Τζιρόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο 3-1: Πρόκριση στους «8» για δεύτερη φορά στην ιστορία της!

Girona

bet365

Η Τζιρόνα λύγισε εντός έδρας την Ράγιο Βαγιεκάνο (3-1) και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2019 – Στην οκτάδα και η Ρεάλ Σοσιεδάδ (2-0 εκτός έδρας την Οσασούνα).

Μετά το σόου του Τάσου Δουβίκα και την σπουδαία πρόκριση της Θέλτα μέσα στο «Μεστάγια» επί της Βαλένθια, η Τζιρόνα πανηγύρισε και αυτή το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας, κάτι που είχε πετύχει μόνο το 2019 σε ολόκληρη την ιστορία της.

Η ομάδα του Μίτσελ επιβεβαίωσε ότι δεν κάνει… διακρίσεις στη διοργανώσεις. Και, ούσα πρώτη στη βαθμολογία της La Liga με +1 σε σχέση με την Ρεάλ Μαδρίτης (με ματς περισσότερο, βεβαίως), συνεχίζει και στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση.

Μπαίνοντας «φουριόζοι» και σημειώνοντας τρία γκολ στο πρώτο ημίωρο, οι Καταλανοί έβαλαν γερά θεμέλια νίκης – πρόκρισης και, παρά την αντίδραση της Ράγιο Βαγιεκάνο στη συνέχεια, πήραν εν τέλει το εισιτήριο με σκορ 3-1 στο «Μοντιλίβι».

Στους «8» και η Ρεάλ Σοσιεδάδ

Την πρόκριση στα προημιτελικά πανηγύρισε και η προ τετραετίας νικήτρια Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία απέκλεισε την περυσινή φιναλίστ Οσασούνα μέσα στην Παμπλόνα (2-0), εκμεταλλευόμενη απόλυτα την φάση του 56ου λεπτού, όταν κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Αρσέν Ζακαριάν από τον Αλεχάντρο Κατένα, ο οποίος συν τοις άλλοις αποβλήθηκε.

Ο αρχηγός Μίκελ Ογιαρθάμπαλ σκόραρε από την άσπρη βούλα, οι γηπεδούχοι τα έδωσαν όλα για την ισοφάριση ακόμα και με παίκτη λιγότερο, αλλά στις καθυστερήσεις οι Βάσκοι κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι.

Το εκτέλεσε ο Μπράις Μέντεθ, ο Αϊτόρ Φερνάντεθ το απέκρουσε, αλλά ο Μίκελ Μερίνο πήρε το ριμπάουντ και σφράγισε την πρόκριση της ομάδας του Ιμανόλ Αλγουαθίλ, χωρίς να πανηγυρίσει το γκολ, αφού η Οσασούνα τον ανέδειξε και με αυτή έγινε επαγγελματίας.

Κύπελλο Ισπανίας – Φάση των «16»

Τρίτη (16/01)

Χετάφε – Σεβίλλη 1-3
(23’ Μάτα – 8’ Σέρχιο Ράμος, 48’, 55’ Ισαάκ Ρομέρο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Αλαβές 2-0
(28’, 60’ Βιγιαλίμπρε)

Τενερίφη – Μαγιόρκα 0-1 (παρ.)
(120’ Λάριν)

Τετάρτη (17/01)

Βαλένθια – Θέλτα 1-3
(29’ πέν. Πεπέλου – 13’ Ντε λα Τόρε, 18’ πέν., 80’ Δουβίκας)

Οσασούνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-2
(57’ πέν. Ογιαρθάμπαλ, 90’+7’ Μερίνο)

Τζιρόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο 3-1
(15’, 19’ πέν. Στουάνι, 26’ Μπλιντ – 36’ Ντεκά)

Πέμπτη (18/01)

Ουνιονίστας ντε Σαλαμάνκα – Μπαρτσελόνα (20:30)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης (22:30)

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα