Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1: «Άλωσε» το «Μετροπολιτάνο» και φουλάρει για τελικό στο Κύπελλο! (vid)

Ernesto Valverde 100

bet365

Με πέναλτι – γκολ του Άλεξ Μπερενγκέρ, η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε μεγάλη νίκη στην Μαδρίτη επί της Ατλέτικο (1-0) και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.

Το πρώτο, σημαντικό βήμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια έκανε η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε νίκησε 1-0 την Ατλέτικο μέσα στη Μαδρίτη στο πρώτο ημιτελικό και έχει τον πρώτο λόγο, με δεδομένο μάλιστα ότι η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο «Σαν Μαμές» (Πέμπτη 29/02, 22:30).

Ο ανέτοιμος για 90λεπτο Άλβαρο Μοράτα έμεινε καταρχήν στον πάγκο, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να ξεκινάει στην θέση του τον Μέμφις Ντεπάι, παρατάσσοντας κατά τα άλλα την θεωρούμενη και ως βασική του ενδεκάδα.

Ο εξαιρετικά φορμαρισμένος Νίκο Γουίλιαμς έμεινε εν τέλει εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού για τους φιλοξενούμενους, με τον Άλεξ Μπερενγκέρ να παίρνει την θέση του στα άκρα της επίθεσης και τον Βαλβέρδε να μην αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα απουσιών.

Έγκλημα Ρεϊνίλντο, τιμωρία Μπερενγκέρ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν με Σαμουέλ Λίνο, Ροντρίγκο Ντε Πολ και Αντουάν Γκριεζμάν, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με τους φιλοξενούμενους να ισορροπούν την κατάσταση μετά το πρώτο, ζόρικο 15λεπτο.

Και δεν έμειναν μόνο εκεί, αφού στο 25’ προηγήθηκαν στο σκορ με πέναλτι – γκολ του Άλεξ Μπερενγκέρ, ύστερα από σκληρό φάουλ του Ρεϊνίλντο στον Μπενιάτ Πράδος, το οποίο θα μπορούσε να είχε επιφέρει και την αποβολή του.

Το 0-1 αιφνιδίασε και πλήγωσε την Ατλέτικο, η οποία δυσκολεύτηκε να συνέλθει, αφού χρειάστηκε πάνω από δέκα λεπτά για να πλησιάσει την αντίπαλη εστία, με τον Ντεπάι να καθυστερεί υπεροβολικά να πλασάρει προ κενής εστίας, δίνοντας την ευκαιρία στον Αϊτόρ Παρέδες να τον σταματήσει.

Ο Γκριεζμαν έχασε άλλη μια ευκαιρία για τους Ροχιμπλάνκος, οι οποίοι όμως στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους γλίτωσαν το 0-2, όταν ο Μπερενγκέρ από δύσκολη γωνία υποχρέωσε τον Γιάν Όμπλακ σε σωτήρια απόκρουση.

Τα Λιοντάρια άντεξαν μέχρι τέλους

Ο Σιμεόνε άρχισε νωρίς το καρουσέλ αλλαγών στο δεύτερο μέρος, βάζοντας κατά σειρά Μάριο Ερμόσο, Μοράτα, Μάρκος Γιορέντε και Άνχελ Κορέα, με την Ατλέτικο να πιέζει ψηλά και ννα προσπαθεί να κλέβει μπάλες, με τον Λίνο να χάνει μια καλή ευκαιρία για την ισοφάριση.

Ο Βαλβέρδε απάντησε με πιο… μετρημένες αλλαγές και μια εξ’ αυτών, ο Ασιέρ Βιγιαλίμπρε, πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου με έξι γκολ, μαζί με Τάσο Δουβίκα (Θέλτα) και Αμπντόν Πρατς (Μαγιόρκα), έχασε μια μοναδική ευκαιρία προ κενής εστίας και με τον Όμπλακ εκτός θέσης.

Νέα ευκαιρία του (πολύ κεφάτου) Λίνο, ο Γιούλεν Αγκιρεθαμπάλα αρνήθηκε το γκολ στον Γκριεζμάν αλλά, με το πέρασμα των λεπτών, η Ατλέτικο ζοριζόταν όλο και περισσότερο, με την Αθλέτικ να νιώθει πιο άνετα.

Στο φινάλε, ο Κορέα έχασε μια ακόμα ευκαιρία και, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, δόθηκε πέναλτι υπέρ της Ατλέτικο για χέρι του Γεράι Άλβαρεθ, απόφαση που ακυρώθηκε γιατί είχε προηγηθεί οφσάιντ του Μοράτα, με την Μπιλμπάο να κρατάει μέχρι τέλους το πολύτιμο προβάδισμα.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Σάβιτς, Βίτσελ, Ρεϊνίλντο (46’ Ερμόσο) – Μολίνα (58’ Γιορέντε), Ντε Πολ, Κόκε, Μπάριος (73’ Κορέα), Λίνο (84’ Ρικέλμε) – Γκριεζμάν, Ντεπάι (Μοράτα).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Αγκιρεθαμπάλα – Λέκουε, Βίβιαν, Παρέδες, Μπερτσίτσε – Ρουίθ Ντε Γκαλαρέτα, Μπενιάτ Πράδος (61’ Ερέρα) – Ινιάκι Γουίλιαμς (85’ Γεράι Άλβαρεθ), Οϊχάν Σανθέτ (53’ Ουνάι Γκόμεθ), Μπερενγκέρ (85’ Μίκελ Βέσγκα) – Γκουρουθέτα (53’ Βιγιαλίμπρε).

Κύπελλο Ισπανίας – Ημιτελικά

Πρώτοι αγώνες

Τρίτη 06/02
Μαγιόρκα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0

Τετάρτη 07/02
Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1
(25’ πέν. Μπερενγκέρ)

Ρεβάνς

Τρίτη 27/02
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μαγιόρκα (22:30)

Πέμπτη 29/02
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:30)

Τελικός: Σάββατο 6 Απριλίου (Ολυμπιακό Στάδιο Λα Καρτούχα – Σεβίλλη)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα