Copa del Rey: Στα ημιτελικά Ράγιο Βαγιεκάνο και Βαλένθια

Βασίλης Μπαλατσός
Copa del Rey: Στα ημιτελικά Ράγιο Βαγιεκάνο και Βαλένθια

bet365

Τα «εισιτήρια» τους στην ημιτελική φάση του Copa del Rey «σφράγισαν» η Ράγιο Βαγιεκάνο και η Βαλένθια, καθώς «λύγισαν» στην έδρα τους Μαγιόρκα και Κάντιθ, αντιστοίχως.

Η Ράγιο Βαγιεκάνο και η Βαλένθια είναι οι πρώτες δυο ομάδες που προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του Copa del Rey και θα διεκδικήσουν σε διπλούς αγώνες στις 9 Φεβρουαρίου και στις 2 Μαρτίου την πρόκριση τους στον μεγάλο τελικό. Θυμίζουμε πως οι κάτοχοι των δυο τελευταίων εισιτηρίων των «4» της διοργάνωσης θα βγουν από τις αυριανές (3/2) αναμετρήσεις, Ρεάλ Σοσιεδάδ - Μπέτις (21:00) και Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαδρίτης (22:00), ενώ τα ζευγάρια των ημιτελικών θα βγουν από κλήρωση που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή (4/2).

Στο κατάμεστο «Βαγιέκας» η Ράγιο Βαγιεκάνο «λύγισε» την αξιόμαχη Μαγιόρκα με 1-0. Στο 42' ο Ρούσο ανέτρεψε τον εξτρέμ των γηπεδούχων, Άλβαρο Γκαρθία μέσα στην περιοχή και ο Όσκαρ Τρέχο μετουσίωσε το πέναλτι στο γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και έστειλε τους Μαδριλένους στα ημιτελικά της διοργάνωσης μετά από 40 χρόνια!

Στο «Μεστάγια» σε ένα ανταγωνιστικό και «σκληρό» παιχνίδι με αθροιστικά εννέα κίτρινες κάρτες και μια αποβολή η Βαλένθια κατάφερε με δυσκολία να κερδίσει την Κάντιθ με 2-1, με πρωταγωνιστή τον Ούγκο Ντούρο. Στο 24' ο 22χρονος επιθετικός «σέρβιρε» στον Γκέδες μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, καθώς στο 53' ο Εράι Κομέρτ έκανε το πέναλτι και ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, Λούκας Πέρεθ, ευστόχησε και άνοιξε λογαριασμό στο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα, στην οποία αγωνίζεται ως δανεικός από την Έλτσε. Στο 61' η Μαγιόρκα έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή όμως ο άλλοτε στόπερ της ΑΕΚ, σημάδεψε το δοκάρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Οι «Νυχτερίδες» βρήκαν εν τέλει το καθοριστικό γκολ στο 79', όταν ο Κάρλος Σολέρ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ντούρο με κεφαλιά έκανε το 2-1 και έστειλε την ομάδα του στην επόμενη φάση του Copa del Rey. Oι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 85' αποβλήθηκε ο Κάλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα