Λιονέλ Μέσι: Ο άνθρωπος των τελικών

Λιονέλ Μέσι: Ο άνθρωπος των τελικών

Λιονέλ Μέσι: Ο άνθρωπος των τελικών

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 32 γκολ στην καριέρα του, σε τελικούς, ξεπερνώντας τον Πελέ που έχει 31. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα πιο σημαντικά τέρματα του Αργεντινού άσου σε ματς που έδιναν τίτλο.

Copa del Rey 2009: Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 4-1

Αποτελεί τον πρώτο τελικό που αγωνίστηκε ποτέ στην καριέρα του ο Λιονέλ Μέσι. Λίγες ημέρες μετά το ιστορικό 6-2 επί της Ρεάλ Μαδρίτης, μέσα στο Μπερναμπέου, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου – από τους έξι – τίτλους της μέσα στο 2009. Ο Αργεντινός φρόντισε να συνδυάσει την παρθενική του παρουσία σε τελικό με ένα γκολ. Μάλιστα, το δικό του τέρμα έφερε την ανατροπή για την Μπαρτσελόνα (2-1), μετά το γρήγορο προβάδισμα της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Μεστάγια. Το τελικό 4-1 έδωσε στους «μπλαουγκράνα» το τρόπαιο, με τον Μέσι να κάνει ιδανικό... ποδαρικό σε τελικούς.

Champions League 2009: Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουν. 2-0

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη ισπανική ομάδα, που έφτασε στο τρεμπλ. Και ο Λιονέλ Μέσι ήταν ξανά ο πρωταγωνιστής της. Παρά το μικρό του μπόι, ο Αργεντινός κατάφερε να τρυπώσει στην υψηλόσωμη άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με κεφαλιά να διαμορφώσει το τελικό 2-0 στο Ολίμπικο της Ρώμης. Αυτός ήταν και ο λόγος, που ο ίδιος χρόνια μετά, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο τέρμα ως ένα από τα πιο δύσκολα στην καριέρα του.

FIFA Club World Cup 2009: Εστουντιάντες – Μπαρτσελόνα 1-2

Το ονειρεμένο 2009 ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Μπαρτσελόνα. Μετά τη La Liga, το Copa del Rey, το Champions League, το Supercopa de España και το UEFA Super Cup, η ομάδα του Λιονέλ Μέσι έφτασε τα έξι τρόπαια μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος. Με τελευταίο το FIFA Club World Cup, που διεξήχθη στο Άμπου Ντάμπι. Όπως σε όλα τα μεγάλα ραντεβού εκείνης της χρονιάς, έτσι και στον τελικό απέναντι στην Εστουντιάντες, ο Αργεντινός ήταν ο πρωταγωνιστής. Ένα δικό του γκολ στην παράταση ήταν αυτό που «σκότωσε» τους συμπατριώτες του, για το 2-1 υπέρ της Μπάρτσα. Και μάλιστα, το πέτυχε με το στήθος!

Supercopa de España 2010: ΜπαρτσελόναΣεβίλλη 4-0

Πόσο σημαντικά μπορεί να είναι τα τέρματα του Λιονέλ Μέσι σε έναν τελικό του ισπανικού super cup, που έληξε με 4-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα; Αν στο πρώτο ματς οι «μπλαουγκράνα» είχαν χάσει με 3-1, τότε πάρα πολύ. Μετά την ήττα της στο Σάντσεθ Πιθχουάν, η ομάδα του Πεπ Γκουρδιόλα κυνηγούσε την ανατροπή, προκειμένου να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο της σεζόν. Και τα κατάφερε, δια χειρός Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν πέτυχε ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία τέρματα στο Καμπ Νου, οδηγώντας την Μπαρτσελόνα στο άνετο 4-0 και στην κούπα.

Champions League 2011: Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουν. 3-1

Δύο χρόνια μετά τη μονομαχία τους στο Γουέμπλεϊ, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και πάλι στον τελικό του Champions League. Ξανά η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που χαμογέλασε, ξανά ο Λιονέλ Μέσι βροντοφώναξε «παρών» στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού της χρονιάς. Σημείωσε το γκολ που έδωσε προβάδισμα στους Καταλανούς (2-1) και αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης. Αυτή ήταν η δεύτερη παρουσία του σε τελικό Champions League, φτάνοντας τα ισάριθμα τέρματα.

Supercopa de España 2011: Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2

Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των clasico με 26 τέρματα. Έχει «σκοτώσει» τη Ρεάλ Μαδρίτης με κάθε τρόπο, σε Ισπανία και Ευρώπη. Ένα από αυτά τα 26 έδωσε στην Μπαρτσελόνα τον πρώτο τίτλο της σεζόν, τον Αύγουστο του 2011. Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των «μπλαουγκράνα» και στα δύο παιχνίδια, αφού στα συνολικά πέντε γκολ που σημείωσε η ομάδα του, ο ίδιος είχε συμμετοχή σε όλα (3 γκολ, 2 ασίστ). Μετά το 2-2 στο πρώτο ματς του Μπερναμπέου, Μπάρτσα και Ρεάλ ήταν στο ίδιο σκορ στον επαναληπτικό του Καμπ Νου, μέχρι το 88’. Σε εκείνο το σημείο «χτύπησε» ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έγραψε το τελικό 3-2 μέσα σε αποθέωση.

Copa del Rey 2015: Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 1-3

Ήταν ίσως μία από τις πιο εύκολες κατακτήσεις τροπαίου σε τελικό κυπέλλου για την Μπαρτσελόνα. Το ματς έγινε στο Καμπ Νου, η τριπλέτα Μέσι-Σουάρες-Νεϊμάρ δε σταματούσε πουθενά και αυτή ήταν η αρχή για ένα ακόμη τρεμπλ. Κι όμως, αυτή η αναμέτρηση έμεινε στην ιστορία για τα «όργια» του Αργεντινού σούπερ σταρ. Ο ίδιος πέτυχε δύο γκολ στη νίκη της ομάδας του με 3-1, με το πρώτο να είναι... χάρμα οφθαλμών. Πήρε την μπάλα στο ύψος της μεσαίας γραμμής, πέρασε τέσσερις αντιπάλους και σούταρε για το 1-0 απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Μαγεία!

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα