Τσέλσι - Λίβερπουλ: Τελικός στη σκιά της... βόμβας Αμπράμοβιτς

Newsroom
Τσέλσι - Λίβερπουλ: Τελικός στη σκιά της... βόμβας Αμπράμοβιτς

bet365

Ώρα τίτλου για Τσέλσι και Λίβερπουλ, με τους δυο «μονομάχους» να διασταυρώνουν τα ξίφη τους (27/2, 18:30) στο «Wembley» για την κατάκτηση του League Cup.

Τσέλσι εναντίον Λίβερπουλ, Τούχελ κόντρα σε Κλοπ. Η ώρα του μεγάλου τελικού του League Cup πλησιάζει και οι δυο «μονομάχοι» προετοιμάζονται για το μεταξύ τους αντάμωμα στο «Wembley» που θα κρίνει τον νικητή!

Στον απόηχο των δηλώσεων του Ρόμαν Αμπράμοβιτς που συντάραξαν τον κόσμο των Μπλε, η ομάδα του Λονδίνου επιδιώκει να διευρύνει την παράδοση σε τελικούς κόντρα στη Λίβερπουλ (εξαιρούνται τα Community Shields - Super Cup) και να γράψει το 3/3!

Από την πλευρά τους, οι Reds φτάνουν μόλις για δεύτερη φορά σε τελικό της διοργάνωσης με τον Γιούργκεν Κλοπ στο τιμόνι της ομάδας και αυτή τη φορά βάζουν πλώρη για την κατάκτηση Νο. 9, τις περισσότερες δηλαδή στην ιστορία του θεσμού.

Ο «πονοκέφαλος» με Αμπράμοβιτς και η παράδοση!

Μερικές ώρες πριν από το κρίσιμο ραντεβού, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς κατάφερε να προκαλέσει... πονοκέφαλο στην Τσέλσι. Οι δηλώσεις του περί απεμπλοκής από τη διοίκηση των Μπλε δεν θα μπορούσαν άλλωστε να αφήσουν ανεπηρέαστους τους ποδοσφαιριστές του Τούχελ, οι οποίοι ωστόσο για τις επόμενες ώρες οφείλουν να εστιάσουν αποκλειστικά στον τελικό του Wembley.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τόμας Τούχελ έχει να αντιμετωπίσει και τις απουσίες. Ο λόγος για τον μεγάλο άτυχο της φετινής σεζόν, Μπεν Τσίλγουελ, ο οποίος θα χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς, ενώ αμφίβολος παραμένει και ο Ρις Τζέιμς. Παρά το γεγονός πως ο Άγγλος εμφανίζεται... κεφάτος στις τελευταίες προπονήσεις και μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, ο Γερμανός τεχνικός δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το αν θα τον ρισκάρει απέναντι στους Reds.

«Ήταν εξαιρετικός στις τελευταίες δυο προπονήσεις και μένει ακόμα μια. Για να δούμε αν είμαι τόσο τρελός για να τον χρησιμοποιήσω ή αν τελικά θα το πάμε βήμα - βήμα» ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά! Στο Λονδίνο πάντως έχουν κι έναν λόγο να χαμογελούν χάρη στην... παράδοση, αφού και στους δυο εγχώριους τελικούς που έχουν συναντήσει τη Λίβερπουλ έχουν κατακτήσει στο τέλος την κούπα (εξαιρούνται Community Shields και Super Cup).

Χωρίς Φιρμίνο ο Κλοπ, στον πάγκο ο Ζότα

Η αλήθεια είναι πως η Λίβερπουλ δεν θα είναι πάνοπλη για το μεγάλου ραντεβού απέναντι στην Τσέλσι. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ρομπέρτο Φιρμίνο που ταλαιπωρείται με πρόβλημα στη βουβωνική χώρα, ενώ ο Ντιόγκο Ζότα πιθανότατα δεν είναι ακόμα έτοιμος για να βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα.

Παρόλα αυτά, οι Reds μπορούν να υπολογίζουν πάνω στον προσφάτως... 150αρη Μοχάμεντ Σαλάχ και στον Διόσκουρο στα φτερά της επίθεσης, Σαντιό Μανέ, οι οποίοι αποτελούν τα μεγάλα «όπλα» ενόψει του μεγάλου ραντεβού. Αυτή μάλιστα θα είναι η 13η παρουσία της Λίβερπουλ σε τελικό του League Cup, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης. Η κατάκτηση της κούπας ωστόσο αποτελεί... μακρινή ανάμνηση για τους Reds μιας και φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που κατάφεραν να στεφθούν νικητές (2012).

Υπήρξε άλλη μια παρουσία σε τελικό ενδιάμεσα κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι το 2016, όμως το σύνολο του Κλοπ δεν κατάφερε να φύγει από το Λονδίνο με την κούπα. Αυτή τη φορά ωστόσο ο Γερμανός σκοπεύει να προσθέσει στο παλμαρέ του έναν από τα ελάχιστους τίτλους που του λείπουν, με την Τσέλσι του Τόμας Τούχελ να στέκεται ως το τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο του.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EFL CUP Τελευταία Νέα