Η... «Οδύσσεια» μιας κλήσης

Η... «Οδύσσεια» μιας κλήσης

Αντώνης Σαούλης
Η... «Οδύσσεια» μιας κλήσης

bet365

Ποιες είναι οι κινήσεις για να κληθεί ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος στην Εθνική; Τι επηρεάζει το γεγονός ότι είναι κατοχυρωμένος ως Γερμανός διεθνής; Το gazzetta.gr αναλύει το θέμα «Βλαχοδήμος & Εθνική».

Aν ήταν απλή η υπόθεσή του, προφανώς και δεν θα γινόταν τόσος ντόρος και δεν θα υπήρχε τόση κουβέντα γύρω από το όνομά του. Ομως, από την άλλη δεν είναι και τόσο περίπλοκη. Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει (ή θα έπρεπε) να γίνουν ώστε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος να έχει κληθεί στην Εθνική ομάδα. Το θέμα έχει προκαλέσει θόρυβο πλέον. Θόρυβος που έχει φτάσει φυσικά μέχρι και την γερμανική ομοσπονδία. Κι όλα αυτά χωρίς να έχει κάνει κίνηση ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μίκαελ Σκίμπε να τον καλέσει στην Εθνική.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έχει αγωνιστεί με όλες τις μικρές Εθνικές της Γερμανίας.
Εχει:
1 ματς με U15
6 ματς με U16
22 ματς με U17
3 ματς με U18
11 ματς με U19
3 ματς με U20
1 ματς με U21
Μάλιστα είναι πρωταθλητής Ευρώπης με την U21 της Γερμανίας στο προηγούμενο τουρνουά μιας και ήταν στον πάγκο εκείνης της ομάδας που νικούσε στον τελικό την Ισπανία.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος λογίζεται ως Γερμανός διεθνής όπως είναι φυσικό. Εχει 47 συμμετοχές με τις μικρές ομάδες της Νασιοναλμανσάφτ και όπως καταλαβαίνετε ανά πάσα στιγμή μπορεί και να κληθεί στους άνδρες. Δεν έχει συμβεί όμως. Και μπορεί να μη συμβεί και ποτέ. Ομως το θέμα δεν είναι τι θα κάνουν οι Γερμανοί αλλά τι θα κάνουμε. Η τι κάναμε εμείς.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είχε κάνει δύο εξαιρετικές σεζόν με τον Παναθηναϊκό πριν φτιάξει βαλίτσες για Λισαβώνα. Σε αυτές τις δύο σεζόν προφανώς θα μπορούσε να είχε κληθεί από την Εθνική ομάδα, όμως δεν έγινε ποτέ. Και όχι μόνο θα μπορούσε να είχε κληθεί αλλά ταυτόχρονα η ΕΠΟ θα είχε αποφύγει και όλη αυτήν την... φασαρία που έχει δημιουργηθεί γύρω από το θέμα. Ο «Οντι» την δεδομένη χρονική συζητιέται για τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά club. Η μετοχή του έχει εκτοξευτεί, παίζει κόντρα στη Μπάγερν στο Champions League και θα πάει και στο Μόναχο και αν κάτι φάνταζε εύκολο πριν από μερικούς μήνες καταλαβαίνει κανείς πως πλέον δεν είναι και τόσο...

Ομως για να μάθουμε πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι να παίξει με το γαλανόλευκο εθνόσημο στο στήθος ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα πρέπει ο Μίκαελ Σκίμπε να τον καλέσει στην Εθνική. Αυτό δεν έχει γίνει ακόμα. Μάλιστα η πρώτη κουβέντα ανάμεσα στους δύο έγινε στις τελευταίες κλήσεις του Γερμανού, όπως διαβάσατε και στο gazzetta.gr προ ημερών. Κλήση όμως δεν... Ο Σκίμπε επέλεξε τους Καρνέζη, Μπάρκα, Πασχαλάκη.

Η ερώτηση όμως είναι εάν τον καλούσε θα ήταν τόσο απλό να παίξει κόντρα στην Ουγγαρία ή κόντρα στην Φινλανδία. Προφανώς υπάρχει μια διαδικασία. Ποια είναι αυτή;

Η ΕΠΟ πρέπει να επικοινωνήσει με την γερμανική Π.Ο. Ο «Οντι» είναι Γερμανός διεθνής και υπάρχει το σχετικό πρωτόκολλο για να μπορέσει τελικά να παίξει με την Εθνική μας ομάδα. Η ΕΠΟ λοιπόν θα πρέπει να επικοινωνήσει με την αντίστοιχη της Γερμανίας. Οι δύο ομοσπονδίες να συζητήσουν και αν ανάψει το πράσινο φως η Γερμανία («ότι μπορείτε να τον καλέσετε, δεν τον υπολογίζουμε» ή οτιδήποτε άλλο) τότε μπορεί να κληθεί ο Βλαχοδήμος εάν φυσικά θέλει να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος. Και φυσικά θα επικοινωνήσει η γερμανική Π.Ο. με τον τερματοφύλακα για να μάθει τις προθέσεις του και που θέλει να παίξει.

Ανοίγουμε παρένθεση για το συγκεκριμένο θέμα. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος σε παλαιότερη συνέντευξή του ήταν ξεκάθαρος. «Αυτή τη στιγμή θα ήθελα πολύ να παίξω για την Εθνική Ελλάδας. Ξεκίνησα να παίζω για τη Γερμανία από τα 14. Δεν ήμουν ο μοναδικός ξένος, καθώς είναι κάτι που συνηθίζει η Γερμανία. Ενιωσα πολύ ωραία τότε γιατί ήταν ανταμοιβή των κόπων μου. Έζησα μεγάλες στιγμές με τις Ελπίδες, κέρδισα μετάλλια, το Euro. Αλλά στο τέλος της ημέρας είμαι Έλληνας, ζω στην Ελλάδα, πάω στο στρατό. Θέλω να παίξω για την Εθνική Ελλάδας αν με καλέσουν. Είναι ένας στόχος για μένα. Θυμάμαι είχαμε παίξει ένα παιχνίδι στην Κύπρο με τη Γερμανία και το να ακούς τον Εθνικό μας ύμνο από την αντίπαλη πλευρά ήταν κάτι πολύ περίεργο. Και πιστεύω και οι γονείς και ο παππούς μου θα χαρούν παραπάνω να παίξω για την Ελλάδα». Κλείνει η παρένθεση.

Τι θα συμβεί εάν η γερμανική ομοσπονδία δεν τα βρει με την ΕΠΟ; Εκεί μπλέκει περισσότερο το θέμα και πιθανότατα εάν θέλουν να το τραβήξουν και οι δύο πλευρές ίσως πάει και δικαστικά. Ομως στο τέλος θα μετρήσει πάντα η επιθυμία του ποδοσφαιριστή και του εκάστοτε ποδοσφαιριστή. Μετά από αρκετούς μήνες, όπως γράψαμε και πιο πριν, ο Σκίμπε επικοινώνησε με τον Βλαχοδήμο και μέσα στο σαββατοκύριακο έγιναν και κάποιες συζητήσεις με ανθρώπους της Γερμανίας. Μέχρι εκεί όμως...

Το τοπίο παραμένει θολό με την υπόθεση του Οδυσσέα. Κι ενώ θα μπορούσε να είναι πολύ απλό με μια κλήση εδώ και δύο χρόνια εξελίσσεται σε μια Οδύσσεια...

 

Τελευταία Νέα