League Cup: Η Μπόρνμουθ το ντέρμπι, η Τζίλιγχαμ την έκπληξη κόντρα στην Μπρέντφορντ!

Γιάννης Αρώνης
League Cup: Η Μπόρνμουθ το ντέρμπι, η Τζίλιγχαμ την έκπληξη κόντρα στην Μπρέντφορντ!

bet365

Η Μπόρνμουθ πήρε το άτυπο ντέρμπι της πρώτης κατηγορίας απέναντι στην Έβερτον για τον τρίτο γύρο του League Cup, ενώ την πρόκριση πήραν και Λέστερ, Μπέρνλι. Τεράστια έκπληξη από την Τζίλιγχαμ που απέκλεισε την Μπρέντφορντ στα πέναλτι μέσα στο Λονδίνο!

Πρώτη ημέρα δράσης για τον τρίτο γύρο του League Cup η σημερινή, όπου η Μπόρνμουθ μετέτρεψε σε περίπατο το μοναδικό ματς με ενδιαφέρον Premier League απέναντι στην Έβερτον επικρατώντας των «ζαχαρωτών» με 4-1. Λόου, Στάνισλας, Μαρκόντες και Άντονι σκόραραν για τον θρίαμβο των «κερασιών» που προκρίθηκαν στους «16» παρά το γκολ του Ντεμαράι Γκρέι που μείωσε προσωρινά.

Η τεράστια έκπληξη πραγματοποιήθηκε στο Community Stadium αφού η Τζίλιγχαμ που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της τέταρτης κατηγορίας άντεξε στο σφυροκόπημα της Μπρέντφορντ και πήρε την τεράστια πρόκριση στα πέναλτι! Ο Τόνι μόλις στο 3' άνοιξε το σκορ για τις «μέλισσες» που παρά τις αλεπάλληλες ευκαιρίες δεν κατάφεραν να σκοράρουν ξανά, για να έρθει το πρώτο σουτ των φιλοξενούμενων στο 75' να ισοφαρίσει με τον Μάντρον! Η Μπρέντφορντ στα εναπομείναντα λεπτά πίεσε απελπισμένα την αντίπαλη περιοχή αλλά η Τζίλιγχαμ άντεξε και στην διαδικασία των πέναλτι ο Ντάμσγκαρντ αστόχησε στο 6ο χτύπημα χαρίζοντας μια ιστορική πρόκριση στους φιλοξενούμενους!

Η Λέστερ από την πλευρά της με τον Τζέιμι Βάρντι να σκοράρει δύο φορές δεν δυσκολεύτηκε να καταβάλει τις αντιστάσεις της Νιούπορτ που αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία με το τελικό 3-0 να υπογράφεται και από τον Τζέιμς Τζάστιν. Η Μπέρνλι είδε την Κρόλεϊ (τέταρτη κατηγορία) να προηγείται μέσα στο Turf Moor με τον Τέλφορντ, γύρισε όμως υπέρ της την κατάσταση με δύο γκολ του Ζαρουρί και ένα από τον Άσλεϊ Μπαρνς για το τελικό 3-1.

Η Τσάρλτον κρατήθηκε ζωντανή ισοφαρίζοντας στο 87' με τον Ανέκε στην έδρα της Στίβενεϊτζ, με το ματς να οδηγείται κατευθείαν στην διαδικασία των πέναλτι όπου ο Τζέικ Τέιλορ αποδείχθηκε μοιραίος για τους γηπεδούχους. Τέλος, η Λίνκολν πέρασε εύκολα με 3-1 από την έδρα της Μπρίστολ και η ΜΚ Ντονς επιβλήθηκε με 2-0 της Μόρκαμπ στο Μίλτον Κέινς.

Οι αναμετρήσεις για τον τρίτο γύρο θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη (9/11) με οκτώ αναμετρήσεις και μεθαύριο Πέμπτη (10/11) με μία. Η φάση των «16» είναι προγραμματισμένη για την εβδομάδα που ακολουθεί μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ, στο τριήμερο 20-22 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα σημερινά παιχνίδια:

Μπόρνμουθ - Έβερτον 4-1
Μπρέντφορντ - Τζίλιγχαμ 1-1 (5-6 πέν.)
Μπρίστολ - Λίνκολν 1-3
Μπέρνλι - Κρόλεϊ 3-1
Λέστερ - Νιούπορτ 3-0
ΜΚ Ντονς - Μόρκαμπ 2-0
Στίβενεϊτζ - Τσάρλτον 1-1 (4-5 πέν.)

 

EFL CUP Τελευταία Νέα