Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 3-2: Επικράτησαν στη ματσάρα και «πέταξαν» στους «8» του League Cup οι Πολίτες (vid)

Ιάσονας Θεριός
Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 3-2: Επικράτησαν στη ματσάρα και «πέταξαν» στους «8» του League Cup οι Πολίτες (vid)

bet365

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ έκαναν τον ποδοσφαιρικό κόσμο να ξεχάσει το Μουντιάλ και χάρισαν μια από τις... κλασικές μεταξύ τους ματσάρες, που είδε τους Πολίτες να νικούν 3-2 και να προκρίνονται στα προημιτελικά του League Cup.

Σε μια απίθανη αναμέτρηση που έκανε το Παγκόσμιο Κύπελλο να φαντάζει απλά μια καλή ανάμνηση, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ απέδειξαν γιατί είναι κορυφαίες ομάδες, προσφέροντας απλόχερα θέαμα. Η ομάδα του Πεπ ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για τους «8» του League Cup, αφού «λύγισε» με 3-2 τους Reds.

Κυριαρχία από τους Πολίτες

Διακοπή; Ποια διακοπή; Από την πρώτη στιγμή που οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πάτησαν το χορτάρι του Etihad έδειξαν τρομερή φρεσκάδα και ενέργεια. Άλλωστε μόλις στο 18ο δευτερόλεπτο του ματς, «χτύπησαν» την πόρτα του Κέλεχερ, με τον Χάαλαντ να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια μετά την κάθετη του Γκουντογκάν.

Βέβαια, το νορβηγικό θωρηκτό δεν άργησε να σκοράρει. Στο 10' ο Ντε Μπρόινε σέντραρε από τα αριστερά και ο 22χρονος με εντυπωσιακή προβολή έκανε το 1-0.

Η Σίτι έπαιζε με πολλή μεγαλύτερη ένταση από την αντίπαλό της, που έδειχνε ακόμα «παγωμένη». Πάντως, στην πρώτη τους καλή στιγμή, οι Reds ισοφάρισαν. Ο Μίλνερ στο 20ο λεπτό υποδέχθηκε την πάσα του Μάτιπ στην περιοχή, πάσαρε στον Καρβάλιο κι αυτός με ωραίο πλασέ νίκησε τον Ορτέγκα.

Σταδιακά η ομάδα του Κλοπ έδειχνε πιο ενεργητική με τους Πολίτες όμως, να καταφέρνουν να απειλούν και να παραμένουν κυρίαρχοι.

Στο 36΄ και το 37' μάλιστα, ο Κέλεχερ είπε εντυπωσιακά «όχι» στο σουτ του Γκουντογκάν και την κεφαλιά του Άκε αντίστοιχα και διατήρησε το 1-1. Την ανατροπή άγγιξε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνο ο Νούνιες αλλά το τελείωμά του μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτσον πέρασε άουτ.

Τρομερή εκκίνηση, διατήρησε το προβάδισμά της η Σίτι

Με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο άρχισε το δέυτερο μέρος. Στο 47' ο Ρόδρι βρήκε με ωραία βαθιά μπαλιά τον Μαχρέζ και αυτός, αφού έκανε τρομερό κοντρόλ, με πλασέ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Ιρλανδού κίπερ για το 2-1.

Στα... καπάκια όμως, ένα λεπτό αργότερα, ο Νούνιες έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Πολιτών, «έσπασε» την μπάλα στον Σαλάχ και ο Αιγύπτιος επανέφερε την ισορροπία σκοράροντας σε κενή εστία. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η ένταση των ομάδων στην επανάληψη με το ματς να είναι πιο ισορροπημένο.

Στο 58' ωστόσο, η ομάδα του Γκουαρδιόλα ανέκτησε το προβάδισμά της. Ο Ντε Μπρόινε έκανε φανταστική φαλτσαριστή σέντρα και ο ξεχασμένος Άκε έκανε το 3-2 με καρφωτή κεφαλιά.

Στο 72ο λεπτό ο Νούνιες σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Ουρουγουανός και πάλι διένυσε αρκετά μέτρα με την μπάλα μετά την πάσα του Μάτιπ αλλά το σουτ του από καλή θέση πέραση άουτ.

Η Σίτι έπειτα, μπόρεσε να περιορίσει τις επιθετικές διαθέσεις της Λίβερπουλ και μάλιστα στο 84' έχασαν διπλή ευκαιρία να «κλειδώσουν» το ματς. Ο Ντε Μπρόινε σούταρε εκτός περιοχής αλλά η προσπάθειά του κόντραρε στον Φαμπίνιο πριν περάσει τη γραμμή και στη συνέχεια της φάσης ο Κέλεχερ απέκρουσε το τελείωμα του Φόντεν.

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Άκε, Λαπόρτ, Ακάντζι (60' Στόουνς), Λιούις, Ρόδρι, Γκουντογκάν (88' Σίλβα), Ντε Μπρόινε, Πάλμερ (73' Γκρίλις), Χάαλαντ (73' Φόντεν), Μαχρέζ

Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Ρόμπερτσον, Γκόμεζ, Μάτιπ, Μίλνερ (38' Φίλιπς), Μπάισετιτς (46' Φαμπίνιο), Έλιοτ (57' Χέντερσον), Σαλάχ, Νούνιες, Καρβάλιο (46' Τσάμπερλεϊν)

 

EFL CUP Τελευταία Νέα