Τότεναμ - Τσέλσι 0-1: Ολοκλήρωσε τη δουλειά και πάει Wembley!

Νίκος Κικίδης
Τότεναμ - Τσέλσι 0-1: Ολοκλήρωσε τη δουλειά και πάει Wembley!

bet365

Η Τσέλσι δεν... χαρίστηκε ούτε στη ρεβάνς, επικράτησε 1-0 της Τότεναμ και σε συνδυασμό με την άνετη νίκη της στο «Στάμφορντ Μπριτζ» προ δυο εβδομάδων έκλεισε μια θέση στον τελικό του EFL Cup.

Η μισή δουλειά είχε γίνει και με το παραπάνω στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Εκεί όπου η Τσέλσι έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη συμπολίτισσα και με το 2-0 του πρώτου αγώνα άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση στον τελικό. Η ρεβάνς δεν άφηνε πολλά περιθώρια για λάθη στην Τότεναμ που όφειλε από την πλευρά της να αμφισβητήσει την Μπλε κυριαρχία, κάτι όμως που τελικά δεν κατάφερε ποτέ! Με τον Ρούντιγκερ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (0-1), το σύνολο του Τούχελ έκανε το 2/2 στα ημιτελικά απέναντι στους Spurs και τσέκαρε με άνεση το εισιτήριο για τον τελικό του EFL Cup.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με φούρια στην αναμέτρηση και έψαξαν το γκολ που θα έκανε τη ζωή τους ευκολότερη. Κι αφού ο Λουκάκου νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Γκολίνι(11΄), τη λύση έδωσε ο Ρούντιγκερ επτά λεπτά αργότερα. Ο Μάουντ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γκολίνι έκανε τελείως άστοχη έξοδο και έδωσε την ευκαιρία στον Γερμανό να κερδίσει τη μονομαχία και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η Τσέλσι βρήκε αυτό που αναζητούσε και πλέον είχε την ψυχολογία για να επιβάλλει απόλυτη κυριαρχία. Παρόλα αυτά, στο 33΄ο Κέιν είχε μοναδική ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά δεν βρήκε τη μπάλα προ κενής εστίας, ενώ στο 40΄το VAR ανέτρεψε την αρχική απόφαση του Μάρινερ για πέναλτι υπέρ των Σπιρουνιών.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε μάλιστα και στο 56΄όταν ο ρέφερι καταλόγισε νέο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, αλλά τελικά ο VAR τον κάλεσε να δει τη φάση και εν εν συνεχεία να αναιρέσει για δεύτερη φορά την αρχική του απόφαση. Το ακυρωμένο γκολ του Κέιν στο 63΄για οφσάιντ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Spurs, οι οποίοι φάνηκαν να εγκαταλείπουν πνευματικά και μαζί τη μάχη της πρόκρισης. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με την Τσέλσι να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του «Γουέμπλεϊ» με δυο νίκες απέναντι στα Σπιρούνια, εκεί όπου πλέον περιμένει τον νικητή του έτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Άρσεναλ.

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γκολίνι, Τανγκάνγκα, Σάντσεζ, Ντέιβις, Έμερσον, Ντόχερτι (65΄Σεσενιόν), Χόιμπεργκ, Γουίνκς (81΄Σκιπ), Λο Σέλσο (70΄Χιλ), Μόουρα, Κέιν

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Κέπα, Κρίστενσεν (66΄Τιάγκο Σίλβα), Σαρ, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Χάντσον - Οντόι, Ζορζίνιο (81΄Λόφτους - Τσικ), Κόβασιτς (77΄Καντέ), Μάουντ (66΄Ζίγιες), Βέρνερ (66΄Μάρκος Αλόνσο), Λουκάκου

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EFL CUP Τελευταία Νέα