Λεβάντε – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2: Με γκολ από... σπόντα έκλεισε (νέο) ραντεβού κούπας με τη Μπαρτσελόνα! (vids)

Gazzetta team
Λεβάντε – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2: Με γκολ από... σπόντα έκλεισε (νέο) ραντεβού κούπας με τη Μπαρτσελόνα! (vids)

bet365

Με τυχερό γκολ στην παράταση, η Αθλέτικ Μπιλμπάο απέκλεισε την Λεβάντε (2-1), προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας (17/4) και θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης, όπου φέτος τα Λιοντάρια κατέκτησαν το Σούπερ Καπ εις βάρος των Μπλαουγκράνα (3-2 στις 17/1) - Δύο τελικούς Κυπέλλου μέσα σε 14 ημέρες και στο ίδιο γήπεδο θα δώσει η Αθλέτικ!

Αν δεν ήταν ο κορονοϊός, οι δύο πρώτες εβδομάδες του Απριλίου θα ήταν αυτές της απόλυτης (ποδοσφαιρικής) γιορτής για το Μπιλμπάο. Το Σάββατο 3/4 η Αθλέτικ, το καμάρι της πόλης, θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης, στον τελικό του... περυσινού Κυπέλλου Ισπανίας, ο οποίος πήγε ένα χρόνο πίσω, μήπως είχε κόσμο στο γήπεδο (δυστυχώς, όχι...).

Και, 14 ημέρες αργότερα (Σάββατο 17/4), τα Λιοντάρια του Μαρθελίνο Γαρθία Τοράλ θα παίξουν και στον ΦΕΤΙΝΟ τελικό του Κυπέλλου αντιμετωπίζοντας, στο ίδιο γήπεδο, την Μπαρτσελόνα, κόντρα στην οποία στις 17 Ιανουαρίου, η Αθλέτικ κατέκτησε το Σούπερ Καπ, σε τελικό που διεξήχθη στο... Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης!

Για να φτάσει σε έναν ακόμα τελικό, βεβαίως, η Αθλέτικ τα... χρειάστηκε κόντρα στην αξιόμαχη Λεβάντε, την οποία απέκλεισε στην παράταση του δεύτερου ημιτελικού (2-1), μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Σαν Μαμές».

Η Λεβάντε, η οποία κυνηγούσε τον πρώτο τελικό της ιστορίας της, άγγιζε το όνειρο με το γκολ του Ρότζερ (17'), αλλά η Αθλέτικ έδειξε (και πάλι) χαρακτήρα, ισοφάρισε με πέναλτι – γκολ του Ραούλ Γκαρθία (30') και, στην παράταση με αρκετά τυχερό γκολ του Άλεξ Μπερενγκέρ που κόντραρε στον Νίκολα Βούκτσεβιτς (112'), πήρε την πρόκριση στον τελικό και θα διεκδικήσει να... αυγατίσει τα 23 τρόπαια που έχει, με τελευταίο όμως αυτό του 1984, με αντίπαλο την... Μπαρτσελόνα, την οποία θα αντιμετωπίσει σε τελικό για ένατη φορά.

Συναρπαστική η φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου Ισπανίας, αφού υπήρξαν τριάντα (!) παρατάσεις, ενώ έξι προκρίσεις κρίθηκαν στα πέναλτι. Πέρυσι, βεβαίως, οι παρατάσεις ήταν 34 και 17 (!) οι διαδικασίες πέναλτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 3-0 (παράταση): Πρόκριση – θρίλερ και «βλέπει» κούπα! (vids)

Μπαρτσελόνα – Αθλ. Μπιλμπάο 2-3 (παρ.): Άξιο Σούπερ Καπ τα Λιοντάρια, ιστορική κόκκινη στον Μέσι! (vids)

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα