Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη 1-0: Στους «4» μετά από επτά χρόνια! (vid)

Memphis Depay

bet365

Με γκολ του Μέμφις Ντεπάι, η Ατλέτικο Μαδρίτης λύγισε την Σεβίλλη (1-0) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας, για πρώτη φορά μετά από το 2017 – Έχασε πέναλτι ο Αντουάν Γκριεζμάν.

Ελλείψει Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία απέκλεισε η ίδια, αλλά και Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης βλέπει το φετινό Κύπελλο Ισπανίας ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για κούπα. Και, παρ’ ότι ζορίστηκε, λύγισε την Σεβίλλη στο «Μετροπολιτάνο» (1-0) και προκρίθηκε στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια.

Σήμερα Παρασκευή (26/01, 14:00) θα μπει στην κληρωτίδα της τετράδας με Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μαγιόρκα και Ρεάλ Σοσιεδάδ, με τους ημιτελικούς πλέον να είναι πλέον διπλοί και ο τελικός να διεξάγεται στις 6 Απριλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης.

Αντουάν Γκριεζμάν και Μάριο Ερμόσο ταλαιπωρήθκαν από ενοχλήσεις τις τελευταίες ημέρες, αλλά μπόρεσαν να δώσουν κανονικά το παρών από την αρχή, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να παρατάσσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Με διάταξη 3-5-2, όπως και η παλιά του ομάδα, παρέταξε την δική του ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, με τον νεαρό Ισαάκ Ρομέρο να διατηρείται στην κορυφή της επίθεσης, αφού ο Γιουσέφ Εν Νεσίρι παραμένει σταθερά στην Ακτή Ελεφαντοστού για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής ως μέλος του Μαρόκου και ο Ράφα Μιρ δεν υπολογίζεται ως πρώτη λύση.

Γλίστρησε ο Γκριεζμάν, το πέναλτι στα… περιστέρια

Υπό το βλέμμα του 18χρονου Βέλγου μέσου της Αντβέρπ, Άρτουρ Βερμέερεν, ο οποίος αναμένεται τις επόμενες ώρες να υπογράψει στους Ροχιμπλάνκος, οι γηπεδούχοι αιφνιδιάστηκαν στα πρώτα λεπτά από τους αντιπάλους τους, αλλά δεν το πλήρωσαν.

Σταδιακά, η Ατλέτικο ανέβασε ρυθμούς, πλησίασε την εστία της Σεβίλλης και, στο 24’, ο Μαρκάο (το όνομά του «έπαιξε» για τον Παναθηναϊκό) ανέτρεψε άτσαλα τον Ναουέλ Μολίνα μέσα στην περιοχή. Ο Γκριεζμάν ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά γλίστρησε και έστειλε την μπάλα στα… περιστέρια, χάνοντας μια τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του Σιμεόνε.Το χαμένο πέναλτι πείσμωσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι αύξησαν την πίεσή τους, χωρίς πάντως να απειλήσουν ιδιαιτέρως τον Όριαν Νίλαντ, με τους Σεβιλιάνους να μην πλησιάζουν με αξιώσεις την εστία του Γιάν Όμπλακ.

«Χρυσές» αλλαγές Κορέα - Ντεπάι και γκολ – πρόκριση

Ο Γκριεζμάν άγγιξε ένα εξαιρετικό γκολ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, του ακυρώθηκε μια γκολάρα για οριακό οφσάιντ, με τον Σιμεόνε να αιφνιδιάζοντας, βγάζοντας Γκριεζμάν – Μοράτα, βάζοντας στην θέση τους τον (φευγάτο προς Σαουδική Αραβία) Άνχελ Κορέα και τον Μέμφις Ντεπάι.

Και όμως, οι δυο τους συνδυάστηκαν άψογα στο 79’, σημειώνοντας το γκολ που έμελλε να κρίνει το παιχνίδι. Εξαιρετική ενέργεια του Αργεντινού, «ποδιά» στον Μαρκάο, πάσα κάτω από τα πόδια του Σέρχιο Ράμος και προβολή του Ολλανδού, για να στείλει την Ατλέτικο στους «4».Η Σεβίλλη τα έπαιξε όλα για όλα με τον Ράμος σε ρόλο σέντερ φορ να αγγίζει την ισοφάριση και να διαμαρτύρεται στο φινάλε με τον μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Έρικ Λαμέλα από τον Πάμπλο Μπάριος.

Αρχικά, ο διαιτητής Χεσούς Χιλ Μανθάνο έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά κλήθηκε στο VAR και αποφάνθηκε πως ο παίκτης της Ατλέτικο ακούμπησε την μπάλα. VARίστας στο ματς ο Ερνάντεθ Ερνάντεθ, ο ίδιος που τα έκανε… άνω – κάτω στο ματς πρωταθλήματος της Ρεάλ με την Αλμερία.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Βίτσελ, Χιμένες, Ερμόσο – Μολίνα (56’ Γιορέντε), Ντε Πολ, Κόκε, Σαούλ (56’ Μπάριος), Λίνο – Μοράτα (66’ Ντεπάι), Γκριεζμάν (66’ Κορέα).

Σεβίλλη (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Νίλαντ – Νιανζού, Σέρχιο Ράμος, Μαρκάο – Χεσούς Νάβας (70’ λ. τρ. Χουάνλου), Σο (83’ Ράφα Μιρ), Σουμαρέ, Όλιβερ Τόρες (51’ Ράκιτιτς), Πεδρόσα (83’ Ακούνια) – Οκάμπος, Ρομέρο (70’ Λαμέλα).

Κύπελλο Ισπανίας – Προημιτελικά

Τρίτη (23/01)

Θέλτα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-2
(90’+2’ Ντε λα Τόρε – 2’ Ογιαρθάμπαλ, 66’ Μπέκερ)

Τετάρτη (24/01)

Μαγιόρκα – Τζιρόνα 3-2
(21’ Λάριν, 28’, 35’ πέν. Πρατς – 68’ πέν. Στουάνι, 90’+6’ Σαβίνιο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 4-2 (παρ.)
(1’ Γκουρουθέτα, 49’ Σανθέτ, 105’+1’ Ινιάκι Γουίλιαμς, 120’+1’ Νίκο Γουίλιαμς – 26’ Λεβαντόφσκι, 32’ Γιαμάλ)

Πέμπτη (25/01)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη 1-0
(79’ Ντεπάι)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα