Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 1-0: Τα Λιοντάρια έφαγαν τον Μέσι! (vid)

Gazzetta team
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 1-0: Τα Λιοντάρια έφαγαν τον Μέσι! (vid)

bet365

Και δεύτερο βασκικό «μπαμ», με την Αθλέτικ να πετάει έξω τους Μπλαουγκράνα με κεφαλιά του Ινιάκι Γουίλιαμς στο τρίτο λεπτό των καθυστρερήσεων.

Η νύχτα των μεγάλων «μπαμ» ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο Κύπελλο Ισπανίας. Μετά την Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία απέκλεισε την Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (4-3) και η Αθλέτικ Μπιλμπάο πέταξε έξω την Μπαρτσελόνα, νικώντας την με δραματικό τρόπο στο «Σαν Μαμές» (1-0).

Όπως και στο πρωτάθλημα κόντρα στην Λεβάντε, το δίδυμο Λιονέλ Μέσι – Ανσού Φατί λειτούργησε αρκετά καλά. Από δύο ενέργειες που ξεκίνησαν από τον Αργεντινό, άλλωστε, ο 17χρονος επιθετικός είχε τις δύο ευκαιρίες της Μπάρτσα στο πρώτο ημίχρονο, με καλύτερη ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, όπου ο Ουνάι Νούνιεθ έδιωξε σωτήρια την μπάλα μπροστά από την εστία της Αθλέτικ.

Οι Βάσκοι πίεζαν ψηλά για να δυσκολέψουν την κυκλοφορία της μπάλας, τα κατάφεραν σε πολλές περιπτώσεις με τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, αλλά απείλησαν ελάχιστα την εστία του Γερμανού τερματοφύλακα στο πρώτο μέρος, με εξαίρεση ένα (ορθώς) ακυρωθέν γκολ του Ινιάκι Γουίλιαμς για οφσάιντ.

Σιμόν και Γουίλιαμς

Στο δεύτερο μέρος και μετά την είσοδο του Αντουάν Γκριεζμάν αντί του Φατί, η Μπάρτσα ανέβασε ρυθμούς και έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Γάλλο και τον Μέσι, τα πλασέ των οποίων μέσα από την περιοχή απέκρουσε καταπληκτικά με τα πόδια ο Ουνάι Σιμόν.

Η Αθλέτικ έδειχνε να περιμένει την παράταση, αφού δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Τερ Στέγκεν. Η μαγεία του Κυπέλλου, όμως, μίλησε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από σέντρα του Άντερ Κάπα από τα αριστερά, ο Ινιάκι Γουίλιαμς νίκησε στον αέρα τον Σέρχιο Μπουσκέτς και με κεφαλιά σημείωσε το γκολ της νίκης - πρόκρισης.

Στις 14.00 το μεσημέρι της Παρασκευής (07/02), στην κληρωτίδα των ημιτελικών θα μπει μια τετράδα που κάνεις δεν περίμενε: Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Γρανάδα και η Μιραντές της δεύτερης κατηγορίας! Για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, είναι εκτός τετράδας Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Γαΐθκα Γαριτάνο): Σιμόν – Νούνιεθ, Γεράι, Μαρτίνεθ – Κάπα, Ντάνι Γαρθία, Βέσγα (66' Σαν Χοσέ), Γιούρι - Μουνιαΐν (77' Αντούριθ) - Γουίλιαμς, Ραούλ Γαρθία (89' Ιμπάι Γόμεθ).

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν – Σεμέδο, Πικέ (80' λ. τρ. Ουμτιτί), Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα – Σέρτζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Ράκιτιτς (69' Αρτούρ) – Μέσι, Φατί (60' Γκριεζμάν).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα