Ολυμπιακός - Σαχτάρ 1-0: Ισχυρό μήνυμα Αγάπης και Ειρήνης

Ολυμπιακός - Σαχτάρ 1-0: Ισχυρό μήνυμα Αγάπης και Ειρήνης

bet365

Σε ένα ιστορικό παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τη Σαχτάρ με γκολ του Τικίνιο, αλλά το μήνυμα που στάλθηκε σε όλο τον κόσμο ήταν η Ειρήνη, η Αγάπη και η Ζωή.

Ο Ολυμπιακός σε ιστορικό παιχνίδι για καλό σκοπό, νίκησε 1-0 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ χάρη σε γκολ του Τικίνιο. Μοναδική ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», πλήθος παιδιών, ουκρανικές σημαίες για τη χώρα που δοκιμάζεται από τα πυρά των Ρώσων, κουκλάκια και παιχνίδια στην κερκίδα, σε συμβολική κίνηση εκ μέρους της πειραϊκής ΠΑΕ για τα παιδάκια που χάθηκαν.

Παιχνίδι στο οποίο έδωσαν το παρών εκπρόσωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου και ο Ουκρανός Πρέσβης στη χώρα μας. Σε αυτό το φιλικό, νικήτρια ήταν η Ειρήνη, η Αγάπη και η Ζωή. Ένα ισχυρό μήνυμα για τον τερματισμό του πολέμου. Όλα τα έσοδα, υπενθυμίζεται, θα δίνονταν για την οικονομική στήριξη των προσφύγων

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Κρίστινσον κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ήταν ο Βρουσάι, αριστερός ο Ρέαμπτσιουκ, οι Μανωλάς και Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας. Μπουχαλάκης και Κούντε συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών μέσων. Στο δεξί φτερό ξεκίνησε ο Μασούρας, ο Βαλμπουενά στο αριστερό και ο Φορτούνης πήρε θέση πίσω από τον Τικίνιο.

Η Σαχτάρ παρατάχθηκε με 4-4-2. Με τον Τρούμπιν κάτω από τα γκολπόστ. Ο Κονόπλια ήταν δεξιός μπακ, ο Μπουλέζα αριστερός, οι Ματβιένκο και Μπόνταρ οι κεντρικοί αμυντικοί. Η μεσαία γραμμή από δεξιά προς αριστερά συγκροτούνταν από Τοπάλοβ, Μπονταρένκο, Στεπανένκο και Μούντρικ, ενώ ο Μισνόβ κινούνταν δίπλα στον Μπόριατσουκ στην επίθεση.

Το γλυκό πόδι του Φορτούνη

Σε ένα παιχνίδι που ασφαλώς ο σκοπός του ήταν φιλανθρωπικός, είδαμε στον αγωνιστικό χώρο κάποια πράγματα στα οποία αξίζει να σταθούμε. Πρώτον και κύριον αυτή η γλυκιά μπαλιά του Φορτούνη που τόσο είχε λείψει από τον Ολυμπιακό αυτούς τους μήνες. Στο 13' ο Βαλμπουενά του πέρασε τη μπάλα από αριστερό, εκείνος έκανε το σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή και από τον άξονα και αστόχησε για λίγο. Δύο λεπτά μετά τον είδαμε να κάνει εξαιρετική κίνηση από την αριστερή πλευρά, αλλά η μπαλιά του σταμάτησε στα χέρια του Τρούμπιν.

Είδαμε τον Βαλμπουενά να ζει το παιχνίδι λες και ήταν επίσημο. Αφού στο 20λεπτο το σουτ του Κονόπλια εξουδετέρωσε ο Κρίστινσον, στο 22' έγινε το 1-0. Ο Βαλμπουενά έδωσε στον Φορτούνη, αυτός έκανε το γύρισμα από δεξιά και αφού η πρώτη κεφαλιά του Μασούρα κατέληξε στο οριζόντιο, η δεύτερη του Τικίνιο πηγε στα δίχτυα. Ενδεικτικό της πολύ όμορφης ατμόσφαιρας που επικράτησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν η στιγμή που όλοι χειροκρότησαν τον Κονόπλια, ο οποίος στο 24' τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή. Τέσσερα λεπτά μετά χτύπησε και ο Μπουχαλάκης, με αποτέλεσμα να μπει ο Αγκιμπού.

