Ο Κούδας ξανά με «το δέκα το καλό»!

Ο Κούδας ξανά με «το δέκα το καλό»!

bet365

Ο «Μεγαλέξανδρος» θα τιμηθεί στον σημερινό φιλικό αγώνα που θα γίνει στο Πανόραμα, ανήμερα της «επετείου» για το αξέχαστο 4-0 επί της Λυών από την ομαδάρα του ΠΑΟΚ!

Το πρόγραμμα ανταμοιβής της Sportingbet κάνει τη διαφορά. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+)!

Το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου του 1973 στη Θεσσαλονίκη και στο γήπεδο της Τούμπας δόθηκε μία από τις ωραιότερες και πληρέστερες παραστάσεις ελληνικής ομάδας στην ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

Ο μεγάλος του ΠΑΟΚ, με το Λες Σάνον στον πάγκο του, άφηνε άφωνη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, με το εκπληκτικό ποδόσφαιρο και τον θρίαμβο με 4-0 επί της Ολιμπίκ Λυών.

Ήταν το ματς στο οποίο, εκείνη τη χρονιά, επιστρέφοντας από τιμωρία τριών αγωνιστικών , ο Γιώργος Κούδας έπαιζε για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Σε μια Ελλάδα που βίωνε έντονες κοινωνικές και πολιτικές καταστάσεις, ο «Δικέφαλος» μπροστά σε 35.000 φιλάθλους (η επίσημη καταμέτρηση έδειξε 30.417 εισιτήρια και 2.958.670 δρχ εισπράξεις), χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, έμοιαζε από το πρώτο λεπτό ασταμάτητος.

Κάπως έτσι, η τρομερή παρέα του Γιώργου Κούδα έφτασε στο επικό 4-0 επί της Λυών και στην πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης.

Σήμερα, 44 χρόνια μετά, ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα φορέσει ύστερα από πολλά χρόνια και πάλι τη φανέλα με το Νο 10 στην πλάτη. Ανήμερα της «επετείου» του ασπρόμαυρου θριάμβου.

Ο Κούδας θα αγωνιστεί κι αυτό αποτελεί είδηση με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας με το 10 το καλό στην πλάτη, στο φιλικό παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης (7/11) στις 5μ.μ. στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος. Ένας φιλικός αγώνας με καλό σκοπό, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των συσσιτίων της εκκλησίας.

ΤΙΜΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Ο 71χρονος σήμερα βετεράνος άσος του ελληνικού ποδοσφαίρου θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και θα τιμηθεί στον αγώνα με τον οποίο το Γ΄ Σώμα Στρατού και ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη εγκαινιάζουν μια πολυεπίπεδη συνεργασία. Η συνεργασία επισημοποιήθηκε με την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας που έβαλαν ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Δημήτρης Μπίκος και ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και περιλαμβάνει πλήθος ποιοτικών εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων.

Το εναρκτήριο λάκτισμα είναι για τις 5 το απόγευμα της Τρίτης, 7 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος, ενώ δίπλα στον μεγάλο Μακεδόνα παίκτη θα αγωνισθούν με τις δύο ομάδες στελέχη και έφεδροι του Γ’ Σώματος Στρατού και αιρετοί και υπάλληλοι του δήμου.

Μαζί θα δέσουν τα κορδόνια τους και θα «κλωτσήσουν» μπάλα τόσο ο στρατηγός όσο και ο δήμαρχος, σε έναν αγώνα που προβλέπεται συναρπαστικός, ενώ στην έναρξη της εκδήλωσης το Γ΄ΣΣ και ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη θα τιμήσουν τον Γιώργο Κούδα για την ανεκτίμητη προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελλάδος.

«Ξεκινάμε αυτή τη σημαντική συνεργασία με το Γ’ Σώμα Στρατού με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα για καλό σκοπό αλλά και με τους καλύτερους οιωνούς. Γιατί θα είναι μαζί μας ο ποδοσφαιριστής που με την ποδοσφαιρική του μαεστρία συνάρπασε τους φιλάθλους στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ με το ήθος του έστελνε μηνύματα και εκτός γηπέδων. Καλύτερη αρχή δε θα μπορούσε να γίνει και γι΄ αυτό ευχαριστούμε τον ''Μεγαλέξανδρο'' του ελληνικού ποδοσφαίρου που δηλώνει παρών σε αυτόν το ματς», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο επίσημο ματς του Γιώργου Κούδα με το εθνόσημο στο στήθος έγινε στις 10 Μαρτίου του 1982 κόντρα στη Σοβιετική Ένωση. Ο «Μεγαλέξανδρος» φόρεσε ξανά την γαλανόλευκη φανέλα στις 20 Σεπτεμβρίου του 1995, σε έναν φιλικό αγώνα κόντρα στη Γιουγκοσλαβία που διοργανώθηκε προς τιμή του. Τότε ήταν 49 χρονών και έπαιξε συμβολικά για 19 λεπτά!

 

Τελευταία Νέα