότητα στον πάγκο και δεδομένες, με τις αυτονόητες αναπόφευκτες κατά καιρούς αλλαγές, κλήσεις στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Όπως φαίνεται, η τελευταία φορά για πολλούς απ’ αυτή τη «φουρνιά» ήταν στα μέσα Οκτωβρίου και στο έσχατο προσκλητήριο που απηύθυνε ο Γερμανός ως ομοσπονδιακός τεχνικός. Ο Άγγελος Αναστασιάδης τον διαδέχθηκε και μαζί του έφερε αλλαγές στην αποστολή για τις δυο αναμετρήσεις που ολοκληρώνουν την παρουσία της Εθνικής στη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Λεονάρντο Κούτρης και Γιώργος Μασούρας κλήθηκαν για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ Ανδρέας Σάμαρης και Δημήτρης Σιόβας επανήλθαν με τα χρώματά της, αρκετό καιρό μετά την περιθωριοποίησή τους.

Παράλληλα ο Ορέστης Καρνέζης, ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Αλέξανδρος Τζιόλης θα δουν τα παιχνίδια από την τηλεόραση, βλέποντας παράλληλα και τα μελλοντικά περιθώρια να στενεύουν από τώρα.

Αναλυτικά οι «νέοι» και οι «επανακάμψαντες»:

ΚΟΥΤΡΗΣ: ΠΡΩΤΑ ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Ο Λεονάρντο Κούτρης πέρασε τις «πύλες» του Αγίου Κοσμά για παρθενική φορά στην καριέρα του και σε ηλικία 23 χρονών. Η σεζόν 2017/18 ήταν αυτή της καθιέρωσής του στην ελίτ των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, όταν έφτασε τις 32 συμμετοχές (1 γκολ, 4 ασίστ) με τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εσχάτως επανήλθε στο αριστερό άκρο της άμυνας των Πειραιωτών, αντικαθιστώντας τον Τσιμίκα που ήταν βασικός στσο ξεκίνημα της χρονιάς και πλέον βρίσκεται στις τάξεις της Εθνικής, με πιθανότητες μάλιστα να αγωνιστεί ως βασικός απέναντι στη Φινλανδία την Πέμπτη (15/11, 21:45).

ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ: «ΛΑΜΨΗ» ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE, ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο της 23αδας της Εθνικής Ελλάδας δηλώνει πια… ασφαλής στην τοποθεσία Αθήνα! Η ΕΠΟ καθυστέρησε, κινήθηκε νωθρά αλλά τελικά εξασφάλισε την παρουσία του τερματοφύλακα της Μπενφίκα στις τάξεις της. Ο Βλαχοδήμος μετράει πολλές παρουσίες με τις μικρές Εθνικές της Γερμανίας, αλλά η θέλησή του σήμανε την θετική κατάληξη των διεργασιών. O 24χρονος έχει επίσης πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα με τους Σκανδιναβούς, παίζοντας εξαιρετικά στη Λισαβόνα.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ

O Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν χρειάστηκε να αλλάξει σε αυτή τη διακοπή τα «ερυθρόλευκα» με τα… γαλανόλευκα, αφού ο 24χρονος επιθετικός του Πανιώνιου τον αντικατέστησε στο «προσκλητήριο» Αναστασιάδη. Με 42 συμμετοχές, 8 γκολ και 1 ασίστ σε Ελλάδα κι Ευρώπη με τον «Ιστορικό» την περσινή σεζόν και ήδη 5 τέρματα σε 12 παιχνίδια φέτος, ο Μασούρας βελτιώνεται συνεχώς και βάσει φόρμας, πήρε αυτό που άξιζε, δηλαδή την παρουσία του στις τάξεις των διεθνών.

ΣΙΟΒΑΣ: ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΣΤΗ LA LIGA, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Από το 2012 πρόλαβε να μετρήσει 12 συμμετοχές με τη φανέλα της Ελλάδας, δίχως να αποτελεί σταθερό αποδέκτη πρόσκλησης. Λόγω τραυματισμού δεν ταξίδεψε με την ομάδα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ενώ το ίδιο συνέβη και στο καταστροφικό διάστημα που ακολούθησε. Τελευταία φορά που κλήθηκε και μάλιστα έπαιξε ήταν στη φιλική ήττα από την Ισλανδία (2-3) τον Μάρτιο του 2016, ως παίκτης του Ολυμπιακού. Από τον Ιανουάριο του 2017 ξενιτεύτηκε για λογαριασμό της Λεγανές και χάθηκε από το ελληνικό ποδοσφαιρικό προσκήνιο, ξεχωρίζοντας θετικά πολλάκις για όσα καταφέρνει στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά απουσιάζοντας σταθερά από την Εθνική. Οι 57 συμμετοχές με τη φανέλα των «πεπινέρος» μοιάζουν να… ισοσκελίζονται με τις ατυχείς δηλώσεις που είχε κάνει ως παίκτης των Πειραιωτών μετά τον επεισοδιακό ημιτελικό με την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας το 2015 και η ποδοσφαιρική του ωρίμανση κι εξέλιξη με τη συμπεριφορά που φαίνεται πως επέδειξε σε ένα συγκεκριμένο σημείο της καριέρας του. Η κλήση του από τον Αναστασιάδη είναι σίγουρα το πιο ενδιαφέρον νέο.

ΣΑΜΑΡΗΣ: ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ ΣΤΗ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΑΛΛΑ ΞΑΝΑ ΔΙΕΘΝΗΣ

Ο 29χρονος αμυντικός μέσος βρίσκεται πάλι στην Εθνική, μετά την 8μηνη απουσία του. Έχοντας περιθωριοποιηθεί στη Μπενφίκα φέτος, με μόλις 5’ στο πρωτάθλημα και συνολικά 4 συμμετοχές, θα φρεσκάρει την ομάδα ως αντικαταστάτης του Τζιόλη, «ανεβαίνοντας» ψυχολογικά σε μια εποχή που δεν χρησιμοποιείται στον σύλλογό του. Η απουσία του από τη «γαλανόλευκη» εσχάτως αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα, δεδομένου ότι από το 2013 μετράει 40 κλήσεις και 32 συμμετοχές, συχνότατα με ρόλο βασικού, κάτι που δεν αποκλείεται να δούμε και την Πέμπτη.

 

Τελευταία Νέα