Ο Μαρτίνς μετά από καιρό χρησιμοποίησε τον Κούντε, ο οποίος δεν ήταν κακός. Πέρασε ωραίες μπαλιές, ενώ σχεδόν αλάνθαστος ήταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στο κέντρο των μετόπισθεν, σε σημείο που να χειροκροτείται από μικρούς και μεγάλους. Εκτός από το γκολ στο πρώτο μισό, είδαμε τον Τικίνιο να μαρκάρει στο δεξιό άκρο της άμυνας, κοντά στο σημείο του κόρνερ, δείγμα της θέλησής του να παίξει, να δείξει και να βοηθήσει. Ο Βρουσάι ως δεξιός μπακ είχε ορισμένα ζητήματα απέναντι στον φοβερό Μούντρικ, αλλά όποτε έβγαινε μπροστά είχε ορμή.

Οι οκτώ αλλαγές του Μαρτίνς στο 46'

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μαρτίνς πέρασε εκτός αγώνα τους Βρουσάι, Μανωλά, Παπαδόπουλο, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε, Μασούρα, Φορτούνη και Βαλμπουενά. Πλέον η άμυνα από δεξιά προς αριστερά απαρτιζόταν από Λαλά, Παπασταθόπουλο, Μπα και Σισέ (αριστερός μπακ)! Ο Μαντί Καμαρά ήταν δίπλα στον Αγκιμπού. Δεξιός εξτρέμ ο Λόπες, αριστερός ο Ονιεκούρου και σε θέση «10» ο Καρβάλιο. Σε αντίθεση με τον Λόπες που μπήκε και έκανε και 1-2 ντρίμπλες που ενθουσίασαν, ο Ονιεκούρου στο πρώτο τέταρτο ήταν εκτός κλίματος. Έχανε εύκολα τη μπάλα, με αποτέλεσμα να υπάρξει πάλι κάμποση γκρίνια. Το ακριβώς αντίθετο με συμβαίνει με τον Σισέ, ο οποίος έπαιζε με φοβερή αυτοπεποίθηση. Χωρίς να βρίσκεται στη φυσική του θέση, έκανε κούρσες από αριστερά, ντρίμπλες στην αντίπαλη περιοχή, έβγαζε ωραίες σέντρες, σούταρε με το δεξί, κέρδιζε κόρνερ.

Ήταν ευχάριστη η παρουσία του Λόπες, ο οποίος, όπως και ο Ονιεκούρου, είχε να παίξει από τις 17 Φεβρουαρίου, από την εντός έδρας ήττα από την Αταλάντα. Ο Πορτογάλος ήταν ορεξάτος, συνεργάστηκε πολύ ωραία με τους συμπαίκτες του, είχε τα καλοτραβηγμένα σουτ του 68' και το 69'. Γενικά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε διαρκώς τη μπάλα και η Σαχτάρ επεδίωκε να χτυπήσει στην κόντρα, όπως στο 75' με την άστοχη κεφαλιά του Μούντρικ. Ο Καρβάλιο πιστοποίησε ξανά ότι πατά γερά το πόδια του στο γήπεδο. Έχει βρει τα πατήματά του και συνεχίζει να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε όλη τη διάρκεια του ματς ήταν ο Τικίνιο, αφού στο 90' ο Μαρτίνς πέρασε στον αγώνα και τον Καραργύρη αντί του Κρίστινσον.

Ζεστό χειροκρότημα

Όλα τα λεφτά ήταν το τέλος της αναμέτρησης. Τότε που οι παίκτες της Σαχτάρ έκαναν τον γύρο του γηπέδου και χειροκροτήθηκαν από όλους. Αυτό ήταν το πρώτο από μία σειρά φιλικών αγώνων της ουκρανικής ομάδας με κορυφαίoυς συλλόγους στην Ευρώπη και στην Αμερική.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (90' Καραργύρης), Βρουσάι, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε, Μπουχαλάκης (28' λ. τρ. Μπουχαλάκης), Μασούρας, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Τικίνιο.
Στο 46' μπήκαν οι: Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Σισέ, Μ. Καμαρά, Λόπες, Καρβάλιο, Ονιεκούρου.

ΣΑΧΤΑΡ (Μικέλε Καβάλι): Τρούμπιν, Κονόπλια (24' λ. τρ. Στάσιουκ), Στεπανένκο, Μούντρικ, Μπόριατσουκ (67' Καπίνους), Μπουλέζα (46' Ντραμπάγιεβ), Μιζνιόφ (86' Τσεκ), Μπόνταρ, Τοπάλοβ, Μπονταρένκο (77' Κρίσκιβ), Ματβιένκο.

@Photo credits: INTIME
 

ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ Τελευταία Νέα