Συλλυπητήρια από Superleague, ΕΠΟ και ΠΣΑΠ για Πολυχρονίου

Gazzetta team
Συλλυπητήρια από Superleague, ΕΠΟ και ΠΣΑΠ για Πολυχρονίου

bet365

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είπε «αντίο» στον Κώστα Πολυχρονίου, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής (1/6) σε ηλικία 81 ετών.

Θλίψη στην ποδοσφαιρική Ελλάδα σκόρπισε η είδηση του χαμού του πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητή του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας, Κώστα Πολυχρονίου.

Οι Πειραιώτες αποχαιρέτισαν με ανακοίνωσή τους μια από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες της ιστορίας τους, ενώ το ίδιο έπραξαν και οι φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της, η Superleague ανέφερε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League και σύσσωμη η οικογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου της κορυφαίας διασυλλογικής κατηγορίας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του Κώστα Πολυχρονίου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο Κώστας Πολυχρονίου έγραψε τη δική του λαμπρή σελίδα στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας μας, αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Ολυμπιακού, αλλά και ως ποδοσφαιριστής και προπονητής της Εθνικής μας Ομάδας».

Συλλυπητήρια έστειλε και η ΕΠΟ: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του Κώστα Πολυχρονίου, μιας από τις εμβληματικότερες μορφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και της εθνικής μας ομάδας, στην οικογένεια και τους οικείους του. Από τις σημαντικότερες διαχρονικά μορφές που αναδείχθηκαν στα ελληνικά γήπεδα, ο Κώστας Πολυχρονίου προσέφερε αξέχαστες στιγμές, χάρη στο ταλέντο, την προσωπικότητά και το ήθος του, τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με την Εθνική Ομάδα, τη φανέλα της οποίας τίμησε σε 27 διεθνείς συμμετοχές, αλλά και από το πόστο του προπονητή της επί 4 συναπτά έτη. Διετέλεσε επίσης προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, μεταφέροντας στους νεότερους την αστείρευτη ποδοσφαιρική του γνώση. Η απώλεια του μας γεμίζει θλίψη. Θα τον θυμόμαστε πάντα».

Τέλος, από την πλευρά του, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), ανέφερε: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Κώστα Πολυχρονίου. Ο εκλιπών προσέφερε πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και υπηρέτησε το άθλημα με συνέπεια και ήθος, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και με την ιδιότητα του προπονητή. Στην καριέρα του φόρεσε 27 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, ενώ από το 1994 ως το 1998 διατέλεσε τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Διαβάστε ακόμα: Όταν ο Πολυχρονίου «έσβησε» τον Πελέ (pics & vid)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα